در حال بارگذاری ...
...

گفت وگو با یلدا عباسی بازیگر نمایش خواب زمستانی

با شخصیت معصومه ارتباط برقرار کردم

گفت وگو با  یلدا عباسی بازیگر نمایش خواب زمستانی

با شخصیت معصومه ارتباط برقرار کردم

یلدا عباسی از جمله بازیگران جوان و توانمندی است که توامان در تئاتر و تصویر به فعالیت پرداخته است و با بزرگانی مثل مهران مدیری در مجموعه درحاشیه وبا استاد حمید سمندریان و دکترعلی رفیعی در نمایش های یرما و کابوس های .... به همکاری پرداخته است

یلدا عباسی در نمایش خواب زمستانی بازی رئالیستی از خودش ارائه می کند . این نمایشنامه زنانه که در جشنواره تئاتر شهر تحسین شد و قرار است به زودی در جشنواره های خارجی به نمایش در بیاید  به صورت معمایی- پلیسی و پر پرسوناژ است. «خواب زمستانی» به صورت اپیزودیک است و در پایان هر اپیزود آن یک شخصیت زن می میرد، اما در اپیزود دیگر مشخص می شود که چرا او مرده است. یعنی اگر مخاطب اپیزود قبلی را نبیند متوجه اپیزود بعدی نمی شود. به عبارتی در این نمایش با موضوع مرگ و اقتصاد روبه‌رو هستیم، به طوری که بعد از پایان نمایش مخاطب به یک جهان بینی درباره مرگ می رسد، البته در این نمایش مطرح نمی شود که شرایط بد اقتصادی عامل مرگ انسان ها است، اما حرف نمایش این است که یک اقتصاد بد افرادی را به زانو در می آورد که در شرایط سختی قرار دارند و در این شرایط قادر به تصمیم گیری نیستند. بی پولی گاهی آدم ها را کلافه می کند و با توجه به اینکه این موضوع در حال فراگیر شدن در جامعه است باید چاره ای برای آن اندیشید. بازیگران :سارا رسول زاده، یلدا عباسی، کیمیا موسوی، نسرین درخشان زاده، روشنک شهبازی، بهارک شهبازی ، طراح لباس: طناز مظفری، طراح صحنه: لیلی عاج و علی پویا قاسمی، دستیار کارگردان: طناز مظفری، مدیر صحنه: علیرضا بلون، طراح بروشور و پوستر: فریده براتی، عکاس: البرز تیمور زاده، مدیر روابط عمومی: مریم رودبارانی، تبلیغات مجازی: امیر قالیچی، مجری طرح و مشاور هنری: کارگاه یه خط سفید در این نمایش همکاری می کنند . در خلاصه داستان «خواب زمستانی»، آمده است: در شبانه روز چقدر؟ چند دقیقه؟ چند ساعت؟ به بی پولی هاتون فکر می کنین؟ گاهی اونقدر گرفتارهای ما زیاد می شن که نفس آدم بند می آد. این جور وقت ها منتظر معجزه می شیم. آرزو می کنیم کاش می رفتیم خواب زمستانی . با یلدا عباسی در باره حضورش دراین نمایش گفت وگویی انجام داده ایم.

 

بعد از همکاری موفقعیت آمیز در سریال در حاشیه به بازی در تئاتر پرداختید و به خاطر بازی در نمایش ننه دلاور در جشن بازیگر خانه تئاتر مورد تقدیر قرار گرفتید؟

 من شاگرد استاد حمید سمندریان بودم و در درسال 87 در آموزشگاه ایشان  مبنای بازیگری را آموختم و ودرادامه در تئاتر فعالیت جدی داشتم و با کارگردان هایی مثل افشین زمانی وروح الله جعفری همکاری داشتم. چند سال قبل در ورک شاپ دکتر علی رفیعی حضور پیدا کردم و جهار سال قبل در نمایش یرمای دکتر علی رفیعی حضور پیدا کردم .دکتر رفیعی در این کارش از بازیگران جوان استفاده کرد و مدتها با ماها تمرین کردند و در مدتی زمانی دوره های مختلف فن بیان و بدن و نمایش نامه نویسی را با ایشان گذراندم.در ادامه هم در نمایش دیگر استاد خاطرات..... بازی داشتم. کارم آخرم صحنه ایم ننه دلاور بود که  به خاطر بازی در این نمایش به عنوان استعداد ویژه جوان بازیگری از جشن بازیگر خانه تئاتر انتخاب شدم.

