در حال بارگذاری ...
...

سعید کشن فلاح: تئاتر خیابانی راه‌های برای آشتی مردم با نمایش است

ایرنا: استاد دانشگاه هنر تهران گفت: تئاتر خیابانی راهی برای آشتی مردم با تئاتر است. دکتر " سعید کشن فلاح " که به عنوان داور و ناظر جشنواره سراسری تئاتر خیابانی مریوان در این شهر حضور یافته است،افزود: بزرگترین ویژگی ...

ایرنا: استاد دانشگاه هنر تهران گفت: تئاتر خیابانی راهی برای آشتی مردم با تئاتر است.
دکتر " سعید کشن فلاح " که به عنوان داور و ناظر جشنواره سراسری تئاتر خیابانی مریوان در این شهر حضور یافته است،افزود: بزرگترین ویژگی نمایش خیابانی را شاید بتوان بی‌تکلفی و ایجاد فرصت برای حضور بی‌واسطه‌ی تماشاگر دانست و در کنار این اصل بسیار مهم این امکان را می‌دهد که تماشاگر آن را انتخاب کند.
وی افزود: اگر تماشاگران تئاتری را نپسندند هر لحظه آن را رها کرده و محل را ترک میکنند که این خود باعث می‌شود که بازیگر خویش را بی‌واسطه درک کند.
وی ادامه داد که یک بازیگر تئاتر باید اگر توان و قراردادهای صحنه اجازه داد با انعطاف و به سرعت عوامل بازدارنده‌ی ارتباط را از میان بر دارد.
به گفته وی از جمله سنتهای نمایش ایرانی، اجرای نمایش میدانی با فرم تعزیه، معرکه‌گیری و... است که ریشه در فرهنگ کهن ایرانی دارد لذا این فرهنگ که تحت تاثیر فرم به نسیان سپرده شده می‌تواند در وضعیتی که محدودیتهای سخت‌افزاری نظیر سالن و امکانات آن مشکلات بسیاری را به تئاتر و اساسا هنر نمایش تحمیل می‌کند تئاتر را از ارتباط مردمی آن دور دارد.
به گفته وی در چنین شرایطی با بردن نمایش به میان مردم می‌توان موجب آشتی مردم و نمایش شد.
وی افزود: بازیگر محور بودن این نمایش و محدودیتهای کمتر آن نسبت به تئاتر صحنه‌ای این هنر را در صورت تخصیص بهتر امکانات و شرایط مناسب برای آن در جایگاهی بسیار مطلوب و ارزشمند قرار خواهد داد که امکان ارتباط با هر نوع تماشاگری را برایش فراهم می‌سازد و تعامل عمیق و تاثیر و تاثر متوالی را ایجاد می‌نماید.
در جشنواره تئاتر مریوان ‪ ۲۰‬گروه نمایشی از استانهای آذربایجان شرقی و غربی، مازندران، بوشهر، کرمان، کرمانشاه، زنجان، کردستان، یاسوج، خراسان شمالی، ایلام و همدان به مدت چهار روز با هم به رقابت می‌پردازند.
‪ ۱۸‬گروه از منتخبین این جشنواره به جشنواره بین‌المللی تاتر فجر راه می‌یابند.