در حال بارگذاری ...
...

کمیسیون فرهنگی نسبت به ارتقای بودجه تئاتر آمادگی دارد

محمدهادی ربانی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که تئاتر استعدادها و زمینه‌های فراوانی چه در کل کشور و چه در پایتخت دارا است،افزود:به بودجه تئاتر جلسه‌ای خاص می‌طلبد که مسئولان تئاتر از ارشاد و خانه تئاتر باید به کمیسیون فرهنگی بیایند و برنامه‌ریزی‌های خود را توضیح دهند.

کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به توسعه و گسترش کیفی و کمی تئاتر توجه خاص دارد، چرا که تئاتر را مادر هنر هفتم می‌داند.
محمدهادی ربانی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر، درباره لزوم افزایش بودجه تئاتر با بیان این مطلب گفت:«کمیسیون فرهنگی نسبت به ارتقای بودجه تئاتر آمادگی دارد. البته توجه به بودجه تئاتر جلسه‌ای خاص می‌طلبد که مسئولان تئاتر از ارشاد و خانه تئاتر باید به کمیسیون فرهنگی بیایند و برنامه‌ریزی‌های خود را توضیح دهند. خصوصاً برنامه‌ریزی‌هایی که برای رشد کیفی و محتوایی آن دارند را باید ارائه دهند. این موضوع آمادگی مجلس را بهتر می‌کند تا در سال آینده بودجه تئاتر، مناسب‌تر و قوی‌تر مشخص شود.»
وی درباره توجه به بخش اشتغال‌زایی هنر تئاتر گفت:«تئاتر استعدادها و زمینه‌های فراوانی چه در کل کشور و چه در پایتخت دارا است که از این مجموعه استعدادها کم استفاده شده است.»
وی درباه توجه جوانان به تئاتر ادامه داد:«کمتر جوانی را می‌توانیم پیدا کنیم که در کنار دیگر علایق آینده‌اش، بازیگری وجود نداشته باشد. این امر نشان می‌دهد، اشتغال‌زایی در تئاتر یک زمینه و محیط گسترده دارد که تاکنون نیز روی آن کار نشده است.»
وی با بیان این که بازیگران تئاتر از قشر فاخر در عرصه هنر هستند، گفت:«تئاتر در شهرستان‌ها فلج شده و مرده است. در شهرستان‌ها و حتی مراکز استان‌ها نمایش‌هایی روی صحنه می‌روند که نه در شأن مرکز استان و نه در شأن یک کشور فرهنگی هستند. این مسئله ولو به طور پنهان، توجه بیشتر به این حوزه را می‌طلبد.»
وی ادامه داد:«قطعاً بحث اشتغال‌زایی تئاتر به بررسی و کارشناسی نیاز دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.» وی با اشاره به کمبود امکانات تئاتری در شهرستان‌ها افزود:«در بخش کمبودهای تئاتر دو بحث مجزا مطرح می‌شود. اول بحث سخت افزاری است. ساختمان و بناهای تئاتری محدود بوده و شهرستان‌ها نیز از این کمبود به شدت رنج می‌برند که محدودیت‌ها و محرومیت‌هایی را به دوست‌داران تئاتر تحمیل می‌کنند.»
وی اضافه کرد:«بحث دیگر، نبودن برنامه‌ریزی برای گسترش تئاتر و وارد کردن یک موج جدید در تئاتر کشور است. آن چه تاکنون در این بخش انجام شده عمدتاً کلیشه‌ای و گزارش گونه بوده است.»
وی ادامه داد:«برنامه‌ای که بتواند موج و روح جدیدی به تئاتر بدهد را در سال‌های اخیر نداشته‌ایم.»
نماینده شیراز با اشاره به روش سازمان تربیت بدنی گفت:«به نظر می‌آید که تئاتر باید به شکلی از ورزش تقلید کند. ما باید قبول کنیم که سرمایه‌های گران قدری در شهرستان‌ها هستند که باید کشف شوند. باید برنامه‌ریزی دوره‌ای تئاتر در سطح‌های شهرستانی، استانی و منطقه‌ای همانند لیگ‌های ورزشی صورت پذیرد و لزوماً باید به آن عمل شود تا بتوانیم بگوییم تئاتر حیات و تنفس جدیدی پیدا کرده است.»
وی درباره فعالیت‌ تئاتر در شهر شیراز گفت:«در حوزه انتخابیه من هیچ گاه بحث تئاتر قطع نشده و با همه مشکلات به صورت یک جریان کند و بطئی، همواره جریان داشته و کسانی که به تئاتری می‌پردازند در همه دوره‌ها تحرکت نسبی داشته‌اند. گرچه این سطح فعالیت قابل قبول نیست و باید خونی پرقدرت به آن تزریق شود. این امر به سیاست‌های جدید مسئولان تئاتر و مرکز هنرهای نمایشی و ارشاد بستگی دارد که تا چه حد به گسترش تئاتر اعتقاد دارند. ما هم منتظریم که برنامه‌های پیشنهادی آنان را مطالعه کنیم.»