گفت وگو با نسیم ادبی بازیگر نمایش کسوف به کارگردانی ایوب آقاخانی
نقش هایم را به سمت احساساتی وعاطفی بودن می برم

نسیم ادبی این روزها درنمایش کسوف که در تماشاخانه باران روی صحنه است ، نقش یک زن خراسانی مظلوم ،مصیب دیده، محروم وعاشق وبرون گرا را به شایستگی درکنارحمید رضا آذررنگ بازی می کند .بانسیم ادبی درباره این حضورش در نمایش کسوف وابعاد وویژگی های نقش ثریا گفت وگویی انجام داده ایم.
نسیم ادبی ازجمله بازیگران وفاداربه تئاتراست که علی رغم حضورپربارش درعرصه بازی های تصویری مثل خیلی ازبازیگران تئاتر قید بازی صحنه را نزده است وهمچنان پرکاروموثراست. نسیم ادبی با خیلی ازبزرگان تئاترسابقه همکاری مشترک دارد .باپری صابری درآنتیگونه ، با سهراب سلیمی در عشق لرزه ،با فرهاد مهندس پور درروز رستاخیز ، با بهروزغریب پور درکلبه عمو توم ، با مهرداد ریانی در سرگرد باربارا ، با مجید صابری درخون زخمه ، با ایوب آقاخانی در جنوب ، از شمال غربی و کسوف، با بهاره رهنما در نمایش های خیال های جاده جاجرود و نمایش عامدانه ، عاشقانه، قاتلانه، این تابستان فراموشت می کنم .ادبی با تسلط انواع و اقسام شخصیت های برون گرا ، درون گرا ، عاشق پیشه ، بی تفاوت ،روشنفکر، کارگر وتحصیل کرده را در تئاترایفا می کند. نسیم ادبی این روزها درنمایش کسوف که در تماشاخانه باران روی صحنه است ، نقش یک زن خراسانی مظلوم ،مصیب دیده، محروم وعاشق وبرون گرا را به شایستگی درکنارحمید رضا آذررنگ بازی می کند .بانسیم ادبی درباره این حضورش در نمایش کسوف وابعاد وویژگی های نقش ثریا گفت وگویی انجام داده ایم.
آیا همچنان مثل گذشته علاقه به حضور درنقش های متفاوتی نظیرنمایش های کسوف و ناسورکه این روزها درحال اجرا هستند دارید؟
همچنان به این عقیده ام پایبندم و طبق این اعتقادم پیشنهادات کاری را قبول می کنم.
به جز پرده اول نمایش که ثریا حل و احوال خوشی دارد. دربقیه زمان نمایش به واسطه زندگی درنقطه صفرمرزی و شرایط سخت آنجا ثریا متزلزل به نظرمی رسد؟
شرایط سخت محل زندگیش اورا با چالش های زیادی روبه رو کرده است وهرزن دیگری اگرجای او بود شاید دچار چنین وضعیتی می شد.
آیا می توانیم این استباط را داشته باشیم دوشخصیتی زنانی که درناسوروکسوف بازی کردید قربانی شرایط می شوند؟
به خصوص درکسوف چنین حالتی برای ثریا رخ می دهد و درگیرجبرمی شود. درناسور یک جورهایی شخصیت زن تحت فرمان خانم خانه قرار دارد و براثرهمین تحث فرمان بودن عملی را انجام می دهد که مطابق میلش نیست .این زندگی در مقطع زمانی زندگی می کند ( دوران قاجاریه) که سنتهای غلط و کور برجامعه و به خصوص زنان حاکم است و طبق سنتهای آن دوران یک بزرگ زاده نمی تواند با یک زن مطرب ازدواج کند و ملک هم مجبوراست شرایط را بپذیرد وشاهد رفتن پسرجوان باشد.
آیا ثریا زن احساساتی و عاطفی است؟
بله ، ثریا دوست دارد درزندگی بعد ازازدواجش به آرامش وعشق برسد، مادر شود و خانه و زندگی داشته باشد.
کارنامه بازیگری شما نشان می دهد علاقه زیادی به ایفای این نوع نقش ها دارید؟
معمولا نقش هایی را که بازی می کنم به سمت احساساتی وعاطفی بودن می برم. با وجود چنین خصلت های بشری است که نقش رنگ آمیزی می شود وبرای مخاطب هم جذابیت پیدا می کند. همین ثریای نمایش کسوف را نمی شود بدون این احساسات متصوربود و وجود این احساسات عمیق زنانه ثریا به فرزندش است که باعث می شود رفتارهای متضادی را ازخودش بروز بدهد.
در حین تمرینات چه خصلت هایی را به ثریا اضافه کردید؟
درمتن یک سری توضیحات شخصیتی درمورد کاراکتر نوشته شده است ووظیفه بازیگراست که آن را از فیلترخودش عبوربدهد. بازیگرباید لایه های درونی نهان کاراکتررا آشکار کند واواست که کاراکتررا درصحنه عینیت می بخشد.
در شیوه بازیتان برای ارائه دومقطع از زندگی ثریا به سراغ چه تمهیداتی رفتید؟
ثریا درشروع زندگی مشترکش هیچ اطلاعی از آینده ندارد و طبق حال زندگی می کند وبه شوهروخانه و خانواده اش می رسد و شاد و شنگول است .دراین بخش تلاش کردم بازیم برون گرایانه ترباشد و این حس شادی را به مخاطب منتقل کنم. با فاصله کم و با شروع پرده دوم نمایش بازیم کنترل شده و درونی تر شد تا بتوانم حس استیصال ودرماندگی این زن را نشان بدهم . چون این شخصیت را باور کرده بودم علی رغم دشواری تغییر سریع حالتی ثریا به راحتی و با درک مناسب این کاررا انجام دادم .همه ماها در زندگی چنین شرایطی را تجربه کرده ایم و دمی خوشحال بوده ایم و مدتی بعد دچار تلخی و یاس شده ایم. من حتی تلاش کردم در حالت نگاه کردنم این دو حس متفاوت را به مخاطب منتقل کنم .
به نظر شما به چه دلیل بازاجرای نمایش ها مثل همین نمایش کسوف با اسقبال مخاطب روبه رومی شوند؟
نمایش کسوف پنج سال قبل هم درزمان اجرایش درتئاتر شهربا استقبال خوب مخاطب روبه روشد وخیلی ها عنوان می کردند درآن زمان موفق به دیدن نمایش نشدند وعلاقه داشتند نمایش را ببینند. موضوع نمایش وبازی بازیگران یکی ازعلل موفقیت نمایش است. این بحث را دراجراهای مختلفی که در شهرستانها داشتیم اغلب اشاره می کردند .چون
به نظرشما چرا درمقابل مخاطبان ازبرخی از اجراها استقبالی نمی کنند؟
علاقه دارم ازهمه نمایشها مخاطبان استقبال کنند .زیرا بچه ها برای بردن نمایش روی صحنه خیلی زحمت می کشند. در حال حاضرهم به واسطه فصل داغ فوتبالی، زمان امتحانات دانشجویان وماه مبارک رمضان افت مخاطب تئاتر قابل پیش بینی بود.
گفت و گو احمد محمد اسماعیلی