با معرفی یک نمایش به فجر
برگزیدگان جشنواره تئاتر استانی یزد معرفی شدند

با حضور سیاوش طهمورث، برگزیدگان بیست و پنجمین جشنواره استانی تئاتر یزد معرفی شدند
به گزارش ایران تئاتر، بیست و پنجمین جشنواره استانی تئاتر یزد پنجشنبه هشت مهرماه با حضور سیاوش طهمورث برگزار شد.
در حاشیه این مراسم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به برخی کمبودها زیرساختی درحوزه تئاتر،گفت:امیدواریم با اتمام و راه اندازی پروژه های نیمه تمام مراکز و مجتمع فرهنگی که با اعتبار سفرریاست جمهوری تامین اعتبار شده مشکلات این حوزه حل شود.
علی غیاثی ندوشن افزود: : در سفر ریاست جمهوری و هیات دولت ٢٣میلیارد تومان برای ٤ پروژه عمرانی حوزه فرهنگ و هنر استان یزد اختصاص یافت.
وی نام این چهار پروژه را تالار مرکزی یزد،فار دو مجتمع امام علی(ع)یزد،فازدومجتمع فرهنگی بافق و مجتمع فرهنگی مروست اعلام کرد و اظهار امیدواری کرد که این پروژه های عمرانی درحوزه فرهنگ و هنر تا پایان سال آینده و نهایتا دو سال آینده اتمام پذیرد.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با تکمیل این پروژه ها،زیر ساختهای فرهنگی و هنری استان تا حدودی آماده و مهیا می شود.
غیاثی ندوشن در ادامه به کمک شهرداری و شورای شهر یزد اشاره کرد و گفت:شهرداری یزد نیز بزودی یک پلاتوی تئاتر در پارک هفتم تیریز احداث می نماید.
وی همچنین با اشاره به برخی فعالیت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای نمایشی یزد طی یکسال گذشته در حوزه تئاتر،تصریح کرد:هفته تئاتر وفصل تئاتر با رویکرد آموزش در تمامی شهرستانها و تئاتر فجراز مهمترین برنامه های حوزه تئاتر طی یکسال گذشته بوده است و ما با اضافه کردن به این برنامه ها تلاش می کنیم که چراغ تئاتر از گذشته درخشان تر نمایان شود.
رویکرد متفاوت به جشنواره
محمود دهقان هراتی رییس انجمن هنرهای نمایشی استان یزد از رویکرد متفاوت امسال در برگزاری بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان یزد خبر داد و گفت:با یک نگاه حرفه ای،اجرای عموم نمایش ها ، در این دوره از ملاک های اصلی انجمن هنر های نمایشی استان یزد بوده است.
وی ادامه داد:با اعلام فراخوان، ١٥ اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال شد که نهایتا ٥ اثر برای مسابقه و ٣ اثر برای بخش جنبی انتخاب شدند.
وی درادامه خواهان تقویت نگاه به مدیریت کلان در حوزه هنر شد و افزود: به دنبال تشکیل شورای عمومی تئاتر، متشکل از مدیریت عالی استان هستیم.
نگاه ویژه به حوزه تئاتر
مهدی نژاد از پیشکسوتان حوزه تئاتر هم از مدیریت شهری خواست نگاه ویژه ای به حوزه تئاتر مبذول دارند.وی گفت:باید تلاش شود تا چراغ تئاتر در استان یزد بدرخشد.
وی همچنین درخواست کرد که مدیریت شهری حداقل تبلیغات مناسبی را برای حوزه تئاتر در نظر بگیرند.
ساخت پلاتوی نمایش
دیگر سخنران این مراسم شهردار یزد بود.عظیمی زاده به هنرمندان حوزه تئاتر قول داد که بخشی از هزینه های جشنواره امسال را شهرداری یزد متقبل شود
وی با اشاره به اینکه درهمه بخش های جامعه از شهرداری انتظار وجود دارد،افزود:سعی میکنیم بیش از گذشته در حوزه تئاتر سرمایه گذاری کنیم.
شهردار یزد همچنین گفت:برای اجرایی نمودن ساخت پلاتوی نمایش در یزد تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
نقش هنر و معنویت
سیاوش طهمورث بازیگر سینما و تلویزیون هم که بعنوان مهمان ویژه در این مراسم شرکت داشت طی سخنانی به اهمیت هنر و معنویت در رشد جامعه اشاره کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: طی سال آینده با همکاری مدیران اجرایی و همچنین نقش مهم مدیریت شهری،سالن های نمایش استانداردی در یزد ساخته شود.
به گفته وی استعداد و ظرفیت های مناسبی در استان یزد دربخش هنر وجود دارد که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
معرفی "جی"به تئاتر فجر
پایان بخش این مراسم تجلیل ازآثار نمایشی برتر بود که نهایتا از سوی هیات داوران، که متشکل از آرش دادگر، کورش نریمان و حسین صفی بودند، نمایش"جی"به بخش رقابتی جشنواره تئاتر فجر معرفی شد.
دیگر برگزیدگان این دوره از جشنواره استانی تئاتر یزد براساس رای هیات داوران به این شرح است:
در بخش کارگردانی: رتبه نخست با اهدای لوح افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به "صادق نصیری" برای کارگردانی نمایش "جی" اعطا گردید. در این بخش به ترتیب از "امین محمدی نیا" کارگردان "دگا" و "هادی دهقان" کارگردان "خاموشی دریا" به عنوان رتبه های دوم و سوم با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد.
در بخش بازیگری مرد: مقام نخست به سید هادی آقا بزرگی برای نمایش "جی" ، مقام دوم به طور مشترک به صاحب حائری زاده برای نمایش "خنکای ختم خاطره" و حسین خانی برای نمایش "دگا" و مقام سوم به طور مشترک به حمیدرضا شهامتی و نادر نظافت بازیگران نمایش خنکای ختم خاطره رسید. که از آنها با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد. .
.در بخش بازیگری زن: مقام نخست به سهیلا ستوده نیا برای نمایش خنکای ختم خاطره ، مقام دوم به مریم نیک آیین برای نمایش جی و مقام سوم به طور مشترک به آزاده ابراهیمی برای نمایش خنکای ختم خاطره و ستاره توانگر برای نمایش خاموشی دریا رسید. که از آنها با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد.
در بخش نمایشنامه نویسی: مقام نخست در این بخش به کیوان میر محمدی برای نمایشنامه جی ، و مقام دوم به امین محمدی نیا برای نگارش نمایشنامه دگا رسید. که از آنها با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد.
در بخش طراحی پوستر و بروشور : مقام نخست در این بخش به طراحی نمایش جی رسید و همین طور طراحی پوستر و بروشور نمایش خنکای ختم خاطره به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد. که از آنها با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد.
در بخش طراحی نور تنها از احسان نیک برای طراحی نمایش خنکای ختم خاطره با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد
در بخش موسیقی، هیات داوران هیچ اثری را انتخاب نکردند ولی در بخش طراحی لباس مقام نخست به مرجان السادات طیبی برای نمایش خاموشی دریا رسید و احسان زرین آبادی نیز برای طراحی لباس نمایش جی به عنوان برگزیده انتخاب شد، که از آنها با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد.
در بخش طراحی صحنه نیز عنوان نخست با اهدا لوح افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به صادق نصیری برای طراحی نمایش جی رسید و از امین محمدی نیا نیز با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی برای طراحی نمایش دگا تقدیر به عمل آمد.