در حال بارگذاری ...
...

جلوگیری از اجرای یک نمایش در آمریکا

نمایش ما برخلاف تمام ادعاها به دلایل سیاسی متوقف شده است به نظر ما هنرمندان و نویسندگان به جای این که به دنبال سر و صداهای شبکه تلویزیونی”فاکس نیوز” باشند، باید با سانسور ناشی از سیاست‌های دولت بوش مخالفت کنند.

اشاره:
این خبر براساس یادداشت”کاترین وینر” که چهارشنبه، اول مارچ در روزنامه”گاردین“ به چاپ رسیده، تنظیم شده است.
جلوگیری از اجرای یک نمایش در آمریکا
کارگاه تئاتر نیویورک زمان اجرای نمایش”نام من راچل کوری است” را برای مدت نامعلومی به تعویق انداخت.
گروه اجرایی در این باره می‌گوید:«تصمیم تئاتر نیویورک برای متوقف کردن و زیر فشار گذاشتن ما نشان می‌دهد که راه آزادی بیان چه باریک است.»
برنامه‌یِ اجرای نمایش”نام من راچل کوری است” در آمریکا متوقف شده است. تبلیغات متوقف شده است. برنامه تولید در نیمه‌ی‌ِ راه رها شده است. بلیط‌ها پس گرفته می‌شود. این نمایش به کارگردانی”آلن ریکمان” با آن که در لندن اجرا شده است و جوایز بسیاری را هم از آن خود کرده است در نیویورک روی صحنه نخواهد رفت.
«ما همیشه فکر می‌کردیم باید این کار را در آمریکا نمایش دهیم. زیرا نمایش براساس نامه‌ها و ایمیل‌های یک فعال آمریکایی به نام”راچل کوری” ساخته شده است. او در این نامه‌ها خاطرات سفر خود از زادگاهش ـ واشنگتن ـ تا مرگش زیر یک بولدوزر در غزه را بازگو می‌کند. ما فکر می‌کردیم داستان زندگی این دختر 23 ساله به مخاطبان آمریکایی و تماشاگران تالارهای تئاتر در زادگاه او بسیار مرتبط است. او به خاورمیانه سفر کرد تا با مردم آن جا ملاقات کند و در آخر زیر یک بولدوزر ساخت آمریکا می‌میرد. اما هفته پیش کارگاه تئاتر نیویورک تولید این نمایش برای اجرا در آمریکا را متوقف کرد یا به عبارت دیگر برای مدت نامعلومی به تعویق انداخت. به ما گفتند حال و هوای سیاسی نسبت به وقتی که نمایشنامه نوشته شده است تغییر کرده است. آن‌ها به ما گفتند که پس از بیماری شارون و انتخاب شدن حماس در انتخابات اخیر فلسطین ما با وضعیت خطرناکی رو به رو هستیم. تئاتر ما به دلایل سیاسی سانسور شد. هر کس تئاتر ما را ببیند یا آن را بخواند متوجه می‌شود که نمایش ما ربطی به بیگانه ستیزی ندارد. در یکی از شب‌های اجرا گروهی از دانشجویان آمریکایی به دیدن تئاتر ما آمدند و پس از تماشای نمایش گفتند:«نمایش شما واقعاً عجیب بود زیرا ما نمی‌دانیم دیگران در نقاط دیگر دنیا چگونه زندگی می‌کنند.»
اما مدیر تئاتر نیویورک به خبرنگار نیویورک تایمز گفت:«ما نگران مردمی که به دیدن این تئاتر می‌آیند نیستیم. بلکه نگرانی ما از بابت کسانی است که از این نمایش برای پیش بردن بحث‌ها و رسیدن به اهدافشان استفاده می‌کنند.»
شاید منظور مدیر تئاتر نیویورک نویسندگانی است که به خاطر فضای سیاسی تحت فشارند، همچنین مخالفان جنگ، اساتید مسلمان دانشگاه‌ها که به آن‌ها ویزا داده‌ نمی‌شود و بسیاری دیگر.
گروه اجرایی می‌گوید:«نمایش ما برخلاف تمام ادعاها به دلایل سیاسی متوقف شده است به نظر ما هنرمندان و نویسندگان به جای این که به دنبال سر و صداهای شبکه تلویزیونی”فاکس نیوز” باشند، باید با سانسور ناشی از سیاست‌های دولت بوش مخالفت کنند.
تئاتر”نام من راچل کوری” است، از 28 مارچ مجدداً در انگلستان و در”Play house theatre” در شهر لندن روی صحنه خواهد رفت.