در حال بارگذاری ...
...

هیئت رئیسه­ چهارمین همایش ملی رادی شناسی اعلام کرد:

چهارمین همایش ‌ملی رادی‌شناسی از یک شنبه آغاز می شود

نشست خبری اعضای هیئت رئییسه­ چهارمین همایش ملی رادی­شناسی با حضور حمیده بانو عنقا، دکتر عطاا... کوپال و بهزاد صدیقی(به ترتیب رئیس هیئت مدیره­، مدیرعامل، مدیر اجرایی و سخنگوی موسسه فرهنگی هنری استاد اکبر رادی) در سالن کنفرانس خبرگزاری ایلنا برگزارشد.

به گزارش دریافتی ایران تئاتر ، در این نشست ابتدا عطاالله کوپال، مدیر عامل این موسسه، چهارمین همایش ‌ملی رادی‌شناسی با هدف ژرف‌نگری بر آثار و اندیشه‌های اکبر رادی و تقویت و اعتلای نمایش‌نامه‌نویسی ایران و نیز به منظور کشف و معرفی استعدادهای جدید نمایش‌نا‌مه‌نویسی و پژوهشی طی برگزاری مراسمی در دو بخش سمینار علمی و پژوهشی و آیین پایانی روز یک شنبه 24 مردادماه 1395 برگزار می­شود و به کار خود پایان می­دهد.

 

وی در ادامه گفت: به توجه به این که اکبر رادی از نمایشنامه­نویسان سرشناس و چهره ادبی و مهم، ماندگار و شاخص معاصر بوده است، ضرورت داشت تا برای احیای میراث معنوی و بررسی آثارش تداوم معرفی او و نمایشنامه هایش به نسل های بعد، فعالیت های سازمان یافته و منسجمی در چهارچوب یک بنیاد انجام گیرد.

مدیرعامل موسسه­ی فرهنگی هنری استاد اکبر رادی( بنیاد اکبر رادی) در بخش دیگری از این نشست به معرفی اعضای هیئت رئیسه­ و هیئت اجرایی این همایش پرداخت و گفت:  هیئت رئیسه این همایش، حمیده بانو عنقا، دکتر فریندخت زاهدی، بهزاد صدیقی، آرش رادی و عطاالله کوپال  هستند و اعضای اجرایی این همایش را هادی مرزبان، شهرام کرمی، فرامرز طالبی، آرش رادی و بهزاد صدیقی تشکیل می­دهند.

این استاد  دانشگاه و پژوهشگر تئاتر با بیان این که چهارمین همایش ‌ملی رادی‌شناسی در دو بخش مسابقه­ی نمایشنامه نویسی و مسابقه مقالات پژوهشی رادی­شناسی برگزار می شود، گفت: در فراخوان این  همایش در بخش مقالات پژوهشی با 32 عنوان و موضوع منتشرشد که پژوهشگران می­توانستند در قالب این 32 موضوع دست به انتخاب پژوهش در خصوص آثار رادی بزنند که از میان آن­ها می­توانم به مقایسه‌ی آثار اکبر رادی با نمایش‌نامه‌نویسان مدرن جهان (آرتور میلر، یوجین اونیل، تنسی ویلیامز، آنتوان چخوف، هنریک ایبسن، آگوست استریندبرگ و ...)، بررسی تطبیقی نمایش‌نامه‏های اکبر رادی با آثار ادبیات نمایشی جهان، سبک زندگی ایرانی و تحولات اجتماعی در آثار اکبر رادی، زبان‌شناسی و تحلیل گفتمان در آثار اکبر رادی، روایت‌شناسی در آثار اکبر رادی، جایگاه آثار اکبر رادی در ادبیات معاصر ایران، زبان ارجاعی و استعاری در نمایش‌نامه‏های اکبر رادی، بررسی تقابل‏های دوگانه در نمایش‌نامه‏های اکبر رادی، فرهنگی در نمایش‌نامه‏های اکبر رادی و ... از جمله مهم­ترین عناوین و موضوعات بخش مسابقه­ی مقالات پژوهشی در این همایش محسوب می­شوند.

وی در ادامه تصریح کرد: بخش دوم همایش شامل مسابقه­ نمایشنامه نویسی است که در دو قسمت دراماتورژی و اقتباس از آثار اکبر رادی و نمایشنامه هایی با موضوع آزاد در فراخوان منتشرشده بود که هیئت های داوری جداگانه و معتبری داوری این دو بخش را برعهده گرفتند.

