در حال بارگذاری ...
...

اولین تجربه کار تلویزیونی، نگارش یک نمایشنامه دیگر و ...

پس از سیاست گذاری جدید شبکه چهار سیما که سال گذشته در خصوص آماده سازی و پخش تله تئاتر اتخاذ شد، محمد یعقوبی نیز تصمیم گرفت نمایشنامه”زمستان ۶۶” را برای این طرح آماده کند، اما با تغییراتی که در این طرح صورت گرفت آماده سازی این تله تئاتر با تاخیر یک ساله طی ۱۳ تا ۲۴ بهمن ماه صورت گرفت و به مرحله مونتاژ رسید.

ضبط تله تئاتر نمایشنامه”زمستان 66” که اولین تجربه تلویزیونی محمد یعقوبی است به پایان رسید.
نمایشنامه”زمستان 66” که اولین تجربه کارگردانی محمد یعقوبی نیز محسوب می‌شود سال 1376 در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اجرا شد و موفق به کسب جایزه اول کارگردانی، جایزه دوم نمایشنامه‌نویسی و دو جایزه بازیگری شد.
پس از سیاست گذاری جدید شبکه چهار سیما که سال گذشته در خصوص آماده سازی و پخش تله تئاتر اتخاذ شد، محمد یعقوبی نیز تصمیم گرفت نمایشنامه”زمستان 66” را برای این طرح آماده کند، اما با تغییراتی که در این طرح صورت گرفت آماده سازی این تله تئاتر با تاخیر یک ساله طی 13 تا 24 بهمن ماه صورت گرفت و به مرحله مونتاژ رسید.
محمد یعقوبی کارگردان تله تئاتر”زمستان 66” در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر، گفت:«این نمایش اولین تجربه کارگردانی من در عرصه تلویزیونی محسوب می‌شود که کارگردانی هنری آن به عهده خودم و کارگردانی تلویزیونی آن به عهده بیژن صمصمامی است. در این جا باید به این نکته اشاره کنم که همکاری با بیژن صمصمامی یکی از خوش شانس‌های من محسوب می‌شود چرا که ایشان یکی از با تجربه‌ترین‌ها محسوب می‌شود. بازیگرانی که مرا در این تله تئاتر یاری می‌کنند، آهو خردمند، آیدا کیخایی، امیر دلاوری، آشا محرابی، سعید چنگیزیان، پگاه طبسی‌نژاد و محسن صادقی هستند. رضا حامدی‌خواه نیز تهیه کنندگی این تله تئاتر را به عهده دارد. موسیقی این اثر را آیدین کیخایی انتخاب کرده است.»
وی در ادامه افزود:«داستان این تله تئاتر در مورد خانواده‌ای است که روز 10 اسفند سال 1366 به خانه جدید اجاره‌ای خود وارد شده‌اند و این روز مصادف است با اولین روز موشک باران تهران، این ماجرا از زاویه دید یکی از شخصیت‌های داستانی به صورت موازی روایت می‌شود، در واقع مردی در حال نگارش داستان این روز است و تماشاگر ماجرای این خانواده را از زاویه دید همسر این نویسنده که در حال مطالعه متن نویسنده است مشاهده می‌کند. البته موضوع موشک باران تهران صرفاً بهانه‌ای است برای طرح مسائلی که ارتباط زمانی مشخص ندارد در واقع مواجه شدن آدم‌ها با مرگ و به وجود آمدن موقعیت‌هایی پیش بینی نشده نیاز به ایجاد موقعیتی همچون موشک باران تهران داشت.»
کارگردان تله تئاتر”زمستان 66” در خصوص تغییراتی که در این نمایش تلویزیونی صورت گرفته گفت:«به طور کلی متن این نمایشنامه بازنویسی شده و با اجرایی که سال 76 داشته فاصله گرفته است. چرا که از ویژگی‌های تصویری زیادی نسبت به اجرای صحنه‌ای برخوردار شده است. یکی از مهمترین تغییرات آن این است که در اجرای صحنه زن و مرد داستان دیده نمی‌شدند و فقط صدای آن‌ها شنیده می‌شد در حالی که در این تله تئاتر آنان حضور دارند و دیده می‌شوند. همچنین نام این نمایشنامه نیز تغییر پیدا کرده و به”زمستان 66 کجا بودی” بدل شده است.»
وی در مورد زمان اجرای این تله تئاتر گفت:«تصمیم داشتم و امیدوار بودم که این تله تئاتر از دهم اسفند ماه پخش شود چرا که این تاریخ با موضوع نمایشنامه نیز در ارتباط است و در دهم اسفند موشکباران تهران آغاز شد، اما نمی‌دانم که این اتفاق می‌افتد یا خیر، بنابراین نمی‌توانم زمان آن را اعلام کنم.»
یعقوبی که مشغول نگارش نمایشنامه”تصویر ماه در آب” است، با اشاره به این که نگارش این متن به نیمه رسیده تصریح کرد:«نوشتن این اثر همچنان ادامه دارد چون طبق برنامه‌ریزی که آقای پارسایی سال گذشته برای اجرای نمایش‌های مجموعه تئاترشهر در نظر گرفته بودند، قرار بر این بود که طی شش ماه اولی سال 85 تعدادی از کارگردانان تئاتر، نمایش‌های خود را در مجموعه تئاترشهر اجرا کنند، اما با پی گیری که اخیراً داشتم، متوجه شدم که این برنامه هنوز وضعیت روشنی ندارد.»