در حال بارگذاری ...
...

پژوهش جایگاه مناسبی برای تئاتر مقاومت ایجاد می‌کند

هنر تئاتر با جایگاه فرهنگی که در تمدن ها دارد، می تواند از طریق پژوهش آسیب شناسی شود تا راهکارهای مناسب برای آن اتخاذ شود.پژوهش به پویا شدن هنر تئاتر کمک می کند و نتایج یک پژوهش می تواند به کمک خود هنرمند، جامعه، بخش آموزش و ... بیاید.

باید در عرصه تئاتر دفاع مقدس به سمت و سویی برویم که نگاه هنرمندانه بر کارمان حاکم باشد. در عرصه پژوهش نیز باید مطالعات را به سمت و سویی ببریم که در آینده بتوانیم جایگاه خوبی برای تئاتر مقاومت ایجاد کنیم.
دکتر محمدعلی خبری مدیر گروه پژوهش هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی در گفتگو با ستاد خبری سومین همایش پژوهش تئاتر مقاومت با بیان این مطلب گفت: "هنر تئاتر با جایگاه فرهنگی که در تمدن ها دارد، می تواند از طریق پژوهش آسیب شناسی شود تا راهکارهای مناسب برای آن اتخاذ شود."
وی افزود: "پژوهش به پویا شدن هنر تئاتر کمک می کند و نتایج یک پژوهش می تواند به کمک خود هنرمند، جامعه، بخش آموزش و ... بیاید."
مدیر کل نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد درباره نقش پژوهش در تئاتر مقاومت اظهار داشت: "وقتی صحبت از "تئاتر مقاومت" می شود می بینیم که در طول تاریخ، موضوعات جنگی همواره در صحنه های تئاتر خود را نشان داده اند. در تئاتر مقاومت ایران به نوعی اندیشه مقاومت گرایان پشت آن هست و مقاومت ما با خیلی از جنگ ها و نبردهای تمدن های دیگر متفاوت بوده است. این تفاوت به راحتی با مسئله مقاومت در کشورهای غربی یا حتی تمدن های شرقی قابل مشاهده هست."
وی ادامه داد: "در مسئله مقاومت کشورمان اندیشه وجود داشت. اندیشه ای که حضرت امام (ره) در فرمایشاتشان می فرمایند: "این جنگ، جنگ بین اسلام و کفر است" (نقل به مضمون). وقتی به این فرمایش آن بزرگوار توجه شود می بینیم که ما صاحب فرهنگی هستیم که مورد هجوم قرار گرفته و کسانی که در این عرصه وارد مقاومت شده اند، نوعی نگرش فرهنگی دارند."
مدیر کل نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی در خصوص چشم انداز سومین همایش پژوهش تئاتر مقاومت گفت: "باید در عرصه تئاتر دفاع مقدس به سمت و سویی برویم که نگاه هنرمندانه بر کارمان حاکم باشد نه نگاه تکنیسین هنری صرف. در عرصه پژوهش نیز باید مطالعات را به سمت و سویی ببریم که در آینده بتوانیم جایگاه خوبی برای تئاتر مقاومت درست کنیم و تئاتر مقاومت به سمتی برود که همواره در جامعه جریان داشته باشد و مقطعی و فصلی با آن برخورد نشود."
سومین همایش پژوهش تئاتر مقاومت اول خردادماه در تالار شهید آوینی دانشگاه تهران به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس برگزار می‌شود.