در حال بارگذاری ...
...

مراسم اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان برگزار شد

مراسم اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان برگزار شد

نمایش های "بفشار خراشنگم را" از میناب و "بی بری" از رودان به جشنواره منطقه ای راه یافتند.

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از کمیته اطلاع رسانی بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان، هیئت داوران بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان آرای خود در بخش های مختلف این جشنواره را به شرح زیر اعلام کردند:
بروشور:
کوثر ارجمند برای طراحی بروشور نمایش "نگرانی"  از شهرستان رودان
موسیقی:
عبدالرضا سهرابی برای آهنگسازی نمایش "بفشار خراشنگم را " از شهرستان میناب
طراحی لباس:
(سمیه دهقانی) برای طراحی لباس نمایش ( بفشار خراشنگم را )
طراحی صحنه:
با تقدیر از مجید بشکال برای طراحی صحنه نمایش "زن" از بندرعباس
جایزه برگزیده این بخش به نهاد مولودی فر طراح صحنه نمایش "بفشار خراشنگم را" اهدا شد.
بازیگری خردسال:
امیررضا جاودان و بهار قنادی اف برای بازی در نمایش "نگرانی"  از رودان
بازیگری زن:
با تقدیر از ساجده حاجی زاده  برای بازی در نمایش "بی بری"
لیلا رنجیر  برای بازی در نمایش "شط شور"
فتحیه بقایی  برای بازی در نمایش "زن"
جایزه سوم بازیگری زن به طور مشترک به
اعظم زینلی برای بازی در نمایش گشط شور" از بندرعباس اقدس زینلی نژاد  برای بازی در نمایش گشط شورگ از بندرعباس و خدیجه خنفری برای بازی در نمایش "بفشار خراشنگم را" میناب اهدا شد.
جایزه دوم بازیگری زن به طور مشترک به الهه زینلی برای بازی در نمایش"هیچ" از میناب و مریم سالاری نسب برای بازی در نمایش "بی بری"  از رودان اهدا شد.
جایزه اول بازیگری زن: هیئت داوران انتخابی در این بخش نداشت.
بازیگری مرد :
با تقدیر ویژه از "غلام رنجبر" برای بازی در نمایش "برم ببینم برگردام" از بندرعباس و تقدیر از کورش سلمانی برای بازی در نمایش "بی بری"  از رودان
"حسین کعبی"  برای بازی در نمایش "شط شور" از بندرعباس
"احسان شمس" برای بازی در نمایش "بفشار خراشنگم را" از میناب
جایزه سوم بازیگری مرد به طور مشترک به جعفر قاسمی برای بازی در نمایش "هیچ" از میناب و مسعود احمدی  برای بازی در نمایش "نگرانی" از رودان اهدا شد.
جایزه دوم بازیگری مرد به طور مشترک به محمد حمزوی  برای بازی در نمایش "بفشار خراشنگم را" از میناب و ابوالقاسم احدیان برای بازی در نمایش "هیچ" از میناب اعطا شد.
جایزه اول بازیگری مرد به همراه دیپلم افتخار جشنواره  به رضا غریب زاده دریایی برای بازی در نمایش ("بفشار خراشنگم را" از میناب
نمایشنامه نویسی:
ضمن تقدیر از ایوب رحیمی  نویسنده نمایشنامه "هیچ"
جایزه سوم نمایشنامه نویسی به عبدالرضا سواعدی برای نویسندگی نمایشنامه "شط شور"
جایزه دوم نمایشنامه نویسی به مجتبی سلیمی برای نویسندگی نمایشنامه "بفشار خراشنگم را"
جایزه اول نمایشنامه نویسی به همراه دیپلم افتخار به علی رضا داوری برای نویسندگی نمایشنامه "بی بری"
کارگردانی:
ضمن تقدیر از حسین کعبی کارگردان نمایش "شط شور"
جایزه سوم کارگردانی به  ایوب رحیمی و جعفر قاسمی کارگردان نمایش "هیچ"
جایزه دوم کارگردانی به علی رضا داوری  کارگردان نمایش "بی بری"  
جایزه اول کارگردانی به همراه دیپلم افتخار به حسین غلام شاهی کارگردان نمایش "بفشار خراشنگم را"
آثار برگزیده این جشنواره، که به جشنواره منطقه ای راه پیدا کردند، نیز نمایش "بفشار خراشنگم را" به کارگردانی حسین غلام شاهی از میناب و نمایش "بی بری" به کارگردانی علیرضا داوری از رودان هستند.
