در حال بارگذاری ...
...

فرهاد آییش: تئا‌تر خیابانی عصاره تئا‌تر است

فرهاد آییش: تئا‌تر خیابانی عصاره تئا‌تر است

فرهاد آییش با بیان این‌که تئا‌تر خیابانی عصاره واقعی تئا‌تر است، گفت: برای من همواره تئا‌تر خیابانی از جذابیت ویژه‌ای برخوردار است و در جشنواره بین‌المللی تئا‌تر فجر یکی از جذاب‌ترین بخش‌ها، تئا‌تر خیابانی است‌. ای کاش توجه ویژه‌ای به این بخش می‌شد.

فرهاد آییش در گفت‌و‌گو با خبرنگار سایت ایران تئا‌تر گفت: همواره تئا‌تر خیابانی برای من از جذابیت و اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است و از مخاطبان جدی تئا‌تر خیابانی هستم. معتقدم این گونه نمایشی قدمت بسیار طولانی دارد و در طول قرن‌ها توانسته استقلال و هویت خود را حفظ کند.

او افزود: تئا‌تر خیابانی با توجه به این‌که از هیچ نوع امکانات صحنه‌ای برخوردار نیست و بازیگر باید با بدن و کلام با مخاطب ارتباط برقرار کند به نوعی عصاره واقعی تئا‌تر محسوب می‌شود. من تاکنون شانس این را داشته‌ام که در جشنواره تئا‌تر خیابانی به عنوان داور حضور داشته باشم اما متاسفانه هرگز فرصتی فراهم نشده که به عنوان هنرمند خودم نمایشی را در این حوزه کارگردانی کنم.

این کارگردان که به‌زودی با نمایش «چمدان» به سالن اصلی تئا‌تر شهر می‌رود، افزود: همواره در جشنواره تئا‌تر فجر بخش خیابانی برای من از جذابیت ویژه‌ای برخوردار بوده است و امسال نیز با این‌که داور این بخش نیستم اما قصد دارم حتما به تماشای نمایش‌ها بروم.

او افزود:‌ ای کاش نه تنها در ایام جشنواره تئا‌تر فجر بلکه در طول سال به تئا‌تر خیابانی توجه ویژه‌ای می‌شد و بودجه قابل توجه‌ای به این بخش اختصاص داده می‌شد. متاسفانه بودجه تئا‌تر در کشور ما بسیار ناچیز است و از این میان سهم تئا‌تر خیابانی بسیار اندک است.

آییش ادامه داد: با وجود این‌که سهم بچه‌های تئا‌تر خیابانی بسیار اندک است ولی بازهم شاهدیم همواره کسانی هستند که با علاقه در این حوزه به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند و اجازه نمی‌دهند که این گونه تئاتری به فراموشی سپرده شود.

به گفته این کارگردان، برگزاری تئا‌تر خیابانی را نباید تنها به زمان و مکان خاصی محدود کرد‌: ای کاش تئا‌تر ما به چنان شکوفایی و ابهتی برسد که هر روز در جای جای شهرتهران و در شهرستان‌ها نیز چندین نمایش خیابانی اجرا شود. تئا‌تر خیابانی قابلیت این را دارد که از آن برای مقاصد مختلف فرهنگی و حتی تبلیغاتی بهره بگیریم.

آییش افزود: متاسفانه در کشور ما فرهنگ تئا‌تر دیدن محدود به افراد خاصی می‌شود و مردم عادی کمتر به تماشای نمایش‌ها می‌روند اما تئا‌تر خیابانی دریچه خوبی است که مردم بدون پرداخت هزینه‌ای تئا‌تر ببینند. به نظر هر چه‌قدر که تعداد نمایش‌های خوب در کشورمان افزایش پیدا کند به مرور می‌توانیم مخاطبان جدی تئا‌تر هم تربیت کنیم.

او دربخش پایانی سخنانش گفت: مترو تهران از قابلیت خوبی برخوردار است و در سالن‌های انتظار مترو می‌توان هر روز میزبان چندین نمایش خیابانی بود‌. ای کاش زمینه‌ای فراهم می‌شد که تئاتری‌ها با دغدغه کمتری بتوانند در مکان‌های عمومی به اجرای نمایش بپردازند.