در حال بارگذاری ...
...

با طراحی صحنه ساده، تمرکز و درک اثر را به تماشاگر واگذار کردم

با طراحی صحنه ساده، تمرکز و درک اثر را به تماشاگر واگذار کردم

ویشکا آسایش که طراحی صحنه و لباس نمایش "مترسگ"کاری از محمد حسن معجونی را بر عهده دارد، گفت: در طراحی صحنه این اثر نمایشی سعی کردم مفهوم صحنه را به شکل آشکار به تماشاگر منتقل نکنم  بلکه با دکوری ساده تمرکز و درک اثر را به تماشاگر واگذار کنم.

ویشکا آسایش که بیشتر به عنوان بازیگر شناخته شده تا طراح لباس، این روزها کار طراحی لباس نمایش "مترسگ" را به عهده گرفته است. او در گفت و گو با سایت ایران تئاتر درباره ویژگی های طراحی لباس در این نمایش گفت: با توجه به بازی حرفه ای و قوی بازیگران نمایش "مترسگ" تصمیم گرفتم طراحی لباس به شکل امروزی، اما کاملا ساده و المانی باشد.
وی ادامه داد: قدرت میمیک صورت بازیگران و کاراکترهای نمایش در بازی به قدری واضح بود که طی صحبت هایی که با کارگردان اثر داشتم به این نتیجه رسیدیم که نوع صحنه و لباس بازیگر با مفهوم، به تماشاگر منتقل شود.
آسایش خاطر نشان کرد: هر فردی وقتی نمایشنامه ای را می خواند، در ذهن خود یک سری ایده و فکر دارد که این تصویر سازی ها کاملا با هم متفاوت است که این امر جزء جذابیت های هنر تئاتر نیز به شمار می رود بنابراین صحنه نمایش مترسگ با بهره گیری از المان هایی طراحی شده که با خیال پردازی مخاطب، کامل می شود.
طراح صحنه و لباس نمایش "مترسگ" عنوان کرد: در طراحی صحنه، جزئیات و حتی رنگ صحنه، نقش مهمی دارد. برای مثال اگر قرار باشد در بخشی از نمایش صحنه آشپزخانه را طراحی کنیم از طریق روانشناسی و این که مفهوم آن صحنه چه بوده می توان به نکات کوچک اما حائز اهمیتی پرداخت.
وی همچنین اظهار کرد: در طراحی صحنه آثار نمایشی ویژه کودک و نوجوان، می توان از صحنه فانتزی تری استفاده کرد، ولی در نمایش ویژه بزرگسالان از جمله نمایش "مترسگ" این امکان کمتر فراهم می شود.
آسایش در ادامه در خصوص تفاوت هایی که در طراحی صحنه آثار نمایشی با فیلم های سینمایی و تلویزیونی وجود دارد بیان کرد: طراحی در سینما و تلویزیون باید به شکل رئال و واقعی تر باشد مگر در فیلم های فانتزی که با توجه به متن فیلم می توان از طراحی فانتزی استفاده کرد. اما در طراحی صحنه آثار نمایشی می توان از خلاقیت، ایده و خیال پردازی بهره بیشتری برد.
وی در پایان با بیان این که به کار در حوزه تئاتر نسبت به طراحی در فیلم های تلویزیونی علاقه بیشتری دارد، تاکید کرد: تئاتر در بردارنده موضوعات و مسائل مهم و آموزنده ای برای جوانان است و باید آموزش آن از مدارس آغاز شود تا کودکان و نوجوانان ما با هنر نمایش ارتباط بهتر و عین تری برقرار کنند.
ویشکا آسایش که فارغ التحصیل رشته طراحی صحنه و لباس از دانشگاه لندن است در کارنامه فعالیت خود در زمینه بازیگری و طراحی صحنه و لباس آثار متعددی را به جای گذاشته است. وی در سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز طراحی صحنه نمایش "لابی" نوشته آرش عباسی و کاری از بیتا الهیان را بر عهده داشته است.
گفتنی است نمایش "مترسگ" به کارگردانی محمدحسن معجونی ساعت 19:30 در تالار حافظ به صحنه می رود.