هیئت داوران بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان کرامت رود ساز، حمید ابراهیمی و محسن سلیمانی فارسانی بودند.
بیانیه هیئت داوران بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان
بیانیه هیئت داوران بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان از سوی محسن ابراهیمی، یکی از داوران جشنواره، در مراسم اختتامیه قرائت شد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از کمیته اطلاع رسانی بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان، متن این بیانیه به شرح زیر است:
یاد مانای بیتا
پیاله چرخی  دیگر زد، نور بر تاریکی ظفر یافت، صدا ها آواز شد، چهره ها آرایه گردید، در شهر های استان هرمزگان، این کهن دیار فرهنگ و آیین جار زده شد، آهای به گوش و به هوش، جشنی به پاست، هنرخواهان و هنرمندان بندرنشین حماسه ای دیگر آفریدند حماسه شورانگیز تئاتر، این والا هنر، این فرهنگ ساز این رامش خواه آرامش گر درود و صدها درود بر غیرت شما ظفر مردان و زنان عرصه ادب که بر بی ادبان تاریخ رسم مانایی آموختند. که آن چه جاودان است قلم است و کلمه که خدای عزوجل به آن سوگند یاد کرد.
دیدید، نوشتید، خط زدید، پیرایه کردید تا بر سپیدی کاغذ درام جان بگیرد، سپس تمرین کردید، گرسنگی کشیدید، تشنگی را تاب آوردید، نا مهربانی دیدید و مرارت ها را به جان خریدید تا سطور کاغذها دیدنی شد و خوشا ما تماشاگران شما.
مژده دهید که کودک جشنواره تئاتر استان هرمزگان بیست و پنج ساله شده به برنایی رسیده، باشد که صد ساله و هزار ساله شود، اما افسوس و صد افسوس که این عشق و شور و شیدایی کمی زخمی است. انگار هنوز تاب ایستادگی در برابر توفان های سهمگین را دارا نیست.
چه باید گفت؟ چه باید کرد؟
می دانیم و می دانید، می دانید که می دانیم و ما هم می دانیم که می دانید، پس بیایید قصه ساز نکنیم، بی تکلف و ساده بگوییم، عزیزان، هنرمندان و مسئولان این درخت باید هرس گردد، آبیاری شود، از گزند آفات دور بماند، باید دوستش داشت و عاشق اش بود تا میوه دهد .
هیئت داوران بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان با تقدیر و تشکر ویژه از همه هنردوستان و تماشاگران عزیزی که با حضور چشمگیر و باشکوه خود موجب رونق این جشنواره بودند، نکاتی چند را متذکر می شود.
1-    مسئولان و مدیران محترم، همواره کیفیت یک جشنواره ارتباط مستقیم با کیفیت آثار شرکت کننده دارد، پس کیفیت آثار حاضر در جشنواره را بیش از تعداد و کمیت آن ها مورد توجه قرار دهید و با آسیب شناسی این جشنواره نقاط ضعف را برای جشنواره بعد مرتفع نمایید.
2-    هنرمندان به زبان هنر توجه ویژه نمایند و این مهم را همواره به یاد داشته باشیم که زبان هنر زبان زیبایی هاست پس موضوعات و سوژه های مد نظر خود را با زبان هنر بیان نمایید.
