در حال بارگذاری ...
...

روی سه نمایشنامه ابزورد از یک نویسنده انگلیسی کار می‌کنم

مائده طهماسبی؛ بازیگر تئاتر و تلویزیون که نامش در میان کارگردانان متقاضی اجرا در نیمسال دوم ۸۵ اعلام شده، در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر، گفت:«۶ نمایشنامه از یک مجموعه نمایشنامه‌های کوتاه نوشته دیوید آیز را ترجمه کرده‌ام و سه نمایشنامه را برای اجرا پیشنهاد داده‌ام. این مجموعه نمایشنامه که تحت عنوان"تماماً در زمان" به چاپ رسیده شامل ۱۳ نمایشنامه است که در عین جالب بودن ترجمه شدنی نیستند زیرا آیز در نمایشنامه‌های خود با زبان و زمان بازی می‌کند. یک بازی زمانی قابل ترجمه شدن است اما وقتی صحبت از زبان می‌شود کمتر امکان ترجمه می‌یابد.»

مائده طهماسبی سه نمایشنامه کوتاه از دیوید آیز؛ نویسنده انگلیسی را برای اجرا در نیمه دوم امسال پیشنهاد داده است.
مائده طهماسبی؛ بازیگر تئاتر و تلویزیون که نامش در میان کارگردانان متقاضی اجرا در نیمسال دوم 85 اعلام شده، در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر، گفت:«6 نمایشنامه از یک مجموعه نمایشنامه‌های کوتاه نوشته دیوید آیز را ترجمه کرده‌ام و سه نمایشنامه را برای اجرا پیشنهاد داده‌ام. این مجموعه نمایشنامه که تحت عنوان"تماماً در زمان" به چاپ رسیده شامل 13 نمایشنامه است که در عین جالب بودن ترجمه شدنی نیستند زیرا آیز در نمایشنامه‌های خود با زبان و زمان بازی می‌کند. یک بازی زمانی قابل ترجمه شدن است اما وقتی صحبت از زبان می‌شود کمتر امکان ترجمه می‌یابد.»
وی ادامه داد:«سه نمایشنامه‌ای که پیشنهاد داده‌ام با عناوین"کلمه کلمه کلمه"، "واریاسیون‌های مرگ تروتسکی" و"خواهش می‌کنم" از نظر مدت اجرا یک ساعت و نیم خواهد بود که می‌توان آن‌ها را پشت سر هم اجرا کرد.»
وی درباره ویژگی‌ آثار دیوید آیز گفت:«آثار او جزء نمایشنامه‌های مدرن تقسیم بندی می‌شوند و فضایی بسیار ابزورد دارند. تا به حال غیر از این مجموعه نمایشنامه در ایران اثر دیگری هستند و فکر می‌کنم بهترین اجرایی آن‌ها به زبان انگلیسی خواهد بود. بهتر است منتظر دیدن اجرای این آثار روی صحنه باشیم.»
وی درباره امکان چاپ این ترجمه‌ها عنوان کرد:«آئیش هشت نمایشنامه دارد که هیچ کدام چاپ نشده است. اعتقاد دارم نمایشنامه‌های او که ایرانی و اصیل هستند باید چاپ شوند. قصد چاپ نمایشنامه‌ها را داریم ولی به نوبت. ترجمه نمایشنامه‌های آیز برای ما در اولویت چاپ نیست.»
طهماسبی درباره گروه احتمالی اجرا گفت:«به طور کلی سه بازیگر مرد و دو یا سه بازیگر زن در این کار حضور خواهند داشت و فرهاد آئیش نیز که همراه من طراحی‌های کار را انجام می‌دهد، به احمال زیاد نقشی را نیز بازی می‌کند. خودم هم بازی نخواهم کرد مگر آن که مجبور شوم.»