در حال بارگذاری ...
...

متن کامل سخنان علی نصیریان در ضیافت افطار رئیس جمهوری:

انتظارمی‌رود در بعد حمایت معنوی مسئولان عالی مملکت درسالنهای تئاتر و سینما و کنسرت حضور یابند .حضور آنها و دیدن یک نمایش یا فیلم تاثیر بسیار مطلوبی درجامعه دارد و نشان می دهد که برای هنر قدر و ارزش قایلند.

مهر: انتظارمی رود در بعد حمایت معنوی مسئولان عالی مملکت درسالنهای تئاتر و سینما و کنسرت حضور یابند .حضور آنها و دیدن یک نمایش یا فیلم تاثیر بسیار مطلوبی درجامعه دارد و نشان می دهد که برای هنر قدر و ارزش قایلند.
استاد علی نصیریان در ضیافت رییس جمهور طی سخنانی با بیان مطلب فوق افزود:از دعوت اصحاب فرهنگ وهنر در این ماه مبارک درمحضر ریاست محترم جمهوری سپاسگزام .هروقت فرصتی مغتنم پیش آمده که درمحضرمقامات عالی مملکت حضورپیدا کنم ازاشاره به مصایب ومناقب هنردرجامعه دریغ نکرده ام این سخن هم دراین باب است .
خاطر نشان ساخت:هنرریشه درآئین دارد و براستعداد و خلاقیت وابداع انسان استواراست ولی ازحمایت منابع قدرت وثروت ودنیا بی نیازنیست دردنیای امروزهم هنر نیازمند حمایت معنوی ومادی است .بیش ازیکصد وچند سال نیست که ازعمرهنرهای نمایشی می گذرد و دراین مجال بازگویی افت وخیزهای آن میسور نیست ولی درحال حاضراین هنرسخت نیازمند حمایت معنوی ومادی دولت است .
نصیریان گفت:امکانات اجرایی نظیرسالن با کمبودهای فراوان روبروست، ما تنها دومحل مستقل تئاترکه به نام تئاترشناخته شده است داریم؛ تالارسنگلج وتئاترشهرکه اولی چهل سال پیش ودومی سی سال پیش ساخته شده اند وپس ازآن نه تنها تئاترجدیدی احداث نشد بلکه تئاترهای لاله زار هم به تعطیلی کشیده شد.
نه تنها تئاتر که سابقه ای تاریخی دارد بلکه بسیاری ازفیلمهای سینمایی به دلیل کمبود سالن سینما ازاکران برداشته می شود بسیاری ازکارهای نمایشی بدلیل نبودن سالن نمایش ماهها معطل می مانند البته سینما ازجهاتی وضع مطلوب تری نسبت به تئاتردارد چون هم دولت پس ازانقلاب ازآن پشتیبانی کرد وهم بخش خصوصی دارد .بهرحال سینما چون گردش کار و سرمایه بهتری دارد شاید بتواند گلیم خود را ازآب بیرون بکشد ولی تئاترحقیقتا نیازمند حمایت جدی است . نه تنها درایران بلکه همه جای دنیا به تئاتر کمک می شود .زیرا تئاترمحل پرورش هنرمندان هنرهای نمایشی ، پرورش فکرواندیشه ،محل تجربه و مادرهنرهای نمایشی است بسیاری ازهنرمندان برجسته عالم سینما و تصویر و تلویزیون در تئاترپرورش یافته اند.
وی تصریح کرد:تئاترکارگاه طرح وتجسم انسان و معضلات اوست معضلات شخصی واجتماعی و درونی انسان . با توجه به دوبرابرشدن جمعیت کشور و چند برابرشدن جمعیت تهران وپا به میدان گذاشتن نسل تازه وجوان واستعدادها وانرژی های شاداب، نبودن بسترلازم برای بروز استعدادها وخلاقیت ها؛ معضلات جدی برای دست اندرکاران ومسئولان فراهم آورده است و براستی با تعطیل شدن مرکزاجتماعات تفریحی ناسالم چه فعالیتی بهتر از فعالیت فرهنگی، مخصوصا" فعالیت هنری ونمایشی که برای جامعه هم جذابیت دارد.
