مراسم اختتامیه نخستین دوره نمایشنامهخوانی کانون نمایشنامهنویسان مقاومت برگزار شد
کانون نمایشنامهنویسان تئاتر مقاومت طرحهای پژوهشی را از دو میلیون تا ۱۰ میلیون تومان مورد حمایت قرار خواهد داد و از ۵۰۰ هزار تومان تا دو میلیون تومان برای خرید آثار پیشبینی کرده است.
زهرا شایان فر: مراسم اختتامیه اولین دوره نمایشنامهخوانی کانون نمایشنامهنویسان مقاومت با حضور اعضاء کانون، هیئت مدیره انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و سردار اثباتی، مدیرعامل بنیاد روایت فتح، دکتر محمود عزیزی و تعدادی از هنرمندان تئاتر دفاع مقدس در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، حسین مسافرآستانه مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس ضمن خیرمقدم به حاضران در جلسه برپایی گردهماییها را در ایجاد ارتباط بین نویسندگان، هنرمندان و مسئولان تئاتر دفاع مقدس موثر دانست.
دکتر محمود عزیزی سخنران جلسه با طرح موضوع” جنگ با درون خود” گفت:«جنگ میان خیر و شر که به خیر و شر درون بازمیگردد اساس تئاتر امروز و فردا است.»
وی ادامه داد:«آن چه به تئاتر دفاع مقدس مربوط میشود این است که یا باید همراه ظالم شود یا با همه توان در مقابل آن مقاومت کند. این که به تئاتر از این منظر نگاه میکنیم خود به خود قدسی است. رسالت تئاتر، رساندن به درجه مناسبتر مناسبات اجتماعی و تقویت نگاه انسانها به انسانیت نیست بلکه عدالتخواهی است. رسالت اساسی تئاتر مبتنی بر جنگ خیر و شر، جنگ بین دو نیروی خوب و بد و قرار دادن اطلاعات در اختیار دیگران برای قضاوت بهتر است.»
وی ادامه داد:«این رسالت یک رسالت فرهنگی، آموزشی، تربیتی، اخلاقی و در نهایت سیاسی است.»
دکتر عزیزی با تاکید بر این رسالت افزود:«هر گاه تئاتر رسالت خود را درست انجام دهد ما دارای یک جریان تئاتری خواهیم شد.»
وی افزود:«حجم نمایشنامههای چاپ شده در سالهای اخیر چند برابر نمایشنامههای چاپ شده در 40 ساله گذشته است.»
وی تئاتر دفاع مقدس را بسیار تاثیر گذارتر از سینمای دفاع مقدس دانست و گفت:«برای تئاترباید سرمایهگذاری کرد زیرا برای روح انسانها و تفکر نمیتوان مبلغ مشخص کرد.»
در ادامه این گردهمایی، مهرداد رایانیمخصوص دبیر کانون تئاتر مقاومت گفت:«کانون نمایشنامهنویسان تئاتر مقاومت با فراخوان انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس شد و با برگزاری انتخابات هفت تن از هنرمندان این عرصه انتخاب شدند تا فعالیتهای این کانون را سازمان دهی کنند.»
وی توضیح داد:«هشت جلسه سه ساعته را با حضور اعضای شورا شامل دکتر فرشید ابراهیمیان، حسین خانیان، حمیدرضا نعیمی، حمیدرضا آذرنگ، حسین فداییحسین، کورش نریمانی و بنده برگزار کردیم. در این هشت جلسه یک بازنگری در اساسنامه انجام دادهایم و در تمام این جلسات آقای مسافر نیز حضور داشتهاند.»
وی ادامه داد:«نتیجه تغییرات اساسنامه در مجمع عمومی آینده بررسی خواهد شد.»
رایانی تاکید شورا را بر ارتقاء سطح کیفی آثار موثر دانست و گفت:«شرایطی برای اعضای پیوسته در نظر گرفته شده و برای وسعت بخشیدن به حوزه این فعالیت نام کانون به کانون نمایشنامهنویسان مقاومت تغییر داده شده است. قصد ما این است که هنرمند با آسایش به کار بعدیاش بیاندیشند.»
