در حال بارگذاری ...
...

دعوت از مسئولین و مردم برای حضور در رپرتوار نمایشنامه‌خوانی گروه گیتی در حمایت از هنرمندان بیمار

دعوت از مسئولین و مردم برای حضور در رپرتوار نمایشنامه‌خوانی گروه گیتی در حمایت از هنرمندان بیمار

نشست خبری رپرتوار نمایشنامه‌خوانی گروه تئاتر گیتی برای کمک به هنرمندان بیمار تئاتر، روز گذشته یکشنبه 25 مردادماه، در تئاترشهر برگزار شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، روح‌الله جعفری مدرس، منتقد و کارگردان تئاتر در نشست خبری رپرتوار نمایشنامه‌خوانی که قرار است از 26 مردادماه برای کمک به هنرمندان بیمار در تئاترشهر برگزار شود، گفت: «بیش از شش ماه پیش تولید این فکر طول کشید تا به این نقطه‌ای که در حال حاضر هستیم، برسیم. پس از آنکه سونامی سرطان به خصوص در این چند ماه گذشته یاران و عزیزان گرانقدری را از جمع ما برد، گروه تئاتر گیتی به این فکر افتاد که به عنوان یک ذره کوچک در این راه بتواند تاثیرگذار باشد، به همین دلیل به این فکر افتاد که با برگزاری یک رپرتوار بتواند تاثیرگذار هر چند ناچیز در حوزه مالی برای کسانی که با انواع و اقسام بیماری‌ها به خصوص بیماری‌های خاص دست و پنجه نرم می‌کنند، بردارد.»

کارگردان این جلسه‌های نمایشنامه‌خوانی عنوان کرد: «در برگزاری این رپرتوار نکته حائز اهمیت ایجاد جریان و موج است؛ چون با این شکل و شمایل برای اولین بار در سطح تئاتر کشور این رپرتوار در حال شکل گیری و برگزاری است، بنابراین ایجاد موج و جریان برای بیدار شدن مسئولان و تصمیم‌گیران و دست‌اندرکاران، به خصوص آن‌هایی که در حوزه‌های مختلف در کشور، متولی هستند، حائز اهمیت است.»

او در سخنانش اظهار کرد: «طبیعتا وقتی صحبت‌های لازم با افراد تصمیم گیرنده شد، قرار بر این شد که این رپرتوار آغاز به کار کند. لذا با سالن‌های مختلف صحبت شد تا در نهایت به مجموعه تئاتر شهر رسیدیم و قرار شد طبق زمان مشخصی که از قبل برنامه‌ریزی‌اش انجام شد در سالن چارسو اجرا برویم. بیش از سه ماه است که گروه درگیر تمرین هفت متنی است که در حال حاضر آماده برای اجراخوانی است. دراین رپرتوار بیش از 150 هنرمند که در جلوی صحنه و یا پشت صحنه، یار و یاور من هستند برای به فعل رساندن این فکر و اندیشه هم قسم شده‌ایم و عاشقانه و به صورت فی سبیل‌الله کار می‌کنند تا این پروژه اجرایی شود.»

جعفری گفت: «در این سه ماه بر روی هفت نمایشنامه متمرکز شدیم از «آنتیگونه» که از 441 قبل از میلاد مسیح توسط سوفوکل نوشته شده است تا «مکبث»، «باغ آلبالو»، «شازده کوچولو»، «عروسی خون» و دو کار از ماتئی ویسنی‌‌یک نویسنده مورد علاقه من که طی این سال ها متمرکز بر متون او آثار اجرایی را بر صحنه بردم با عنوان «عنکبوتی در زخم» و «آخرین گودو»، گروه تمرینات مستمر خود را تا روز اجراها یعنی 26 مرداد دنبال می‌کند.»

