در حال بارگذاری ...
...

نهمین جشنواره تئا‌تر کودک و نوجوان رضوی پایان یافت

نهمین جشنواره تئا‌تر کودک و نوجوان رضوی پایان یافت

آیین پایانی نهمین جشنواره تئا‌تر کودک و نوجوان رضوی و عروسکی ضامن آهو با معرفی برگزیدگان در شهر بندرعباس برگزار شد.

به گزارش سایت ایران تئا‌تر، این دوره از جشنواره با حضور گروه‌های نمایشی از استان‌های همدان، خراسان رضوی، تهران، مازندران و هرمزگان، از ۱۸ تا ۲۱ مهرماه در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار شده و روز گذشته سه‌شنبه 21 مهرماه، با برپایی آیین اختتامیه به کار خود پایان داد.

در آیین اختتامیه این جشنواره، ارمغان بهداروند، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، سیدجواد جعفری، مدیرعامل بنیاد رضوی، علیرضا درویش‌نژاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان و مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های جنوبی، از برگزیدگان جشنواره با اهدای لوح و تندیس جشنواره تقدیر کردند.

سیدجواد جعفری، مدیر عامل بنیاد رضوی، آمادگی بنیاد رضوی را برای حمایت مالی از آثاری که ارزش هنری و خلاقیت‌های تئاتری آن توسط اداره کل هنرهای نمایشی تایید شود، اعلام کرد.

ارمغان بهداروند، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران نیز با اشاره به توسعه و ترویج تئا‌تر دینی که از اولویت‌های اداره کل هنرهای نمایشی در سال تئا‌تر بوده است، پرهیز از نگاه کلیشه‌ای و کم‌عمق به موضوعات و مفاهیم اعتقادی را اسباب اعتلای رویکردهای دینی در تئا‌تر دانست و اظهار امیدواری کرد که گروه‌های نمایشی با محوریت قرار دادن اجراهای عمومی، فرصت مردمی‌تر شدن تئا‌تر را فراهم کنند.

علیرضا درویش‌نژاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز گفت: جشنواره تئا‌تر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی ضامن آهو توانسته است پس از ۹ دوره برگزاری مستمر، نقشی اساسی و تعیین‌کننده در ترویج فرهنگ رضوی در هنر تئا‌تر و به ویژه در میان کودکان و نوجوانان ایفا کند.

او افزود: یکی از بهترین روش‌های انتقال مفاهیم فرهنگ منور رضوی به کودکان از طریق هنر تئا‌تر و به ویژه تئاتر عروسکی است که به خوبی و شایستگی از سوی کودکان پذیرفته و در ذهن و جان آن‌ها نهادینه می‌شود.

دبیر نهمین جشنواره ملی تئا‌تر کودک و نوجوان و عروسکی ضامن آهو اظهار داشت: کیفیت‌بخشی به متون نمایشی و همچنین حمایت از کارگردانان در تولید آثار هنری و تأکید بر اجرای عموم نمایش‌ها از مهم‌ترین اهداف مدنظر در جشنواره نهم است که با برگزاری جلسات مستمر با استادان و اهل فن تا حدود زیادی به این نتایج نزدیک شده‌ایم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان یادآور شد: ۳۰ نمایش از قزوین، خراسان رضوی، مازندران، همدان، تهران، یزد، اصفهان، اردبیل، هرمزگان و... کاندیدای حضور در این جشنواره بودند که پس از بررسی آثار توسط هیأت داوران، ۱۰ نمایش مجوز ورود به بخش مسابقه را به دست آوردند.

