در حال بارگذاری ...
...

چیستا یثربی:در شرایط فعلی به دلیل بودجه‌های ناکافی و پرداخت‌های دیرهنگام، عملاً‌ انگیزه‌های لازم برای کار از تئاتری‌ها گرفته می‌شود.

وی با اشاره به بی‌ثباتی مدیریت‌ها و تغییر سلایق به عنوان مشکل دیگر تئاتر، یادآور شد: تغییرات در مدیریت‌های مختلف باعث می‌شود که با تغییر هر مدیر در هربخش با سلایق مختلف و متفاوتی مواجه شویم و بعضاً‌ برخی قوانین براساس سلایق جدید عوض می‌شوند.

متأسفانه در کشور ما، به هنر نمایش به مثابه نوعی تفنن نگاه می‌شود.
چیستا یثربی از کارگردان تئاتر در آستانه‌ برگزاری بیست‌وچهارمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر در گفت‌وگویی با بیان این مطلب افزود: فقدان برنامه‌ریزی بلندمدت و مشخص نبودن جایگاه و وضعیت گروه‌های ثابت تئاتری در طول سال، باعث بلاتکلیفی فعالان این رشته‌ هنری می‌شود.
وی ادامه داد: به دلیل عدم برنامه‌ریزی کلان و درازمدت، بسیاری از گروهها و هنرمندان تئاتر بناچار، جذب تلویزیون می‌شوند و یا بلاتکلیف رها می‌شوند.
یثربی مشکل کمبود بودجه و عدم توزیع به موقع آن را از دیگر مشکلات حوزه‌ تئاتر عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی به دلیل بودجه‌های ناکافی و پرداخت‌های دیرهنگام، عملاً‌ انگیزه‌های لازم برای کار از تئاتری‌ها گرفته می‌شود.
وی با اشاره به بی‌ثباتی مدیریت‌ها و تغییر سلایق به عنوان مشکل دیگر تئاتر، یادآور شد: تغییرات در مدیریت‌های مختلف باعث می‌شود که با تغییر هر مدیر در هربخش با سلایق مختلف و متفاوتی مواجه شویم و بعضاً‌ برخی قوانین براساس سلایق جدید عوض می‌شوند.
این هنرمند تئاتر با بیان اینکه این شرایط، تئاتری‌ها را در وضعیت عدم امنیت قرار می‌دهد، اظهار کرد: هم نسلان من که شغل دولتی داشته‌اند همگی بازنشسته شده و از حقوق و بیمه‌ برخوردارند ولی امثال من نه تنها این مزایا را نداریم بلکه هنوز نمی‌دانیم باز هم می‌توانیم مثل هرسال، کار کنیم یا نه؟
وی برخوردار نبودن تئاتر از تهیه‌کننده‌ خصوصی و مشارکت بخش خصوصی را بعنوان معضل دیگر تئاتر کشور خواند و گفت: تا وقتی تئاتر بخش خصوصی نداشته باشد و تهیه‌کنندگان خصوصی از آن حمایت نکنند، مشکل کمبود بودجه برطرف نمی‌شود.
این کارشناس و صاحب‌نظر تئاتر با بیان اینکه تئاتر، غذایی فرهنگی برای روح جامعه است، افزود: همه‌ سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی و اجرایی باید در یک بسیج عمومی نسبت به برنامه‌ریزی و تصمیم‌ در خصوص ترمیم و ضعیت موجود و ارتقای تئاتر کشور به عنوان یک ابزار کارآمد فرهنگی مشارکت کنند.
به اعتقاد وی، یک مدیر در رأس هنرهای نمایشی نمی‌تواند معجزه کند. تنها در صورت همدلی اهالی تئاتر و همراهی و همکاری رسانه‌های مختلف است که می‌توان مشکلات را از سر راه برداشت.
وی تصریح کرد: مطمئن باشید رشد فرهنگی و ایجاد زمینه‌های شکوفایی و توسعه، نیازمند بودجه و حمایت جدی دولت و دستگاه‌های دولتی است.
از دیدگاه وی، در صورت بهادادن به آثار خوب و گروههای قوی می‌توان مخاطبان بیشتری را جذب تئاتر کرد و باید بگذاریم آدمهای مختلف با سلیقه‌های گوناگون وارد عرصه شوند.
چیستا یثربی با اشاره به جایگاه مهم آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما گفت: با معرفی تئاتر به مردم و دانش‌آموزان و استفاده از سهمیه‌ آزاد آنها برای تماشای تئاتر، می‌توان میان مردم و تئاتر آشتی ایجاد کرد.
وی ازجشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر به عنوان مرکز ثقل و ستون فقرات تئاتر کشور یاد کرد و خاطرنشان کرد: ما کارنامه‌ یکساله‌ تئاتر کشور را در جشنواره شاهد هستیم مضافآً‌ اینکه، جشنواره، برای سالهای بعد هم الگودهی می‌کند.
وی بودن یا نبودن مسأله‌ تئاتر را جدی‌ترین مسأله عنوان کرد و اضافه کرد: مسئولان اگر می‌خواهند تئاتر باشد باید هزینه و سرمایه‌گذاری کنند.
یثربی تصریح کرد: در حال حاضر، مشکلات تلنبارشده از یک مدیر به مدیر دیگر منتقل می‌شود حال آنکه باید گامی اساسی برای تئاتر برداشت و باید ببینیم که ما تئاتر می‌خواهیم یا نه؟
گفتنی است جشنواره‌ بین المللی تئاتر فجر از ٣٠ دی تا ٩ بهمن‌ماه در تهران برگزار خواهدشد.