از کسانی که دلشان زلال است دعوت به مشارکت دارم

او اظهار کرد: «مخاطبی که در این رپرتوار حضور به هم می‌رساند از جنس افرادی است که همچنان دلش زلال است و فکر می‌کند می‌تواند حتی به اندازه خریدن یک بلیت نمایش برای حمایت از یک هنرمند بیمار موثر واقع بشود، جنس مخاطبانی که گروه تئاتر گیتی و مجموعه تئاترشهر میزبان آن‌ها خواهد بود با جنس مخاطب عادی تئاتر که برای سرگرمی یا ارتزاق از کالای فرهنگی تولیدیِ یک گروه استفاده می‌کند، متفاوت است؛ بنابراین از همین تریبون استفاده می‌کنم و تا زمان کمی که به آغاز برگزاری این رپرتوار باقی مانده دعوت می‌کنم از همه کسانی که دلشان زلال است و قلبشان برای انجام کار خیر و مشارکت در انجام یک خیر جمعی می‌تپد، در مجموعه تئاترشهر حضور به هم رسانند و با حمایت خودشان، گروه اجرایی را پر نفس‌تر در این حرکت فرهنگی همراهی کنند.»

جعفری درباره شناسایی هنرمندان بیمارعنوان کرد: «مبلغی که طی این جریان از طریق بلیت فروشی و به صورت همت عالی از درگاهی که ایجاد شده است، جمع شود به عزیزان هنرمند بیمار تئاتر اختصاص پیدا می‌کند. گروه طبق بررسی و پژوهشی که در این حوزه کرده است به چند نام در خانواده تئاتر برخورده است که به لحاظ تامین مالی برای فراهم کردن داروها و انجام مراحل درمان در تنگنا هستند و اتفاقاً اکثرا افرادی هستند که در پایتخت زندگی نمی‌کنند و از اهالی تئاتر در حوزه شهرستان به حساب می‌آیند و از طریق خانه تئاتر این افراد شناسایی شده‌اند و قرار است خانه تئاتر به عنوان یک صنف فعال در حوزه تئاتر برای انتقال تمام عوایدی که از بلیت فروشی و همت عالی گروه تئاتر گیتی جمع می‌شود، در جریان امر قرار گیرد. این حمایت مالی با وسواس بسیار زیادی از این عزیزان که از بد ِ روزگار درگیر این چنین بیماری‌ها هستند، صورت خواهد گرفت.»

همه‌ اعضای گروه برایم ستاره هستند

او در خصوص انتخاب بازیگران نیز تشریح کرد: «در این باره تنها می‌توانم بگویم همچون همیشه تمرکزم برای انتخاب بازیگران بر افرادی است که در حوزه تئاتر فعالیت می‌کنند، بنابراین جمع شدن ستارگان حیطه تئاتر برایم اهمیت صد چندان داشته است و برایم مهم بوده که خانه اول این افراد تئاتر باشد، چون وقتی این حرکت برای اولین بار رخ می‌دهد باید بتوان جریان‌سازی کرد و بتوانیم خط مشی درست و تریبون برای ارائه افکار فراهم کنیم. درست است که گروه تئاتر گیتی به لحاظ مالی به این بیش از صد و پنجاه نفر ستاره دستمزد نمی‌دهد، اما با ایجاد فرصت کار هر چند کوتاه مدت، بیش از سه ماه، می‌تواند چشم‌اندازی را مشخص کند که اگر گروه‌های نمایشی از هم صنفهایشان طراحان صحنه و لباس، نور پردازان، بازیگران، تیم رسانه‌ای متخصص و... که در یک اثر نمایشی از آن‌ها استفاده کنند، می‌توان ایجاد فرصت شغلی برای افراد این حوزه فراهم کرد و با این نوع نگاه این تیم در کنار هم قرار گرفته‌اند. پیشنهادهای زیادی شد که در این پروژه از افرادی که در خارج از مجموعه تئاتر فعالیت می کنند و اتفاقا به نسبت اقبالی هم در جذب مخاطب دارند، استفاده کنیم اما با توجه به نوع نگاه و فکرمان ترجیح بر این بود از خانواده تئاتر، افراد در کنار هم جمع شوند و این پروژه اجرایی شود.»

جعفری همچنین در پایان سخنانش در قالب نامه‌ای سرگشاده به آیت‌الله هاشمی و رییس جمهور (حسن روحانی) از آن‌ها دعوت کرد تا از جلسه‌های نمایشنامه‌خوانی  گروه تئاتر گیتی دیدن کنند و از نزدیک با مشکلات خانواده تئاتر به صورت واقعی آشنا شوند تا بتوانند مثمر واقع شوند.