او به گروه‌های راه یافته به جشنواره اشاره کرد و گفت: نمایش‌های «بر بال آرزو» به نویسندگی مهدی سیم‌‌ریز و کارگردانی سیما پهلوان عبدل آبادی، «نذر سالار» به نویسندگی و کارگردانی علی روحی، «هتل» به نویسندگی و کارگردانی مهدی سیم‌ریز، «لی لی حوضک» به نویسندگی فاطمه شیرزاده و کارگردانی محبوبه پاداش از مشهد مقدس و نمایش‌های «روزی روزگاری» به نویسندگی و کارگردانی سمیه گلباز و داود بختیاری، «علیمردان خان در آسمان هشتم» به نویسندگی نسرین خنجری و کارگردانی حسین چراغی از تهران و نمایش‌های «تولدت مبارک» به نویسندگی و کارگردانی رضا جوشعار و «خیابان‌های دوست داشتنی» به نویسندگی و کارگردانی مصیب داوری به ترتیب از بندرعباس و شهرستان رودان، نمایش «نذر خاتون» به نویسندگی و کارگردانی طیبه مقدم از قائمشهر مازندران و نمایش «گل پری» به نویسندگی و کارگردانی محسن‌پور قاسمی از همدان در نهمین جشنواره تئا‌تر ضامن آهو به رقابت پرداختند.

 هیأت داوران این دوره از جشنواره متشکل از فریبا رییسی، مریم معینی و شادی ‌پورمهدی با معرفی دو نمایش برگزیده این دوره «تولدت مبارک» و «گل پری» از استان‌های هرمزگان و همدان، از کیفیت مطلوب آثار اجرا شده به نیکی یاد کردند و نکاتی ضروری بیانیه هیأت داوران را به گروه‌های شرکت‌کننده متذکر شدند.

آرای هیأت داوران به شرح زیر است:

بخش عروسکی

طراحی بروشور: لوح تقدیر و جایزه نقدی به سروش حیدری، طراح بروشور نمایش «نذر سالار» از استان خراسان رضوی.

طراحی صحنه: لوح تقدیر و جایزه نقدی به میترا گلپریان و محسن پور قاسمی، طراحان صحنه نمایش «گل پری» از استان همدان.

موسیقی: ضمن تقدیر از مرتضی روحی، آهنگساز نمایش «نذر سالار» از استان خراسان رضوی و رضا عباسی، آهنگساز نمایش «گل پری» از استان همدان،‌ لوح تقدیر و جایزه نقدی به علی جباری و محمدحسن نیک‌بخت، آهنگسازان نمایش «روزی... روزگاری» اهدا شد.

بازیگری: هیأت داوران ضمن تقدیر از باران ستوده، بازیگر نمایش «روزی... روزگاری» از استان تهران،‌ جایزه این بخش شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی را به حامد ترابی، بازیگر نمایش «گل پری» از استان همدان اهدا کردند.

عروسک‌گردانی: هیأت داوران ضمن تقدیر از سمیه قائمی، فاطمه شیرزاد، سحر حسن‌زاده و فهیمه اسدیان، بازی‌دهندگان عروسک نمایش «لی لی حوضک» از استان خراسان رضوی، جایزه دوم این بخش شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی را مشترکا به مریم نوقابی و سحر دست‌مرد، عروسک‌گردان‌های نمایش «لی لی حوضک» از استان خراسان رضوی اهدا کردند.

جایزه اول این بخش شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی مشترکا به مریم ایرانمنش و عذرا امام، عروسک‌گردانان نمایش «روزی... روزگاری» از استان تهران اهدا شد.

طراحی و ساخت عروسک:

رتبه سوم: هیأت داوران در این بخش انتخابی نداشت.

رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به فرشته ابراهیمی برای نمایش «لی لی حوضک» از استان خراسان رضوی اهدا شد.

رتبه اول: تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سمیه گلباز از نمایش «روزی... روزگاری» از استان تهران اهدا شد.

نمایشنامه عروسکی:

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به محسن پورقاسمی، نویسنده نمایش «گل پری» از استان همدان اهدا شد.

کارگردانی:

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به محسن پورقاسمی، کارگردان نمایش «گل پری» از استان همدان اهدا شد.

بخش صحنه‌ای

بروشور: لوح تقدیر و جایزه نقدی به لیلا بحری، طراح بروشور نمایش «هتل» از استان خراسان رضوی اهدا شد.