در بخش دیگری از این نشست بهزاد صدیقی( مدیر اجرایی و سخن­گوی این موسسه و از اعضای هیئت رئیسه­ی این همایش در خصوص انتشار فراخوان گفت: فراخوان چهارمین همایش ملی رادی شناسی در آبان 1394 منتشرشد که مهلت ارسال چکیده­ی مقالات پایان آذرماه اعلام شده بود و به دلیل درخواست برخی از پژوهشگرانی که مایل به شرکت بودند تا 15 دی ماه 94 تمدید شد. پس از یان تاریخ 17 چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش رسید که از این میان هیئت داوران 12 عنوان را برای شرکت در همایش انتخاب کرد تا پژوهشگران آنها مقاله کامل خود را 25 اسفند 94 به دبیرخانه بفرستند. هیئت داوران بخش مسابقه­ی مقالات پژوهشی پس از دریافت و بررسی و داوری این 12 مقاله، پنج مقاله را برای ارائه در سمینار علمی این همایش انتخاب کرد و همه 12 مقاله را برای چاپ در جلد چهارم کتاب رادی شناسی برگزید.  در این بخش مقالاتی از تهمینه محمدی، بهارسادات بنی جمالی، مرتضی بیگ­لو و سحر رضوانی و حامد امان پور قرایی و نیلوفر باغبان مشیری  و یک کقاله هم در بخش مهمان از پرستو محبی با عنوان بررسی فضای روایی در جهان نمایشی اکبر  رادی ارائه خواهدشد.

صدیقی هم چنین اضافه کرد: در بخش مسابقه­ی نمایشنامه نویسی پس از پایان مهلت اعلام شده در این فراخوان، 56 نمایشنامه به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 19 نمایشنامه نویس مرد و 10 نمایش­نامه­نویس زن بودند که برخی از آنها بر اساس فراخوان اعلام شده تا سه نمایشنامه در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی این همایش فرستاده­بودند.

 این نمایشنامه نویس در ادامه­ی سخنان خود به معرفی هیئت داوران پرداخت و گفت: هیئت داوران بخش مسابقه­ی مقالات پژوهشی دکتر طلایه رویایی، دکتر بهروز محمودی بختیاری و آرش رادی به ارزیابی مقالات این همایش پرداختند و داورای آثار این بخش را برعهده گرفتند. هم چنین در بخش مسابقه­ی نمایشنامه نویسی این همایش محمد چرمشیر، حمیدرضا نعیمی و بهزاد صدیقی داوری نمایشنامه های این همایش را برعهده داشتند. در این جا لازم است اشاره کنم که بخش مسابقه­ی نمایشنامه نویسی این همایش از این دوره به همایش ملی رادی شناسی اضافه شد و در بخش اقتباس مسابقه نمایشنامه نویسی به دلیل تعداد خیلی کمی که آثار ارسالی به دبیرخانه رسیده بود، از داوری حذف شد.

 این عضو هیئت رئیسه چهارمین همایش ملی رادی شناسی  در خصوص اضافه شدن بخش مسابقه نمایشنامه نویسی از دوره چهارم این همایش گفت: این بخش به این دلیل اضافه شدکه استعدادهای جدید نمایشنامه نویسی و حتا نمایشنامه نویسان حرفه ای در این بخش شرکت کنند که هم در مسابقه نمایشنامه نویسی یک بار خود را محک بزنند و هم در فضای رقابت شور ایجاد کنند و به آن اعتبار ببخشند. از آن جایی که از امسال چون برای اولین بار این بخش به این همایش اضافه شد، طبیعتا نمایشنامه نویسان جوان و کمتر شناخته شده بیشتر شرکت کردند. پیشبینی بنیاد اکبر رادی این است که در دوره بعدی در این بخش، نمایشنامه نویسان بیشتری شرکت خواهندکرد.

سخنگوی موسسه فرهنگی هنری استاد اکبر رادی در ادامه یادآورشد: چهارمین همایش ملی رادی­شناسی با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی و خانه­ی هنرمندان ایران برگزار میشود. بنیا  اکبر رادی مانند هر نهاد فرهنگی هنری بخش خصوصی دیگری به  حامیان مالی نیاز دارد که در این خصوص این بنیاد به حامیان دیگری هم رایزنی کرد تا برنامه های این همایش را به شکل وسیعتر و باشکوهتری برگزار کند اما متأسفانه این همایش از حامیان دیگر برخوردار نشد.