اشاره کردم که تئاترریشه درآئین دارد . حضورمردم دریک مکان وتماشای جمعی یک اثرنمایشی زنده همان ریشه های آئینی است وگرنه با ظهوراین همه وسایل ارتباطی تصویری امروزی چه نیازی به تئاتر بود که فعال باشد وبیننده داشته باشد وآفرینش و ابداعات تازه ارائه کند.
تئاترهنری ناب وتکثیرناشدنی است که ما به ازا ندارد برای حفظ وحمایت ازآن نیازمند کمک هستیم تا بستری حداقلی برای رشد آن فراهم آوریم.
این هنرمند ارشد تئاتر ایران خاطر نشان ساخت:درست است که مسائل هنری درنگاه اول نان شب نیست ودرقبال بسیاری ازکمبودها اولویت ندارد ولی درتوسعه کلان وظیفه بخش فرهنگ به نوعی تغذیه روح وجان آدمی است توسعه کلان بدون توسعه فرهنگی وهنری ناقص وناکارآمد است اگربرای هوای پاک وفضای سبزتلاش می کنیم که تلاش نیکویی هم هست برای هوای پاک روح وجان جامعه هم باید تلاش شود وهنردربخش فرهنگ جایگاه ویژه وکاربرد وتاثیرفراوان دارد، گفته اند که یک پرده نمایش بیش ازیک کتاب قطورمی آموزد به همین خاطرهم هست که نمایشنامه نویسی ازمشکلترین انواع نویسندگی است چرا که درفشردگی وبا ظرافت وزیبائی وساختار و زبان مناسب مضمونی را طرح وبیان می کند وکارگردان وبازیگربا تصویرکردن و نمایش آن مضمون پیش چشم تماشاگر،آنرا منبسط وبازمی کنند.
تئاترسطح سلیقه وذوق جامعه را بالا می برد وما را به اندیشیدن وگفتگوکردن عادت می دهد وموجبات تصفیه درون ما را فراهم می آورد.
بخش مادی حمایت ازهنربرمی گردد به اندک بودن اعتبارات بخش فرهنگ وهنربخصوص هنرکه بخش ناچیزی ازبودجه فرهنگی نصیبش می شود ولی مهم ترازآن حمایت معنوی ازهنرهای نمایشی است.
وی تاکید کرد:همانطورکه عرض کردم هنرهمیشه نیازبه حمایت وپشتیبانی مراکزقدرت را داشته ودارد حتی دردنیای امروز، اگردرگذشته حکام واشراف وکلیسا وغیره ازهنرحمایت می کرد امروزدولتها وبنیادها وکمپانیها کمک می کنند. انتظارمی رود دربعد حمایت معنوی مسئولان عالی مملکت درسالنهای تئاتر و سینما و کنسرت حضوریابند.
حضورآنها ودیدن یک نمایش یا فیلم تاثیربسیارمطلوبی درجامعه دارد ونشان می دهد که برای هنر قدر و ارزش قایلند. فرهیختگان تحسین می کنند وعموم مردم توجهشان جلب می شود والگو می پذیرند.
هنرهای نمایشی نه تنها درداخل مملکت که در سطح جهانی تاثیرات مطلوب بسیاردارد. هم برای نسل جوان وهم برای جامعه ،بلکه خارج ازمملکت ،هنربهترین معرف جامعه ماست که ازفرهنگ غنی تاریخی چند هزارساله برخورداراست.
علی نصیریان اظهار داشت:به تجربه ثابت شده اکران فیلمهای سینمایی،اجرای تئاترها و کنسرت های موسیقی اصیل ایرانی همیشه با توفیق فراوان روبرو بوده و هیچ سخنرانی وکتاب ونشریه وتبلیغات تصویری مستقیم ونظایرآن نمی تواند مثل هنربخصوص هنرهای نمایشی، ایران امروزرا که با سوء تفاهمات بسیاری دردنیا روبروست به جامعه جهانی معرفی کند .بهترین وتاثیرگذارترین زبان زبان هنراست.
این فرصت را ازجامعه خود دریغ نکنیم وبا تدارک بسترلازم امکان آفرینش استعدادهای جوان وشاداب وپرانرژی را فراهم آوریم تا بتوانیم درآینده ای نه چندان دورتئاترملی این مرز و بوم را که آرزوی همه ماست ایجاد کنیم. تئاتری که ازغنای ساختارومضمون وزبان برخوردارونشانگرهویت واقعی ما باشد وبتوانیم به آن افتخارکنیم .