وی پیشبینی کانون نمایشنامهنویسان را برای خرید آثار چنین عنوان کرد:«با این که دوستان گفتهاند نرخ نگویم ولی از 500 هزار تومان تا دو میلیون تومان برای خرید آثار پیشبینی شده است.»
وی افزود:«همین روال را برای بخش تحقیق و پژوهش نیز خواهیم داشت و طرحهای پژوهشی را از دو میلیون تا 10 میلیون تومان مورد حمایت قرار خواهیم داد.»
وی تاکید کرد:«حمایت کانون شامل طرحها و تولیداتی خواهد شد که رضایت شورای تخصصی کانون را کسب کرده باشند.»
در ادامه تعدادی از حاضران ایراداتی بر عنوان”تئاتر مقاومت” گرفتند که خانیان در پاسخ گفت:«از نظر ما این واژه، واژهای است که مفهوم انقلاب و دفاع مقدس را به صورت توام در برداشته و در عین حال دیدگاه نمایشنامهنویس را گستردهتر کند. نگاه ما به تئاتر مقاومت خارج از عرفهای معمول است.»
وی افزود:«میخواهیم کیفیت آثار قابل دفاع باشد حتی اگر در یک سال سه یا چهار اثر چاپ شود.»
دکتر ابراهیمیان نیز در توضیح بیان مفهوم واژه به کار گرفته شده مقاومت گفت:«مقاومت گستره وسیعتری دارد که دفاع مقدس را نیز شامل میشود و اساساً هر نمایشی مقاومت است. هنرمند به وسیله نمایشش در مقابل چیزی مقاومت میکند.»
این پاسخ دکتر ابراهیمیان باعث ایجاد شبه در میان حاضران شد و زمان بسیاری برای تبیین مفهوم مقاومت در محدوده موضوعات پذیرفته شده در شورای تخصصی کانون صرف شد.»
حسین مسافرآستانه مهمترین عامل عدم ارتباط کلامی هنرمندان و مسئولان را محدود بودن تعداد جلسات گفتوگو دانست و گفت:«کم بودن تعداد جلسات گفتوگو باعث ایجاد تعابیر متفاوت از نظرات یکدیگر میشود و ما باید بر دفعات گفتوگوی هنرمندان و نویسندگان عرصه تئاتر دفاع مقدس بیافزاییم.»
سپس سردار اثباتی در بیان مفهوم مقاومت افزود:«اگر پرچمی را بلند کردیم که ریشه در فرهنگ دفاع مقدس دارد دیگر معنا ندارد که مفاهیم کلی را در نظر بگیریم. انتظار ما کاملاً دقیق و روشن است و خط قرمزهایی داریم. این خط قرمز را خون شهیدان ما کشیدهاند.»
وی ادامه داد:«ما هستیم که گوهرهای این جنگ را بیان کنیم. هر تئاتری که تانک و توپ دارد تئاتر دفاع مقدس نیست. چه بسا در حس امروزی یک نوجوان ارزشهای دفاع مقدسی بیاید بدون آن که در آن در یک لحظه نامی از دفاع مقدس نیز برده شود.»
وی در پایان نگاه به ارزشهای دفاع مقدس ایران را در تمام مبارزات شیعیان جهان لازم دانست و افزود:«رسماً عرض میکنم بنیاد روایت برای دفاع از مفاهیم عام تئاتر تشکیل نشده است. ما به خودمان فرصت میدهیم که هنر را در مدیریتمان دخالت دهیم و برای یک بار هم که شده شما به ما بگویید که چه باید بکنیم. اینک شما فرمانده ما هستید. در جنگ بعدی من شما را به خط خواهم کرد.»
در ادامه نویسندگان و کارگردانان شرکت کننده در اولین دوره نمایشنامهخوانی تئاتر مقاومت با اهدای لوح مورد تقدیر قرار گرفتند و از خبرنگار خبرگزاری شبستان، شراره پورخراسانی و خبرنگار روزنامه بانی فیلم، مهرداد ابوالقاسمی با اعطاء ربع سکه بهار آزادی به دلیل پوشش خبری جلسات نمایشنامهخوانی تقدیر شد.»