در حال بارگذاری ...
...

داود فتحعلی بیگی مطرح کرد :

مسابقه نمایشنامه نویسی فرصتی برای ارتقای جشنواره تئاتر آئینی سنتی

داود فتحعلی بیگی مطرح کرد :

مسابقه نمایشنامه نویسی فرصتی برای ارتقای جشنواره تئاتر آئینی سنتی

داود فتحعلی بیگی مسابقه نمایشنامه جشنواره تئاتر آئینی سنتی را فرصتی برای آموزش اصول نگارش این گونه تئاتری و ارتقای جشنواره تئاتر آئینی سنتی می داند.

مدیر دفتر نمایش‌های آیینی و سنتی مرکز هنرهای نمایشی به ایران تئاتر گفت: جشنواره تئاتر آئینی سنتی از دوره هشتم به بعد دوسالانه شد. درباره اصول و مبانی نگارشی اجرای این گونه نمایش ها آموزشگاه و مدرسه ای وجود ندارد و در دانشگاه هم تدریس نمی شود. به همین  دلیل مسابقه نمایشنامه نویسی در جشنواره برگزار شد اما چون این مسابقه همزمان با جشنواره برگزار می شد، نتیجه ویژه ای نگرفتیم.

وی افزود:  به همین علت فکر کردیم در سالی که جشنواره نداریم، بخشی از فعالیت هایمان از جمله مسابقه نمایشنامه نویسی در همان سال متمرکز باشد. در واقع یکسال مسابقه نمایشنامه نویسی برگزار شود و آثار برتر برای اجرا در جشنواره سال بعد انتخاب شوند، حتی ممکن است متن هایی قابلیت های لازم را داشته باشد اما در آن مرحله انتخاب نشود، در اینصورت می توان به نویسنده های آنها مشورت داد تا بتوانند آثارشان را تقویت کنند.

این کارگردان تئاتر درباره برگزاری کارگاه های آموزشی در این حوزه گفت: برگزاری کارگاه حتما اتفاق خوبی است، حتی یکی دوبار کارگاه برگزار کردیم اما استقبال نشد. این ضرورت را دست اندرکاران و علاقندان باید حس کنند و ماجرا دم دستی و سطحی نبینند.

فتحعلی بیگی به تفاوت ها و شباهت های گونه های مختلف نمایشی آئینی سنتی اشاره کرد و گفت: اگر بخواهید نمایشی را در قالب نمایش شادی آور زنانه کار کنید، اصولی دارد که همه آن اصول در نمایش سیاه بازی وجود دارد اما تفاوت هایی هم دارد.

این گونه نمایش ها از یک فرهنگ و جهان بینی می آید اما با هم تفاوت هایی دارد که در نگارش متن باید لحاظ شود. نمی توانید بگویید شبیه خوانی کاملا شبیه تحت حوضی است یا نمی توانید بگویید، نقالی هیچ ربطی به شبیه خوانی و تخت حوضی ندارد، در واقع باید گونه های نمایشی حوزه آئینی سنتی را شناخت .

وی خاطرنشان ساخت: این شباهت ها و تفاوت ها و در واقع شناخت درست گونه های مختلف باید در نگارش متن مورد توجه قرار بگیرد. کسانی که به این موضوع توجه کردند و اشراف بیشتری داشتند و با دقت، تحقیق و پژوهش کردند، موفق تر بودند و آثار بهتری را ارائه کردند.