در حال بارگذاری ...
...

وقارکاشانی:

تئاتر به نسل جدید نیاز دارد

وقارکاشانی:

تئاتر به نسل جدید نیاز دارد

مدیر تماشاخانه باران معتقد است تئاتر مثل سینما به نسل جدید نیاز دارد و برای این نیاز، باید ریسک و هزینه کرد.

به گزارش سایت ایران تئاتر،‌ نشست مطبوعاتی نمایش «اتراق در خواب قیلوله» با حضور میلاد نیک‌آبادی، کارگردان، خیام وقارکاشانی، مدیر تئاتر باران،‌ مهدی شفیعی‌زرگر، نویسنده و اصحاب رسانه صبح امروز 5 آبان ماه در کافه گالری تئاتر باران برگزار شد.

در ابتدای این جلسه‌ خیام وقارکاشانی در خصوص کمپانی تئاتر باران گفت: در ادامه فعالیت‌های تماشاخانه باران قرار بود از سال 95 تولید تئاتر را آغاز کنیم اما بنا به دلایلی،‌ این جریان جلو افتاد و از خرداد ماه این کار را شروع کرده‌ایم. از آنجایی که هنوز تئاتر باران به ثبات نرسیده بود با سختی‌های زیادی روبه‌رو شدیم.

وقارکاشانی ضمن اشاره به اینکه نمایش «سعادت لرزان مرمان تیره روز» اولین تولید این کمپانی است، بیان کرد: مهم‌ترین دلیل ما برای راه‌اندازی کمپانی باران این است که صرفا سالن اجاره ندهیم و متفاوت از سایر سالن‌ها عمل کنیم.

او افزود: فعالیت کمپانی تئاتر باران در دوبخش حرفه‌ای و گروه‌های جوان تئاتری است.

همیشه هدف و شعار ما این بوده و هست که نیروهایی را پرورش داده و به فضای حرفه‌ای معرفی کنیم. درواقع ما به عنوان یک موسسه آموزشی، علاوه بر آموزش وظیفه داریم آن‌ها را به فضای حرفه‌ای تئاتر وصل کنیم.

بازیگر نمایش «هفت طبقه» تاکید داشت: البته این فعالیت محدود به تماشاخانه باران نمی‌شود و درصدد هستیم تا در سالن‌های دیگر تهران و سایر شهرستان‌ها تولید تئاتر داشته باشیم. کمااینکه نمایشی در شهر کاشان با بازیگران خوب همان شهر به صحنه برده‌ایم.

کاشانی افزود: برای اینکه این بازیگران جوان، نحوه درست دریافت حق و حقوق خود را یاد بگیرند،‌ با آن‌ها قرارداد بسته‌ایم و به آن‌ها دستمزد خواهیم داد.

او معتقد است سرمایه‌گذاران کمتر جذب کارهای فرهنگی می‌شوند و توجیه آن‌ها برای حمایت، سختی‌هایی داشته و نیازمند زمان است.

وقارکاشانی بیان کرد: در تئاتر حرفه‌ای جای خالی مدیر بازرگانی و مدیر فروش کاملا احساس می‌شود که ما در بخش بازرگانی فعالیت‌هایی انجام داده‌ایم و در بخش فروش نیز تلاش کرده‌ایم تماشاگران جدید به عرصه تئاتر اضافه کنیم.

در ادامه میلاد نیک‌آبادی، درخصوص آموزشگاه‌های هنری گفت: آموزشگاه‌های هنری زیادی در سطح شهر وجود دارند اما متاسفانه در قبال هنرجویان مسئولیت‌پذیر نیستند اما تماشاخانه باران رفتار شرافتمندانه‌ای اتخاذ کرده است. این سالن می‌تواند هرشب اجاره‌اش را بگیرد و بدون نگرانی به سایر کارهایش بپردازد اما به جوان‌ها اعتماد کرده و حامی آن‌هاست.

نیک‌آبادی افزود: پس از اجرای نمایش «رابینسون کروزوئه» در اردیبهشت ماه،‌ وقارکاشانی پیشنهاد کرد کارگردانی نمایشی با 40 هنرجویی که در کلاس‌های تئاتر باران حضور داشتند،‌ برعهده بگیرم.

او گفت: هنرجوها را مدت کوتاهی مورد سنجش قرار دادیم تا توانایی‌هایشان را بسنجیم که نهایتا با انتخاب 11 نفر از این هنرجویان، وارد مرحله متن و تمرین شدیم. در شکل و فرم اجرا هم شیوه‌ای اتخاذ کردیم تا همه این 11 بازیگر فرصت دیده شدن بر صحنه تئاتر را داشته باشند. این تصمیم روند کار را سخت کرد اما انگیزه و شور و هیجان بچه‌ها خستگی ما را از بین برد.

مهدی شفیعی زرگر نمایشنامه نویس جوان تئاتر که نویسنده این نمایش است گفت: طرحی که برای این نمایشنامه پیشنهاد شد خوب بود اما جذابیت‌اش وقتی بیشتر شد که من از نزدیک با این فضا ارتباط برقرار کردم. این فضا، دردسرهای فضای حرفه‌ای را ندارد و بسیار باانگیزه است. مسئله تمام این بازیگران جوان، تنها مسئله تئاتر است و نه چیز دیگر.

شفیعی جذابیت دیگر این همکاری را تاکید بر تک‌تک نقش‌های نمایشنامه دانست و توضیح داد: این کار من را مجبور می‌کرد برای 11 نفر که باید روی صحنه خوب دیده شوند متنی را بنویسم حتی اگر برخی قواعد و اصول درام را زیر پا بگذارم. برای نوشتن،‌ ابتدا با بچه ها معاشرت کردم و بعد متوجه شدم دغدغه‌ها، امیدها و باورهای یکسانی داریم و بر همان اساس قصه شکل گرفت.

نمایش «اتراق در خواب قیلوله» 5 اپیزود کوتاه است که به مسائل زناشویی پرداخته و گاهی فراتر از آن، مفهوم رابطه انسانی را نقد می‌کند.

خیام وقار کاشانی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به اینکه برخی از کارگردان‌های دیگر نیز با هنرجویان خود نمایشی را به صحنه برده‌اند اما خروجی چشم‌گیری نداشته‌اند، گفت: در بیشتر آن کارها، کارگردانان بیشتر بر وجه کارگردانی خود تاکید دارند اما در این نمایش، تاکید بر بازی بازیگران جوان است. تئاتر مثل سینما به نسل جدید نیاز دارد که برای این نیاز، باید ریسک و هزینه کرد.

نیک آبادی نیز درهمین راستا عنوان کرد: این ریسک باید از یک جایی شروع شود. ما باید به بچه‌های جوان اعتماد کرده و زمان دهیم تا نسل جدید وارد عرصه تئاتر شود.

مدیر تماشاخانه باران در پایان از برگزاری بازار تئاتر کودک و نوجوان خبر داد و گفت: در تلاش هستیم هفته تئاتر دانشگاه‌ها را برگزارکنیم و نمایش برگزیده با تهیه‌کنندگی کمپانی باران، به اجرای عمومی برسد.

نمایش «اتراق در خواب قیلوله» از 5 آبان ماه ساعت 20:30 در تماشاخانه باران به صحنه می‌رود.