 

این دیده شدن چقدر برایتان دارای اهمیت بود؟

برایم خیلی ارزشمند است . خودم را بازیگر خوش شانسی می دانم زیرا با بزرگانی در تئاتر کار کرده ام که به معنای واقعی حرفه ای بودند .

 

چقدر نگاه منطبق بر واقعیت های جامعه نسبت به مسائل زنان در نمایش خواب زنانه برایتان دارای اهمیت بود؟

یکی از مهم  ترین دلیلی باعث شد که در خواب زمستانی بازی کنم متن نمایش نامه آن بود . موقعی که کارگردان متن را برای مطالعه به من داد . بعد از خواندنش با آن ارتباط برقرار کردم . زیرا نگاه درستی به شرایط زیست زنان جامعه در آن وجود دارد. نقشم را( معصومه) در خواب زمستانی به شدت دوست دارم. زیرا مابه ازأء دارد. زنانی که در خانه حضور دارند و برای گذرانیدن وقتشان مدام پای سریال های ماهواره ای می نشینند. این مستمر نگاه کردن سریال های ماهواره ای باعث می شوند شب و روز این زنها با این برنامه ها پر شود و از زندگی واقعی فاصله می گیرند و درگیر زندگی مجازی می شوند . لیلی عاج شخصیت ها را در معرض دید مخاطبان به صورت قابل باوری قرار داده است. مطمئن هستم تماشاگر موقعی که از سالن بیرون می رود راضی است وذهنش با آدم ها ومسائل مطرح شده درون نمایش همراه می شود.

 

به نظر می رسد معصومه با دیدن مستمر برنامه های ماهواره ای تبدیل به شخصیتی رویا بین وخیالباف شده است؟

بله، با شخصیتهای این کارها همذات پنداری می کند و نام تمام بازیگران سریال های ترکی را حفظ است.

 

حتی در سفری که با خواهریشان درباره اش صحبت می کنند دوست دارد برود استانبول و با بازیگران موردعلاقه اش روبه رو شود ؟

 بله، یکی از آرزوهای بزرگ زندگیش به واقیت پیوستن چنین سفری است.  

 

این آرزوی خیلی از دختران و پسران جوان است؟

بله، متاسفانه با این چالش خیلی از جوان های ما مواجه هستند.

 

کای که معصومه آن را انجام می دهد (عروسک سازی ) باعث شده در منزل زمان بیشتری بماند .این مسئله در روحیاتش چه تاثیراتی دارد؟

عروسک سازی شغلی است که خیلی از خانم های خانه داری که امکان کار در بیرون منزل را ندارد برای خودشان انتخاب می کنند.جایی در نمایش معصومه می گوید " سرهزارتا عروسک را به هم می چسبانم تا یک هزار تومانی کف دستم قرار بدهند. " اغلب این زنها بابت این کاری که انجام می دهند دستمزد ناچیزی می گیرند و برایشان  تا حدی این شغل جنبه سرگرمی دارد تا منفعت مالی و اقتصادی .

 

نبود مادر در خانواده چقدر باعث آسیب پذیری خانواده معصومه شده است؟

تاثیرات زیادی داشته است و عدم حضور مادر باعث شده سه دختر نتوانند هویتی که می خواهند داشته باشند و هر کدامشان به نوعی از این خلاء لطمه و آسیب دیده اند. معصومه قلبا علاقه ای به عروسک سازی ندارد. اما با توجه به وضعیت ناپایدار روحی و روانی پدر و رفتن مادر از زندگیشان مجبور است برای تامین بخشی از درآمد خانواده این کار را انجام بدهد. دو خواهر دیگر هم تابع چنین جبری کارهایی برای خودشان انتخاب کرده اند.

 

گفت وگواز احمد محمد اسماعیلی