در حال بارگذاری ...
...

مسعود رایگان «عصاکش ترمسی» را در تالار حافظ اجرا می‌کند

مسعود رایگان «عصاکش ترمسی» را در تالار حافظ اجرا می‌کند

مسعود رایگان قصد دارد نمایشنامه «عصاکش ترمسی» را آذر و دی‌ماه سال آینده در تالار حافظ اجرا کند.

مسعود رایگان در گفت‌وگو با خبرنگار سایت ایران تئاتر گفت: از یک سال پیش که نمایش «دو مرد در یک اتاق» را اجرا کردم، پیشنهاد ایفای نقش در تئاترهای متعددی را از سوی همکارانم داشتم که به دلیل مشغله‌های کاری فراوان، هیچ یک از این  نقش‌ها را نپذیرفتم.

کارگردان نمایش «قاتل بی‌رحم، هسه کارلسون» افزود: اما قصد دارم سال آینده نمایشنامه «عصاکش ترمسی» را در تالار حافظ روی صحنه ببرم و در این خصوص صحبت‌هایی نیز شده است. متن این نمایشنامه را خودم براساس رمان عصاکش ترمسی نوشته‌ام. با این که پیش‌تر این رمان توسط مترجم دیگری ترجمه شده بود، اما خودم دوباره این متن را ترجمه کردم.

به گفته رایگان، پنجمین نمایشی که روی صحنه خواهد برد، در ادامه منطقی آثار پیشین او قرار می‌گیرد. در این نمایشنامه پنج بازیگر ایفای نقش خواهند کرد و بازیگران این نمایش قطعی شده‌اند، اما تا زمان روی صحنه رفتن این نمایش، کارگردان «شرق شرق است» قصد ندارد نام بازیگران را مطرح کند.

«عصاکش ترمسی» یکی از مهم‌ترین رمان‌های پیکارسک اسپانیایی، کتاب کوچک «زندگانی لازاریلوی ترمسی» یا بنا به ترجمه فارسی آن زندگانی «عصاکش ترمسی» است، که عصر طلایی هنر رمان پیکارسک در اسپانیا را با خود آغاز کرده‌ است.

 دنیای پیکارسک دنیای زیرزمینی مردمان بی‌قدر و مطرود کلیسا و دربار، دوران گذر اروپا از قرون وسطاست. دنیای حاکمان جابر، کشیش‌های دنیادار، تاجران حریص مال‌اندوز، دنیای طبقات فرودست، دلال‌ها، دزدها، روسپیان، معلول‌ها، کورها، و کودکان درمانده و گرسنه است.

 نویسندگان این رمان‌ها عمومأ وانمود می‌کنند که داستان‌ نوشته درباره همان قهرمان فرودستی‌ست که راوی است و به این ترفند راه فرار در روز مبادای حضور در دادگاه‌‌های تفتیش عقایدِ حاضر و ناظر بر زندگی عمومی و اعمال خصوصی مردم را برای خود باقی می‌گذارند.

پیکار، یا پیکارو در اسپانیای قرون چهارده تا هفدهم به پسربچه‌ها یا نوجوان‌هایی گفته می‌شد که از خدمت یک ارباب به خدمت ارباب دیگری می‌رفتند، از ماجرایی به ماجرای دیگر، مضحک و مصیبت‌بار، در جهانی بی‌رحم که اگر هوش و ذکاوتی به کار نباشد از بخت و طالع خوش کاری ساخته نیست. لازاریلو و پابلس ال بوسکون، قهرمان یا ضدقهرمان‌های دو داستان مشهور از بهترین‌های این سبک در قرن شانزدهم و هفدهم هستند.