سخنرانی پروفسور احمد کامیابیمسک در شمال فرانسه برگزار شد:
این کنفرانس با همکاری استادان دانشگاههای شهر رن فرانسه، هلند، ژاپن و آمریکا تشکیل شد و ۳۸ استاد دانشگاه سخنرانی کردند.
پروفسور احمد کامیابیمسک بنا به دعوت”مرکز فرهنگی بینالمللی سریزی لاسال” در شمال فرانسه، در کنفرانس ده روزه با عنوان”حضور بکت” که از اول تا یازده اوت برابر ده تا بیستم مرداد ماه 1384 تشکیل شده بود، شرکت کرد. عنوان سخنرانی وی”بکت در ایران” بود که روز سوم اوت برگزار شد. این کنفرانس با همکاری استادان دانشگاههای شهر رن فرانسه، هلند، ژاپن و آمریکا تشکیل شد و 38 استاد دانشگاه سخنرانی کردند. کامیابی در این باره گفت:«شبها در حاشیه برگزاری سخنرانیها، شش هنرمند نمایشنامههایی از بکت به صحنه بردند و یک آهنگساز اهل ترکیه و مقیم سوئیس آهنگهایی که با الهام از آثار بکت ساخته بود، اجرا کرد.
کنفرانسها در نه بخش و هر بخش به وسیله چهار یا پنج سخنران اجرا شد. عنوان بخشها به شرح زیر بود:
1- حضور بکت در تاریخ: تاثیرگذاریها، تقابلها.
2- حضور بکت بین دو زبان.
3- حضور جسم در آثار بکت.
4- حضور فلسفی بکت.
5- حضور بکت در چند زبانی هنرها.
6- حضور بکت در جستوجوی زیباشناسی.
7- حضور و اجرا در آثار بکت.
8- حضور بکت نزد ادامه دهندگان راهش.
9- حضورها و غیابها، میزگرد پایانی.»
وی تصریح کرد:«سخنرانی من در بخش اول یعنی”حضور بکت در تاریخ: تاثیرگذاریها و تقابلها”، برنامهریزی شده بود که مورد استقبال حاضران قرار گرفت. بخصوص با تبلیغات سوئی که درباره ایران میشود برای آنها. تعجبانگیز بود که آثار بکت چندین بار ترجمه و اجرا شده باشد و جوانان و دانشجویان ما به محتوا و تکنیک بکت توجه داشته باشند و ابتکاراتی در اجرای نمایشنامههایش به کار برند و هر چند که با تغییرات در نمایشنامهها و شرح صحنههای بکت مخالف بودند ولی از برداشتها و اقتباسهای دانشجویان از آثار بکت و بخصوص از عدم سانسور در اجرای نمایشنامههای بکت شگفتزده شدند و کنجکاوانه به بحث و گفتوگو پرداختند و با اصرار تقاضای دیدن فیلمهای تهیه شده از اجراهای ایرانی را داشتند.
از نکات قابل ذکر این که هیچ یک از سخنرانها واژه آبسورد یا آبزورد را به کار نبردند و اصولاً این برچسب خارج از بحث و موضوع بود.
در سال آینده مسیحی یعنی سال 2006 همایشها و کنفرانسهایی در سراسر جهان به مناسبت صدمین سال تولد بکت برگزار خواهد شد.»
پروفسور کامیابی درباره حواشی سخنرانیاش گفت:«همه مجلات تعدادی از روزنامهها، پوسترها و بروشورهای اجراهای ایرانی آثار بکت از ساعت 8 روز سخنرانی در سالن ورودی جلسات کنفرانس در معرفی دید شرکت کنندگان قرار گرفت و در ساعت استراحت به سوالات آنها پاسخ داده شد.
قسمتی از فیلم تئاتر اجرای”چشم براه گودو” به کارگردانی آقای همایون غنیزاده و”گودو میآید” از آقای ایرج محرمی و عکسها و دکور نمایش گروه رودان کارگردانی حسین درویش به نمایش گذاشته شد.