در حال بارگذاری ...
...

جشنواره مدارس تئاتری جهان میزبان دو کارگردان تئاتر ایرانی

در روزهای برگزاری این جشنواره که از اواسط مِی تا پایان آن (همزمان با اردیبهشت و خرداد) ادامه دارد، هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب جشنواره با تشکیل ورک شاپ، سخنرانی، اجرای تئاتر و... برگزار می‌شود./ در این جشنواره، تلاش می‌شود روش‌های آموزش تئاتر بین کشورها منتقل شود و هر یک از شرکت کنندگان با روش‌های متعلق به کشور خودش و جدای از روش‌های شناخته شده حضور خواهند داشت. این جشنواره در جست‌وجوی فکرها و طرح‌های تازه است.

امیر دژاکام و محمد رحمانیان دو کارگردان نام آشنای تئاتر به زودی برای حضور در جشنواره مدارس تئاتری جهان عازم فیلیپین می‌شوند.
امیر دژاکام، کارگردان تئاتر که قصد دارد نمایش”عروسی خون” را در این جشنواره اجرا کند درباره این سفر به سایت ایران تئاتر گفت:« آثاری از 10 کشور جهان که در اتفاقات تئاتری بین قاره‌ای سال‌های 2004 و 2005 حضور داشتند انتخاب شدند و قرار است در جشنواره مدارس تئاتری جهان(فیلیپین) گرد آمده و اجرا داشته باشند در سال 2004 نمایش”عروسی خون” به کارگردانی من و در سال 2005 ”تارتوف” به کارگردانی محمد رحمانیان در سینایا برگزیده شد. در این جشنواره بیشتر شرکت کنندگان اروپایی و یک کشور از خاورمیانه و یک کشور از آسیا حضور داشتند و در نهایت 10 کشور برگزیده شدند.»
وی درباره بخش‌های این جشنواره گفت:«در روزهای برگزاری این جشنواره که از اواسط مِی تا پایان آن (همزمان با اردیبهشت و خرداد) ادامه دارد، هر روز از ساعت 9 صبح تا 9 شب جشنواره با تشکیل ورک شاپ، سخنرانی، اجرای تئاتر و... برگزار می‌شود.»
وی ادامه داد:«در این جشنواره، تلاش می‌شود روش‌های آموزش تئاتر بین کشورها منتقل شود و هر یک از شرکت کنندگان با روش‌های متعلق به کشور خودش و جدای از روش‌های شناخته شده حضور خواهند داشت. این جشنواره در جست‌وجوی فکرها و طرح‌های تازه است. هم به صورت تئوری و هم به گونه عملی. در واقع جشنواره فقط به دنبال اجرای آثار مختلف نیست بلکه به دنبال روش‌های مختلف است.»
وی تصریح کرد:«این که با آزادی. اندیشه یکدیگر را بشنویم، درک کنیم و آن را به صورت عملی ببینیم از ویژگی‌های این جشنواره است. فاصله تئوری و عمل به حداقل رسیده و آن چه کارگردان درباره آن سخنرانی می‌کند بخش عمده زمان جشنواره را به خود اختصاص می‌دهد.»
دژاکام بخش دیگر جشنواره مدارس تئاتری جهان را چنین معرفی کرد:«بخش دیگر این جشنواره با عنوان نمایش جهانی است که در آن 12 گروه از سراسر جهان به طور همزمان یک نمایش را که از قطعات 32 نمایش بزرگ جهان تشکیل شده اجرا خواهند کرد.»
وی توضیح داد:«32 نمایش بزرگ جهان مانند”آنتیگونه”، ”لیرشاه”، ”مکبث”، ”باغ وحش شیشه‌ای”، ”سه خواهر” و... در فهرست این آثار هستند که هر گروه پنج دقیقه از یک نمایش را اجرا خواهد کرد. خود من”فاوست” گوته را اجرا خواهم کرد. این بخش هماهنگی پیچیده‌ای دارد که زمان زیادی نیز صرف آن می‌شود. یک کارگردان مادر دیگر کارگردانان را از راه دور زیر نظر دارد و در نهایت یک یا دو نشست تمرینی بعد از اجرا خواهیم داشت.»
وی اعضای گروه خود را چنین معرفی کرد:«اعضای گروه متشکل از همان افرادی است که در سال 82 تمرینات را شروع کردند. از آن گروه هفت نفره دو نفر را بالاجبار نمی‌توانیم همراه داشته باشیم. سامان دارابی و محسن عرب‌امیری همراه ما نخواهند بود که امیدوارم شرایطی فراهم شود تا از حضور آنان استفاده کنیم. سروش کریمی، بابک بهارستان، نادیا فرجی و نیلوفر خوشبو در این سفر حضور خواهند داشت.»
دژاکام در پایان گفت:«هنوز پروژه تئاتری جدیدی را در دست ندارم ولی اگر شرایط فراهم شود به طور قطع یک کار کمدی در برنامه‌های بعدی‌ام خواهد بود.»