3-    با توجه به ظرفیت های ویژه ای که در این منطقه وجود دارد بهتر آن است با پرداختن به سوژه های بومی در قالب فرم ها و شیوه های جدید و پیشرو، آثاری خلاق، بدیع و جذاب تولید نمایید.
4-    ضعف در نمایشنامه نویسی و عدم شناخت هنرمندان از اصول قواعد نگارش نمایشنامه در این جشنواره به طور محسوسی قابل لمس بود که لازم است هنرمندان گرامی با مطالعه و شناخت این بخش از هنر تئاتر را بیش از پیش مورد توجه قرار داده و اصول و قواعد آن را بیاموزند.
5-    شاهد بوده ایم که در سطح ملی و بین المللی هنرمندان پر توان این منطقه حضور چشمگیر و موفق داشته اند که امید است با مطالعه، تلاش و کوشش نسل های جوان تر نیز این راه را ادامه دهند.
درد ما دل سوختگان تئاتر درد مشترک است، بیایید در این شروع دوباره پیمان ببندیم به شهادت زمین و آسمان که ایران و ایرانی شایسته شایسته ترین هاست. پس بکوشیم و به کم قناعت نکنیم .
هیئت داوران بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان کرامت رود ساز، حمید ابراهیمی و محسن سلیمانی فارسانی.
تقدیر از پیش کسوتان تئاتر هرمزگان در آئین اختتامیه جشنواره تئاتر هرمزگان
در مراسم اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان، تعدادی از پیش کسوتان هنر تئاتر در استان هرمزگان مورد تقدیر قرار گرفتند.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از کمیته اطلاع رسانی بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان، در این مراسم از عبدالهادی معتمدی، محمدعلی قویدل فرد، علی رضایی، مهدی عطایی دریایی و سعید موحدی به عنوان پیش کسوتان هنر تئاتر هرمزگان تقدیر شد.
همچنین در این آئین از داوران بازبین جشنواره، متشکل از مهدی عطایی دریایی، مجید سرنی زاده و حجت الاسلام و المسلمین کاظم قنبری و داوران جشنواره متشکل از محسن سلیمانی، حمید ابراهیمی و کرامت رودساز تقدیر به عمل آمد.
از گروه های نمایشی شرکت کنند در جشنواره شامل نمایش های «بی بری» از شهرستان رودان، «برم، ببینم، برگردم» از شهرستان بندرعباس، «بفشار خراچنگم را» از شهرستان میناب، «زن» از شهرستان بندرعباس، «هیچ» از شهرستان میناب، «شط شور» از شهرستان بندرعباس، «نگرانی» از شهرستان رودان و «در آستانه فروپاشی» از شهرستان بستک نیز قدردانی شد.
لوح عفاف و حجاب این جشنواره نیز به خدیجه خنفری پور اهدا شد.
استقبال خوب مردم نشان دهنده کیفیت مناسب آثار جشنواره تئاتر هرمزگان است
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت: استقبال مردم نشان دهنده کیفیت مناسب نمایش ها و هنرنمایی کارگردانان و بازیگران در جشنواره تئاتر هرمزگان است.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از کمیته اطلاع رسانی بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان، حجت الاسلام و المسلمین حسین مرشدی در آئین اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان، بیان کرد: با وجود تمامی کمبودها و محدودیت ها از ابتدای سال جاری تاکنون، چهار جشنواره معتبر فرهنگی هنری خلیج فارس، فیلم و عکس اردیبهشت، تئاتر ملی کودک و نوجوان ضامن آهو و جشنواه تئاتر استان هرمزگان از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان برگزار شده است.
وی در ادامه افزود: ما تمام تلاش خود را انجام داده ایم تا این برنامه های مهم هنری تحت الشعاع کمبودها قرار نگیرد و اهداف این جشنواره ها به خوبی محقق شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با بیان اینکه جشنواره های هنری باید بسترساز رشد و شکوفایی هنرمندان باشند، اظهار کرد: جشنواره تئاتر هرمزگان مقدمه ای برای رسیدن به جشنواره های ملی است و در این جشنواره هنرمندان باید نقاط ضعف و قوت خود را به خوبی شناسایی کنند.
