نشست خبری هفته پژوهش و اجرای پرفورمنس ایرانی برگزار شد
پروفسور بیه: بحث ما استفاده از تعزیه و خیمه شب بازی در پرفورمنس است

نشست خبری هفته پژوهشی، اجرایی پرفورمنس ایرانی، با حضور پروفسور کریستین بیه، رئیس و استاد و پژوهشگر تاریخ هنر دانشگاه پاریس ده، امیرحسین حریری، رئیس مرکز تالار مولوی، و ندا شاهرخی، دبیر هفته پرفورمنس و رئیس مرکز هنری فانوس و خبرنگاران رسانهها امروز صبح در تالار مولوی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر، در این نشست پروفسور بیه درباره نامگذاری این هفته بانام «پرفورمنس ایرانی» گفت: من در این هفته درباره پرفورمنس ایرانی سخن خواهم گفت اما بحث ما در این هفته پرفورمنس ایرانی و استفاده از سیستمهای سنتی تئاتر ایرانی مثل تعزیه و خیمهشببازی در پرفورمنس است. در کلاسی که برگزار خواهد شد قرار نیست من منولوگ بگویم و قرار است به شیوه دیالوگی ارتباط برقرار شود و بشنویم و بگوییم و بحثهایی درباره پرفورمنس ایرانی خواهیم داشت و باهم تبادل اندیشه خواهیم داشت.
ندا شاهرخی، دبیر هفته پرفورمنس ایرانی نیز درباره دلیل این نامگذاری با توجه به اینکه پرفورمنس، هنری جهانشمول است، گفت: فرضیه ما این بود که پرفورمنس بهعنوان یک رسانه بسیار قوی در برقراری ارتباط، میتواند ویژگی ایرانی بودن داشته باشد و سؤال اصلی این هفته پژوهشی این است که آیا پرفورمنسی ایرانی وجود دارد؟ چه المانهایی دارد؟ زیباییشناسی این پرفورمنس چیست؟ آیا ما ویژگیهای خاصی داریم که بتوانیم پرفورمنس را بر اساس آن نگاه و تحلیل کنیم و رنگ بومیتری به آن بدهیم؟
در این نشست خبری، امیرحسین حریری درباره این هفته پژوهشی که در تالار مولوی برگزار می شود، گفت: پس از گذشت روزهای پرفرازونشیب تالار مولوی برای بازسازی، میزبان تولیدات شاخص دانشجویی هستیم. در این دوره یکی از مأموریت های ما نگاه به خاستگاه علمی دانشجویان تئاتر است. هفته پژوهشی پرفورمنس ایرانی با رویکرد ظرفیتهای برجسته نمایش ایرانی در این هفته بررسی میشود.
ندا شاهرخی، دبیر هفته پرفورمنس و مدیر هنری موسسه فرهنگی هنری فانوس در ادامه نشست با ارائه جزئیات این برنامه گفت: ما از حدود یک سال و نیم پیش درگیر این اتفاق هستیم. یاسمن خواجهای، مدیر بخش بینالملل موسسه فانوس، پیشنهاد این برنامه را داد.
شاهرخی با ابراز خوشحالی از این که پروفسور بیه، استاد تمام دانشگاه پاریس ده و مؤلف کتابها و مقالات بسیار در این میهمان این هفته پژوهشی ست، گفت: برنامههای ما از دوشنبه با 6 سخنرانی علمی آغاز میشود، سخنرانی دکتر یاسمن خواجهای، دکتر رحمت امینی، امیر راد، پروفسور کریستین بیه، منصور براهیمی، ویکتور تیمونیه در آغاز این برنامه خواهیم داشت.2 پرفورمنس در روز نخست و 3پرفورمنس در روز دوم خواهیم داشت و دو مستر کلاس با حضور پروفسور بیه و ویکتور تیمونیه که درباره طراحی فضا و صدا در کمک به اجراگر برای فضاسازی خواهد بود.
پروفسور کریستین بیه، با تشکر از موسسه فانوس و تالار مولوی که با ارتباطهای دوستانه نه با ساختارهای بزرگ، این هفته را به راه انداختند، گفت: تبادل با دانشجویان ایرانی برای ارتباط بین تئوری و عمل در تئاتر و پرفورمنس اتفاق خوبی ست. من در مستر کلاسم درباره پرفورمنس صحبت خواهم کرد و یکی از دانشجویان موردقبول من ویکتور تیمونیه نیز ایدههای اجرایی را بررسی خواهد کرد. برای نخستین بار تجربه این هفته را با دانشجویان ایرانی داریم و امیدوارم ادامه یابد.
او در ادامه با اشاره به اشتیاقی که در فرانسه برای تبادل بافرهنگ و هنر ایران وجود دارد، گفت: نگرش ما در این دوره عملی کردن رویای تئاتری و اجرا ی پرفورمنس است که به نظرمن برای هر دو فرهنگ لازم است. برای ادامه این مسیر میتوانید روی همکاری دانشگاه پاریس ده و بخش مطالعاتی ما حساب کنید.
پروفسور بیه، در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره جامعه هدف این هفته پژوهشی و هنر پرفورمنس که هنری میان رشته ای بین هنرهای تجسمی و نمایش است،گفت: این ابهام که در معنی و مفهوم پرفورمنس وجود دارد، این آزادی را به ما میدهد که بیشتر فکر کنیم که پرفورمنس هنری ست که به موسیقی و هنرهای تجسمی برای اجرایش نیاز دارد و از سویی ما از تئاتر سنتی در تئاتر معاصر برای اجرای پرفورمنسمیتوانیم سود بجوییم.
این هفته پژوهشی با همکاری دانشگاه پاریس ده، موسسه فرهنگی هنری فانوس و تالار مولوی برگزار می شود.