در حال بارگذاری ...
...

نشست مطبوعاتی”چهارمین جشنواره تئاتر کوتاه جوان” در حوزه هنری برگزار شد

محمود صابری دبیر چهارمین جشنواره تئاتر کوتاه جوان، پرداختن به تئاتر کوتاه جوان و مسائل جوانان سراسر کشور را جزء اهداف ین جشنواره دانست و تاکید کرد:چنان چه امسال نتیجه مطلوبی را مشاهده کنیم این جشنواره در سال‌های آتی در شهرستان‌ دیگر و شاید مجدداً در زاهدان برگزار شود .

نشست مطبوعاتی”چهارمین جشنواره تئاتر کوتاه جوان” با حضور محمود صابری، دبیر جشنواره و جمعی از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران در حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، این جشنواره که چهارمین دوره برگزاری خود را پیش رو دارد برای اولین بار خارج از تهران و در شهرستان زاهدان از 8 تا 12 آذر ماه برگزار خواهد شد.
در این نشست محمود صابری دبیر چهارمین جشنواره تئاتر کوتاه جوان گفت:«متاسفانه تاکنون در سیاست گذاری‌های دولت به تئاتر کوتاه و پانتومیم کم لطفی شده و من امیدوارم که در مطبوعات این کم لطفی صورت نگیرد. موضوعیت و اهداف برگزاری این جشنواره در خصوص تئاتر جوان و مسائل جوانان است و در مجموع سیاست کلی که برای این جشنواره در نظر گرفته شده، کشف استعدادهای جوانان و پرداختن به موضوعات و مسائل آنان است البته این جشنواره امسال با نگاهی به معنویت، اخلاق و اعتیاد برگزار خواهد شد.»
دبیر چهارمین جشنواره تئاتر کوتاه جوان در ادامه افزود:«فراخوان این جشنواره خرداد ماه اعلام شد و قرار بود که متقاضیان شرکت در این جشنواره طرح نمایشی خود را ارسال کنند چرا که یکی از سیاست‌های جشنواره پرداختن به آثار گروهی است. در ابتدا 230 طرح به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که در مرحله بازخوانی 70 طرح پذیرفته شدند که به طور مساوی از شهرستان‌ها و تهران ارسال شده بودند. از بین این تعداد 24 طرح برای حضور در جشنواره پذیرفته شده‌اند که در جشنواره اجرا خواهند شد.»
صابری در خصوص تمهیداتی که برای گروه‌های شرکت کننده و به خصوص گروه‌های شهرستانی در نظر گرفته شده اظهار کرد:«ما برای گروه‌های شهرستانی که در این جشنواره برگزیده می‌شوند 13 اجرا و برای گروه‌های تهرانی 11 اجرای عمومی در نظر گرفته‌ایم که به صورت ایرانگردی و اجرای عمومی اثر خود را ارائه خواهند کرد اما در خصوص در نظر گرفتن گروه‌های شهرستانی باید بگویم که این جشنواره برای اولین بار است که در شهرستان برگزار می‌شود و شهرستان زاهدان که یکی از محروم‌ترین استان‌های کشورمان است برای این برگزاری در نظر گرفته شده است. به طور کلی شاید تئاتر آن گونه که باید در این استان جایگاه خود را پیدا نکرده و برگزاری این جشنواره قدم مناسبی برای آشنایی جوانان این استان با تئاتر باشد. هرچند مشکلاتی چون دوری راه و کمی امکانات در کمین گروه‌های شرکت کننده است اما تمام سعی‌مان را به کار برده‌ایم که گروهای شرکت کننده هزینه‌ کمتری را متحمل شوند.»
وی در خصوص نحوه بررسی آثار شرکت کننده در این جشنواره گفت:«به طور کلی آثار از دو بعد فنی تکنیکی و محتوایی بررسی شده‌اند. با وجود این که محتوای آثار برای ما حائز اهمیت هستند چنان چه از نظر فنی مناسب نباشند نمی‌توانیم آن‌ها را قبول کنیم.»
صابری استقبال از چهارمین جشنواره تئاتر کوتاه جوان و حضور دانشجویان را شایسته و چشمگیر دانست و گفت:«تا جایی که آمارها نشان می‌دهد از نظر کمی و کیفی نسبت به سال گذشته استقبال و حضور هنرمندان جوان 30 درصد افزایش یافته است. گروه‌های شرکت کننده از شهرهای اصفهان، بوشهر، زاهدان، ایرانشهر، زابل، همدان، کرمانشاه، زنجان و تهران هستند و طرح‌های رسیده توسط دکتر سعید کشن‌فلاح، شهریار رشیدعلی‌پور و فرشاد منظوفی‌نیا بازخوانی و توسط دکتر سعید کشن‌فلاح، حسین شوندی، فرشاد منظوفی‌نیا و رها علی‌نژاد مورد بازبینی قرار گرفتند. همچنین دکتر قهرمانی، دکتر فرشید ابراهیمیان و نصرالله قادری داوران این جشنواره هستند که آثار را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.»
دبیر چهارمین جشنواره تئاتر کوتاه جوان در پاسخ به خبرنگار سایت ایران تئاتر مبنی بر این که آیا برگزاری این جشنواره در شهرستان‌ها ادامه خواهد یافت یا همچون سایر تصمیمات مسئولان هنری کشور پس از مدتی متوقف می‌شود، اظهار کرد:«پرداختن به تئاتر کوتاه جوان و مسائل جوانان سراسر کشور جزء اهداف ما بوده و با توجه به این که تئاتر شهرستان‌ها قدری مورد بی‌توجهی قرار گرفته، چنان چه امسال نتیجه مطلوبی را مشاهده کنیم این جشنواره در سال‌های آتی نیز در شهرستان‌ دیگری و شاید مجدداً در زاهدان برگزار شود اما از حالا شهر خاصی را در نظر نگرفته‌ایم که اطلاع دهیم. به طور کلی باید دید که برگزاری این جشنواره در زاهدان تا چه اندازه ما را به اهداف این جشنواره نزدیک می‌کند.»