حجت الاسلام و المسلمین مرشدی خاطرنشان کرد: جشنواره تئاتر هرمزگان فضای مناسبی را برای ایجاد یک رقابت سالم بین هنرمندان این عرصه فراهم کرده که این رقابت سالم رشد و شکوفایی هنر تئاتر در هرمزگان را در پی داشته است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به استقبال مردم از جشنواره تئاتر هرمزگان، افزود: این استقبال مردم نشان دهنده کیفیت مناسب نمایش ها و هنرنمایی کارگردانان و بازیگران در جشنواره تئاتر هرمزگان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود خواستار حمایت های بیشتر از بخش فرهنگ و هنر شد و تصریح کرد: لازم است تا ادارات، نهادها و سازمان های مختلف در برنامه های فرهنگی و هنری مختلف خود اولویت را به هنرمندان استانی اختصاص دهند تا حمایت خوبی از هنرمندان این استان صورت گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین مرشدی یادآور شد: اجرای نمایش ها و آثار مختلف هنری نباید منحصر به جشنواره ها باشد، بلکه باید در برنامه های مختلف نیز شاهد هنرنمایی هنرمندان باشیم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه برای تکمیل طرح های عمرانی نیمه تمام فرهنگی، اعتبارات مناسبی درنظر گرفته شده که تکمیل این طرح ها باعث شکوفایی بیشتر فرهنگ و هنر استان هرمزگان خواهد شد.
بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان از 10 تا 13 مهرماه در فرهنگسرای طوبی برگزار شد.
هنر نمایش ظرفیت مناسبی برای انعکاس حقایق جامعه فراهم کرده است
فرماندار بندرعباس گفت: هنر نمایش فرصت مناسبی برای انعکاس حقایق و آگاهی کردن جامعه فراهم کرده است.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از کمیته اطلاع رسانی بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان، احمد مرادی در آئین اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان هرمزگان با اشاره به ظرفیت های هنری استان هرمزگان،  بیان کرد: هنر نقش بی بدیلی در زندگی انسان دارد و در واقع می توان گفت که وجود انسان وابسته به هنر است و خداوند متعال در ذات انسان هنر را قرار داده و ظرفیت های هنری را برای ما نمایان ساخته است.
وی در ادامه افزود: در کشور ما کارهای هنری از سابقه بسیار طولانی برخوردار است و ما باید از ظرفیت هنرهای مختلف برای کشف حقایق استفاده کنیم.
فرماندار بندرعباس خاطرنشان کرد: هنر نمایش فرصت مناسبی برای انعکاس حقایق فراهم کرده است که ما باید از ظرفیت این هنر در راستای آگاه کردن جامعه و رفع دغدغه های مشترک خود بهره ببریم.
مرادی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه همه موظف به حمایت از حوزه فرهنگ و هنرند، تصریح کرد: جامعه ما تشنه کارهای هنری است و امور این چرخه بزرگ نمی تواند تنها  از سوی یک نهاد انجام شود، بلکه همه ما وظیفه داریم از عرصه هنر حمایت کنیم. هنرمندان ما با کمترین امکانات بیشترین کار را انجام می دهند و ما باید در عمل به کمک هنرمندان بیاییم و از آن ها حمایت کنیم.
فرماندار بندرعباس جشنواره تئاتر هرمزگان را یک ظرفیت بزرگ هنری برای این استان دانست و اظهار کرد: فرمانداری بندرعباس آمادگی دارد تا با تمام توان خود به عرصه فرهنگ و هنر کمک کنند که در این راستا لازم است تا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندرعباس نیز راه اندازی شود تا امور این بخش به طور بهتری پیگیری و اجرایی شود.
بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان از 10 تا 13 مهرماه در فرهنگسرای طوبی برگزار شد.