در حال بارگذاری ...
...

سفیر لهستان: برنامه‌های فرهنگی از فعالیت‌های اقتصادی مهم‌تر است

سفیر لهستان: برنامه‌های فرهنگی از فعالیت‌های اقتصادی مهم‌تر است

هم‌زمان با برگزاری هفته تئاتر لهستان، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل هنرهای نمایشی و سفیر کشور لهستان بر ضرورت برگزاری برنامه‌های فرهنگی میان دو کشور تاکید کردند.

به گزارش سایت ایران تئاتر، هم‌زمان با برگزاری هفته تئاتر لهستان، نمایشگاه عکسی با حضور علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی شفیعی، مدیر کل هنرهای نمایشی و ژولیوس گویلو، سفیر کشور لهستان افتتاح شد و در ادامه نشستی در سالن کنفرانس مجموعه تئاترشهر با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان برپا شد.

 در ابتدای این مراسم، مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی با اظهار خرسندی از ارائه پیشنهاد سفارت لهستان مبنی بر ایجاد هفته تئاتر لهستان گفت: پیشنهاد برپایی این هفته از سوی سفارت لهستان مطرح شد و ما هم از آن استقبال کردیم. البته قسمت عمده هزینه‌ها نیز توسط سفارت لهستان تقبل شده است و ما نقش میزبانی این رویداد فرهنگی را برعهده گرفتیم.

او افزود: براساس پیش‌بینی و برنامه‌ریزی بخش فرهنگی سفارت لهستان، این برنامه مجموعه کاملی است تا هنرمندان ما با تئاتر لهستان آشنایی عمیق‌تری پیدا کنند، گرچه با هنرمندان به‌نامی چون مروژک و گروتوفسکی آشنایی دارند.

او ادامه داد: تئاتر لهستان در جهان بسیار شناخته شده است. بر این اساس تلاش شده تا علاوه بر اجراهای صحنه‌ای و خیابانی، کارگاه‌ها و سخنرانی‌هایی هم در مورد موضوعات کاربردی و روزآمد مطرح شود. این روند باعث می‌شود تا تبادل نظر خوبی میان هنرمندان دو کشور شکل بگیرد و منتقدان و فعالان دو کشور از دیدگاه‌ها و نظرات یکدیگر بهره ببرند.

مدیرکل هنرهای نمایشی اظهار امیدواری کرد: امید است این هفته آغازی ادامه‌دار برای فعالیت‌های میان دو کشور باشد و از این پس هفته‌های فرهنگی سایر کشورها در ایران را داشته باشیم. حضور گروه‌های تئاتر لهستان نیز تنها محدود به این هفته نمی‌شود و در جشنواره بین‌المللی فجر هم حضور خواهند داشت. مرکز هنرهای نمایشی از اعلام آمادگی سایر کشورها برای برگزاری هفته تئاتر در ایران استقبال می‌کند.

ژولیوس گویلو، سفیر کشور لهستان هم گفت: امسال سال تئاتر در لهستان است. ما اقدامات و فعالیت‌های متعددی را پیش‌بینی کرده‌ایم. در این هفته اجراهای صحنه‌ای، خیابانی، سخنرانی و نمایشگاه داریم که با همکاری سفارت لهستان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته است. برپایی این هفته ایده بسیار خوبی است که باید قدردان آن بود. معتقدم این حرکات فرهنگی بهتر از اقدامات اقتصادی است.

او افزود: ایران در برگزاری این هفته نقش میزبانی را ایفا می‌کند و امیدواریم توانسته باشیم برنامه‌های خوبی را برای شما برگزار کنیم. تاثیر برگزاری هفته‌های فرهنگی از برنامه‌های اقتصادی بسیار بیش‌تر است. ما دوست داریم همکاری مستمری با ایران در این حوزه داشته باشیم.

در بخش دیگری از مراسم، علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن خیرمقدم به هنرمندان ایران و لهستان اظهار کرد: تمام تلاش‌مان را به کار برده‌ایم تا بتوانیم در چند بخش کار کنیم که مهم‌ترین آن‌ها انجام فعالیت‌های زیرساختی است. فعالیت‌هایی که با وجود مشکلات مالی تلاش داریم تا حرکت‌های مهمی را در آن رقم بزنیم.

او افزود: علاوه بر این مباحث، سعی کرده‌ایم تا با کشورهای صاحب نظر ارتباط برقرار کنیم. لهستان کشوری صاحب هنر و فرهنگ است. در بیش‌تر جشنواره‌های مختلف دنیا می‌توان کاری از کشور لهستان را دید. خوشحالیم که اکنون بخشی از این امکان را در تهران داریم. امید است که بتوان با توسعه و گسترش آن در تمام رشته‌های هنری مانند سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی شاهد برنامه‌های مشترک و ادامه‌دار در ایران باشیم.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: چندی پیش صحبت‌هایی با آقای مهمان‌پرست سفیر ایران در لهستان داشتیم تا در آینده نزدیک هفته فرهنگی و برنامه‌های تخصصی در زمینه تئاتر و دیگر حوزه‌ها در این کشور داشته باشیم تا مردم لهستان با چهره‌های مختلف ایران بیش‌تر آشنا شوند. در این راستا لازم می‌دانم از زحمات سفیر کشور لهستان و هماهنگی‌های انجام شده تشکر کنم و در آینده بتوانیم شاهد برنامه‌هایی این‌چنینی باشیم.

 

هفته تئاتر لهستان با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی، سفارت لهستان در ایران و دبیرخانه سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، از ۲۱ تا ۲۶ آذرماه در مجموعه تئاترشهر، پارکینگ تالار وحدت، تئاتر تهران، تالار رودکی و دانشگاه تهران برگزار می‌شود.