طراحی لباس: هیأت داوران، ضمن تقدیر از فردوس فلاح، طراح لباس نمایش «نذر خاتون» از استان مازندران،‌ جایزه این بخش شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی را به مصیب داوری، طراح لباس نمایش «خیابان‌های دوست‌داشتنی» از استان هرمزگان اهدا کرد.

طراحی صحنه: هیأت داوران، ضمن تقدیر از رضا جوشعار، طراح صحنه نمایش «تولدت مبارک» از استان هرمزگان،‌ جایزه این بخش شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی را به سیدوحید حمیدزاده و لیلا بحری، طراحان صحنه نمایش «هتل» از استان خراسان رضوی اهدا کرد.

موسیقی: هیأت داوران، ضمن تقدیر از امین سعدی‌پور، آهنگساز نمایش «تولدت مبارک»،‌ جایزه این بخش شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی را به محسن آزادبخش، آهنگساز نمایش «خیابان‌های دوست داشتنی» از استان هرمزگان اهدا کردند.

بازیگری کودک:

هیأت داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به زهرا ایزدپرست، بازیگر نمایش «تولدت مبارک» و شهرزاد عزت‌آبادی و یلدا شریعتی، بازیگران نمایش «خیابان‌های دوست داشتنی» از استان هرمزگان،‌ جایزه این بخش شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی را به آنوشا محسنی، بازیگر نمایش «تولدت مبارک» اهدا کردند.

بازیگری مرد:

جایزه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به ماهان علیزاده، بازیگر نمایش «تولدت مبارک» از استان هرمزگان اهدا شد.

جایزه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به عبدالله عقیل‌پور، بازیگر نمایش «خیابان‌های دوست داشتنی» از استان هرمزگان اهدا شد.

جایزه اول: تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به هومان محسن‌زاده، بازیگر نمایش «تولدت مبارک» از استان هرمزگان اهدا شد.

بازیگری زن:

هیأت داوران از فاطمه حسن‌زاده، بازیگر نمایش «هتل» از استان خراسان رضوی، تقدیر کرد.

جایزه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به یاسمن غلامی، بازیگر نمایش «تولدت مبارک» از استان هرمزگان اهدا شد.

جایزه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به زهرا ناوشکی، بازیگر نمایش «هتل» از استان خراسان رضوی اهدا شد.

جایزه اول: تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مینا قهرمانی، بازیگر نمایش «هتل» از استان خراسان رضوی اهدا شد.

نمایشنامه‌نویسی:

جایزه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مصیب داوری، نویسنده نمایش «خیابان‌های دوست داشتنی» از استان هرمزگان اهدا شد.

جایزه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مهدی سیم‌ریز، نویسنده نمایش «هتل» از استان خراسان رضوی اهدا شد.

جایزه اول: تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به رضا جوشعار، نویسنده نمایش «تولدت مبارک» از استان هرمزگان اهدا شد.

کارگردانی:

جایزه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مصیب داوری، کارگردان نمایش «خیابان‌های دوست داشتنی» از استان هرمزگان اهدا شد.

جایزه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به مهدی سیم‌ریز،  کارگردان نمایش «هتل» از  استان خراسان رضوی اهدا شد.

جایزه اول: تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به رضا جوشعار، کارگردان نمایش «تولدت مبارک» از استان هرمزگان اهدا شد.

تقدیر ویژه

هیأت داوران به خاطر تلفیق مراسم بومی و باورهای مذهبی، از نمایش «نذر خاتون» از استان مازندران با اهدا دیپلم افتخار تقدیر ویژه کرد.

بخش عروسکی:

هیأت داوران جایزه خود را شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نمایش عروسکی «گل پری» از استان همدان اهدا و این اثر را به ‌عنوان نمایش برگزیده بخش عروسکی به بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) معرفی کرد.

بخش صحنه‌ای:

هیأت داوران جایزه خود را شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نمایش «تولدت مبارک» از استان هرمزگان اهدا و این اثر را به‌عنوان نمایش برگزیده بخش صحنه‌ای به بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) معرفی کرد.

نهمین جشنواره ملی تئا‌تر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی ضامن آهو ۱۸ تا ۲۱ مهرماه در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار شد.