در حال بارگذاری ...
...

نشست مطبوعاتی انجمن طراحان صحنه

نشست مطبوعاتی انجمن طراحان صحنه خانه تئاتر با حضور فریبرز قربانزاده مسئول این انجمن و عادل بزدوده عضو این انجمن و تعدادی از خبرنگاران رسانه‌ها امروز صبح در آمفی تئاتر خانه تئاتر برگزار شد

نشست مطبوعاتی انجمن طراحان صحنه خانه تئاتر با حضور فریبرز قربانزاده مسئول این انجمن و عادل بزدوده عضو این انجمن و تعدادی از خبرنگاران رسانه‌ها امروز صبح در آمفی تئاتر خانه تئاتر برگزار شد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، در ابتدای این نشست، فریبرز قربانزاده با اشاره به فعالیت‌های این انجمن از بدو تاسیس گفت:«در سال اول فعالیت‌ انجمن طراحان صحنه، تصمیم داشتیم به سراغ کارهای پژوهشی برویم. نشست‌های تخصصی طراحی صحنه نیز در همین مدت برگزار شد که پیرو آن حدود هشت جلسه در مورد طراحان مطرح جهان بحث و بررسی شد و دو جلسه دیگر نیز تحت عنوان آسیب شناسی طراحی صحنه و لباس در نظر گرفته شد. اما در دوره جدید به این نتیجه رسیدیم که باید از جای دیگری شروع کنیم. به همین دلیل یک چارت سازمانی در نظر گرفته‌ایم. این منجر به بازخوانی آئین‌نامه شد که یک سال به طول انجامید.»
وی در ادامه افزود:«البته بازخوانی آئین‌نامه در خانه تئاتر نیز احساس می‌شد که به این ترتیب احتمالاً تا پایان خرداد و اوایل تیر ماه این اساسنامه در اختیار اعضای خانه تئاتر قرار خواهد گرفت.»
عادل بزدوده عضو انجمن طراحان صحنه خانه تئاتر نیز در ادامه با اشاره به اقداماتی که برای نقد طراحی صحنه آثار نمایشی صورت گرفته و متوقف شده افزود:«قصد ما این است که نقدها را ما قانونمند کنیم. بقیه صنوف نیز باید این تعریف را پیش خود داشته باشند که یک اجرا را باید با تمام عواملش به نقد کشید. این در حالی است که متاسفانه این تعاریف به شکل گسترده جا نیفتاده است.»
در ادامه فریبرز قربانزاده در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری جلسات پژوهشی ویژه دانشجویان اظهار کرد:«برای برگزاری این جلسات باید با دانشگاه وارد مذاکره شویم و این همکاری به طور مشترک صورت گیرد تا پروسه اداری آن طی شود. اما نباید فکر کنیم که تنها مسئولیت انجمن طراحان صحنه برگزاری نشست‌های پژوهشی است، هر چند که این موضوع هم امری پسندیده است.»
وی اشاره کرد:«سیاست‌ کلی انجمن طراحان صحنه خانه تئاتر این است که اولویت‌ها را در نظر گیریم و به آن‌ها بپردازیم. برای این کار هم باید در مرحله اول بدانیم که تعریف صنف، شغل و حقوق صنفی چیست؟ چرا که این موضوع مهمی است که هستی و نیستی ما را تعیین می‌کند.»
وی در پاسخ به خبرنگار سایت ایران تئاتر مبنی بر این که چرا تعداد برگزاری جلسات انجمن طراحان صحنه محدود است و برنامه آینده این انجمن چیست، اظهار کرد:«با توجه به این که انجمن طراحان صحنه حدود 70 یا 80 عضو دارد و از این میان فقط پنج تن از اعضای آن در زمینه امور انجمن فعالیت دارند باز هم به اعتقاد من خوب عمل کرده است. در مورد برنامه آتی این انجمن نیز باید بگویم که سازماندهی تشکیلات انجمن، تشکیل و تقویت کمیته‌های تخصصی و پیگیری مسائل صنفی انجمن طراحان صحنه خانه تئاتر از جمله طرح‌ها و برنامه‌های آتی این انجمن است که با توکل به خدا پیگیری خواهند شد.»
وی سپس با توضیح هر یک از موارد بالا اضافه کرد:«قرارداد تیپ به هیئت مدیره خانه تئاتر ارائه شده که احتمالاً با مشخص شدن بودجه تئاتر، این طرح نیز اجرا می‌شود.»
وی خاطر نشان کرد:«رسیدن به تعریف به عنوان یک تشکیلات صنفی از جمله اهداف این انجمن است. چرا که وقتی اعضاء از حقوق خود آگاه باشند بسیاری از مشکلات به وجود نمی‌آید. در حقیقت باید به جایی برسیم که صنف جوابگوی معیشت باشد و چنان چه هنرمندی در طی سال یک یا دو کار انجام داد، باقی سال را به راحتی بگذراند.»