در حال بارگذاری ...
...

در مراسم رونمایی کتاب "یا انگار نمی شود به تو رسید "عنوان شد

روزبه حسینی: داستان این کتاب درباره ی رسیدن و نرسیدن است

عصر روز شنبه در تماشاخانه ی سه نقطه از رمانی رونمایی شد که بعد از ١٦ سال منتشر شده است.

به گزارش دریافتی ایران تئاتر ، کتاب ( یا انگار نمی شود به تو رسید) به نویسندگی روزبه حسینی، که این روزها نمایش آرتیگوشه با طراحی او در حال اجرا است با حضور چهره های فرهنگی و هنری و دانشگاهی همچون رویا افشار و خسرو شهراز به عنوان بازیگران تئاتر و تلویزیون ،فرخنده حاجی زاده نویسنده و شاعر، شیوا ارسطویی نویسنده، دکتر فریبرز رییس دانا استاد اقتصاد دانشگاه تهران و اکتای براهنی کارگردان سینما و فرزند رضا براهنی نویسنده و شاعر و منتقد ادبی ایرانی و محمد محمدعلی. مهشید نونهالی مترجم ونویسنده  ، قاسم روبین منتقد ونویسنده ، حسین احمدی‌نسب، عادل بزدوده کارگردان . پژمان سلطانی. رضا معدنی‌پور.ذبیح افشار.مازیاررضاخانی. رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم روزبه حسینی نویسنده  کتاب با اشاره به سابقه فعالیت خود در عرصه تئاترگفت :نوشتن را از جایی شبیه سالن تمرین تئاتر آغاز کردم. رمان (یا انگار نمی شود به تو رسید) را در سن ٢١ سالگی نوشتم. ولی بعد دولتآقای مهاجرانی چند ناشر بزرگ و معروف احساس کردند که اگر این کتاب چاپ شود، ممکن است باعثم شکلاتی شود. بنابراین ١٦ سال در محاق توقیف قرار گرفت. خوشحالم بعد از این همه سال با حذف دو کلمه، این کتاب منتشر شده است. این که این کتاب زیر مجموعه ی نوول یا رمان استرا بر عهده ی مخاطب می گذارم، اما قصه ی این کتاب درباره ی رسیدن و نرسیدن است.

فرخنده حاجی زاده مدیر انتشاراتی ایثار نیز چند کلمه ی در مورد این کتاب صحبت کرد. او اشاره کرد به سالی که روزبه حسینی به کارگاه نویسندگی رفت اما اینقدر سن کمی داشت که کسی باور نمیکرد این پسر نویسنده باشد. از اینکه بعد از بیست سال او را مجددا دیدم بسیار خوشحالم. سپس متنی را از رضا براهنی خطاب به روزبه حسینی خواند، بخشی از این متن به شرح زیر است.

رضا براهنی: به دوستان نویسنده ای که برای رونمایی از رمان دوست عزیز و جوانم روزبه حسینی زیر آن سقف جمع شده اند درود می فرستم. رمانی که نام اش هست(یا انگار نمی شود به تو رسید). به رغم تمام ناملایمات روزگار بالاخره اما رسیده است انگار. سال پیشتر که رمان را برایم فرستاد و خواندم، اصرارکردم که رمان باید ابتدا در ایران چاپ شود.ضرورت دارد که نویسنده پیشرو بودن زبان خود را در سرزمین خود تجربه کند و نه در جایی در غربت. سرزمینی که به آن تعلق ندارد. حالا در جایی که زبان آن از گلوی خاک آن برخاسته است در ایران، رمان پیشروی شماست. هر چند خیلی دیر. اما در خاکی که دیر هیچوقت آنقدرها هم دیر نیست انگار. با تمام این ها امروز انتشار( یا انگار نمی شود به تو رسید) را به نویسنده اش و به خوانندگان آن تبریک باید گفت و من هم از این راه دور به شما دوستان عزیزم و به آن نویسنده ی دوست سلام می کنم.( فروردین ١٣٩٣ شمسی، تورنتو)

دکتر فریبرز رییس دانا استاد اقتصاد و فعال حقوق بشر که در این مراسم بود، خطاب به روزبه حسینی گفت: تبریک می گویم به روزبه حسینی. به شوق دیدن روزبه و این رونمایی خودم را رساندم. اینکه دکتر براهنی نامه ای فرستاد و دیگر دوستان را این جا می بینم بسیار خوشحال هستم. وی در ادامه گفت جریان ممیزی در ایران داستان عجیبی است. وقتی که کتابی توقیف می شود قصه ی آن کتاب ارزش خود را از دست می دهد. بخشی از کتاب( یا انگار نمی شود به تو رسید) با روایات و اتفاقات این روزهای خاورمیانه بسیار مرتبط است. از تو می خواهم روزبه که برای عضویت در کانون نویسندگان درخواست بدهی.

رویا افشار نیز پس از تبریک گفتن بابت چاپ این کتاب گفت: حدود یکماه پیش من این کتاب را خواندم.کتابی که به نظرم در یک نشست باید خوانده شود و در همین یک نشست نیز تاثیر خود را خواهد گذاشت.

او ادامه داد که استعمار وقتی به ملتی حمله می کند همیشه منجر به مشکلات اقتصادی نمی شود. گاهی اوقات به سمت فرهنگ آن ملت حمله می کند و تاثیر می گذارد. متاسفانه آن استعمار فرهنگی بر روی مملکت ما انجام می شود. ادبیات ما به خاطر شعور و فرهنگ عمیق نویسندگان سرزمین همیشه به سمت تجدد گرایی گرایش داشته است. رویا افشار در پایان گفت :به روزبه می گویم تو آدم خاصی هستی و اگر آثارت به دست مردم برسد، مطمئنا علاقه مند به سبک نوشتاری تو می شوند.

در پایان مراسم نیز رضا معدنی پور استاد سبک شناسی و مکتب شناسی هنر و ادبیات جملاتی در مورد این کتاب گفت: این کتاب لحن طنز دارد و طنزی که تکه پرانی است. متاسفانه نویسندگان ما با رفتن به کافه ها و کتابخواندن شروع به نوشتن می کنند و کتاب منتشر می کنند. روزبه حسینی در این کتاب و سبک نوشتاری آن از روش گسسته استفاده کرده است. یعنی داستانی که ابتدا، میانه و انتهای آن ترتیب خاصی ندارد. معدنی پورهمچنین گفت پشت این کتاب نویسنده ی استک ه رنج می کشد.

ودرانتها حاضرین به تماشای تئاتر آرتیگوشه نشستند.

نمایشِ «آرتیگوشه» نوشته‌ی محمد میرعلی‌اکبری با بازیگردانی آرش فلاحت‌پیشه، و سرپرستی و طرّاحی روزبه حسینی، تا 12 خردادماه در سالن استاد رکن‌الدین خسروی، تماشاخانه‌ی سه نقطه واقع در میدان ولی‌عصر، بلوار کشاورز. بعد از تقاطع فلسطین، خیابانِ کبکانیان، نبشِ مرتضازاده، پلاک 12 ، رأسِ ساعتِ هشت شب، روی صحنه خواهد رفت.