وی در این نشست هم چنین تصریح کرد: نام استاد اکبر رادی آن قدر از جایگاه ویژه ای برخوردار است که در طول این هشت سال هر موقع از هر هنرمندی کمکی خواستیم دست یاری همکاران این بنیاد را فشرد و با این بنیاد همکاری کرد که از همین جا به نمایندگی از دوستان هیئت مدیره­ی این بنیاد سپاسگزاری خود را اعلام می کنم.

وی در پایان سخنان خود درباره مراسم پایانی این همایش گفت: در مراسم پایاین چهارمین همایش ملی رادی شناسی نمایندگان هیئت داوران دو بخش مسابقه مقالات پژوهشی و مسابقه نمایشنامه نویسی هریک بیانیه های خود را قرائت خواهندکرد و بخشی از نمایشنامه از پشت شیشه ها اثر استاد اکبر رادی توسط دو هنرمند برجسته رویا تیموریان و مسعود رایگان صحنه خوانی خواهد شد. همچنین یک سخنران ویژه خواهیم داشت و درپایان نیز در بخش مسابقه مقالات پژوهشی به پنج پژوهشگر برگزیده لوح سپاس و جایزه نقدی اهدا خواهدشد و در بخش مسابقه  نمایشنامه نویسی هم چند نمایشنامه نویس شایسته تقدیر هیئت داوران این بخش را معرفی خواهیم کرد.

در بخش پایانی این نشست حمیده بانو عنقا (رئیس هیئت مدیره این موسسه) تصریح کرد: ما حدود هشت سال برای دریافت مجوز موسسه فرهنگی هنری استاد اکبر رادی فعالیت داشتیم و تلاش کردیم تا از سوی نهادهای فرهنگی هنری حمایت شویم تا وقتی می خواهیم کاری را انجام دهیم که جنبه­ی فرهنگی، پژوهشی و هنری و آموزشی دارد،  دچار مشکل و چه کنم نشویم و بتوانیم به بهترین شکل آن را اجرا کنیم.

عضو هیئت رئیسه چهارمین همایش ملی رادی شناسی تأکید کرد: زمانی وقتی گفتیم حمایت نمی شویم به ما گفتند مجوز ندارید، هر موقع مجوز گرفتید دنبال احقاق حق بروید. الاآن حدود شش ماه است مجوز موسسه را دریافت کردیم ولی دریغ از حمایتی که ارز این موسسه بشود. این مسئله خیلی ما را آزار می دهد و دچار تشویش می کند به خصوص وقتی برنامه ای داریم.

وی درباره به تعویق افتادن چهارمین همایش ملی رادی شناسی تصریح کرد: گلایه­ای از مدیران فرهنگی دارم، فعالیت های بنیاد اکبر رادی همواره جنبه آموزشی، پژوهشی و فرهنگی داشت است اما چرا نبایستی در طول این هشت سال حتا یک تأمین مالی از آن بشود؟ حتا یک اتاق و دفتر به عنوان مکانی ثابت برای پی­گیری فعالیت های موسسه به ما داده نمی شود.

همسر استاد اکبر رادی و رئیس هیئت مدیره­ی این موسسه در پایان سخنان خود گفت: اکبر رادی سابقه­ی درخشانی داشته و هیچ انگی هرگز به او نچسبیده است، امیدوارم با این سوابق و نیز با فعالیت های هشت ساله­ی این بنیاد یا موسسه فرهنگی هنری که همه به منظور اعتلای فرهنگ و هنر است، حمایت بیشتری بشویم چون که اکبر رادی الگویی برای اهالی تئاتر و آبروی تئاتر ایران است.

بر اساس این گزارش در پاین این نشست حمیده بانو عنقا، دکتر عطالله کوپال و بهزاد صدیقی ( از اعضای هیئت رئیسه­ی این همایش) از همه­ی فرهیختگان فرهنگ و هنر به خصوص نمایش­نامه­ نویسان، پژوهشگران و هنرمندان تئاتر دعوت کردند در سمینار علمی و آیین پایانی این همایش شرکت کنند و با حضور خود به این مراسم رونق بیشتری ببخشند.