در حال بارگذاری ...
...

یادداشت اکتای براهنی درباره نمایش سفر به نهایت دور

صورتی فراتر از یک واقعیت

یادداشت اکتای براهنی درباره نمایش سفر به نهایت دور

صورتی فراتر از یک واقعیت

اکتای براهنی نویسنده ، فیلمساز و مدرس سینما در یادداشتی که بر نمایش سفر به نهایت دور نوشت رویکرد اجتماعی این نمایش را مورد توجه قرار داد.

به گزارش ایران تئاتر ، در متن این یادداشت آمده است:

 

چند سالی‌ست تئاتر و سینمای ما گرایش فراگیری به رئالیزم اجتماعی پیدا کرده است. نمی‌دانم کدام متأثر از دیگری‌ست یا آیا یک تب مشترک است یا اساسن به نفع هنر تئاتر و سینماست رفتن به این سمت یا نه! اما می‌دانم کمی شکل دارد تبدیل به رفتاری عادت گونه می‌شود و این نوع عادت کردن برای ذات هنر خوب نخواهد بود. «سفر به نهایت دور» قصه‌ای اجتماعی دارد اما هرگز به سمتِ این تبِ موجود قدم برنمی‌دارد و سعی در بازنماییِ مستندگونه از جامعه‌ی خود ندارد. بلکه روایتِ خود را از معضلات اجتماعی، حال یا عالمن عامدن، یا به طورِ غریزی به صورتی فرم‌گرا بیان می‌کند و به صحنه می‌آورد. «سفر به نهایت دور» قصد ندارد در فرم چندان تو را مجبور به دیدن فراواقع کند، با فرمی که به واقعیت می‌دهد و آن را در اختیارِ ذهنیتِ مخاطب قرار می‌دهد، همان ذهنیت مخاطب را وارد و درگیر جهانی فراواقع یا سورئال می‌کند و این قرائتِ شخصی از اجتماع، از جامعه‌ی سرخوش از مخدّر به سمتِ سرازیریِ مرگ، با کاراکترهایی ملموس در قصه‌ و شکلِ ارائه‌ی آن، فرم و فضا را در هم تنیده و مسیر مستقل فکری و شکلی خود را دنبال و جستجو می‌کند.

 

«سفر به نهایت دور» ساختارِ نوشتاری و اجرایی سختی در شکل و فرم دارد و گاه هم خود را به فضای سینما نزدیک می‌کند اما در نهایت، بازنماییِ شخصی خود را از جهانِ موجودِ پیرامونمان با وفاداری به ذات هنر تئاتر مقابل چشمِ تماشاگر گذاشته؛ و ناگزیر دیدنی می‌شود.