در حال بارگذاری ...

حضور بزرگان عرصه درام نویسی در نخستین مسابقه‌ نمایشنامه‌نویسی

بزرگترین درام نویسان دهه‌های چهل، پنجاه و شصت در مسابقه‌ نمایشنامه‌نویسی شرکت کرده‌اند و میزان حضور پیشکسوتان این عرصه نسبت به حضور جوان‌ترها پررنگ‌تر است.

در نخستین مسابقه نمایشنامه‌نویسی بزرگانی چون اکبر رادی ، اسماعیل خلج، سیروس ابراهیم‌زاده، ابراهیم رهبر و ... شرکت کرده‌اند.
به گزارش سایت ایران تئاتر بهزاد فراهانی دبیر نخستین مسابقه نمایشنامه‌نویسی در گفت‌وگو با خبرنگار سایت ایران تئاتر ضمن اعلام این خبر گفت:« بزرگترین درام نویسان دهه‌های چهل، پنجاه و شصت در مسابقه‌ نمایشنامه‌نویسی شرکت کرده‌اند و میزان حضور پیشکسوتان این عرصه نسبت به حضور جوان‌ترها پررنگ‌تر است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد شرکت کنندگان تهرانی 3 برابر شرکت کنندگان شهرستانی بوده است افزود:« علت بروز چنین مسئله‌ای عدم دسترسی ما به رسانه‌های گروهی بخصوص تلویزیون برای تبلیغات در استان‌ها و شهرستان‌های کوچک است. چرا که می‌دانیم خبر فراخوان هنوز در شهرستا‌نهای دور افتاده بخصوص آذربایجان منتشر نشده هنوز از این استان و چند شهر دیگر هیچ نمایشنامه‌ای دریافت نکرده‌ایم.»
فراهانی پیامدهای برگزاری چنین مسابقه‌ای را در دو نکته خلاصه کرد و گفت:« اولین هدف ما از برگزاری چنین مسابقه‌ای، شناخت نسل جدید درام‌نویسان جوان و فعال کشور است ضمن آنکه بدین ترتیب ما می‌توانیم آرشیو کاملی از آثار برگزیده فراهم کنیم.»
دبیر نخستین مسابقه نمایشنامه‌نویسی مشکل دیگر برگزاری این مسابقه را عدم واریز بودجه مسابقه‌ برای تشکیل دبیرخانه دانست و اظهار داشت:« با نگرش خوب دکتر خسرو نشان و یاری دکتر ایمانی خوشخو بودجه این مسابقه تقریباً تضمین شده است ولی در این میان می‌بایست از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که هر چه زودتر دستور واریز بخشی از بودجه تصویب شده را صادر کند تا ما بتوانیم دبیرخانه را فعال کنیم.»
وی یکی دیگر از ویژگی‌های این مسابقه را بین‌المللی بودن آن دانست و گفت:« هر کس از هر ملیتی می‌تواند در این مسابقه شرکت کند به شرط آنکه اثر خود را به زبان فارسی نوشته باشد. در واقع تمام فارسی زبانان تاجیکی، افغانی، و حتی هندی و پاکستانی می‌توانند در این مسابقه شرکت کنند هر چند ما به دلیل کمبود تبلیغات و عدم تعامل با صدا و سیما هنوز نتوانسته‌ایم خبر این مسابقه را به گوش فارسی‌زبانان کشورهای دیگر برسانیم.»
فراهانی اظهار امیدواری کرد در دیداری با رئیس سازمان صدا و سیما، زمینه تبلیغ و اطلاع رسانی این مسابقه را به شهرهای دور افتاده و همچنین فارسی‌زبانان خارج از کشور فراهم کند.
او همچنین اظهار داشت:« درام‌نویسان ایرانی خارج از کشور، مثل محسن یلفانی، فلاح‌زاده، گوشه‌گیر، بهمن فرسی و دیگر کسانی که در خارج از کشور مقیم هستند نیز می‌توانند در این مسابقه شرکت کنند.»
فراهانی نحوه داوری در این مسابقه را بی‌سابقه خواند و اظهار داشت:« ما هیچ نمایشنامه‌ای را همراه با اسم نویسنده به دست داوران نمی‌دهیم. همچنین نمایشنامه‌های هیچ شهری را به همان شهر برای داوری نمی‌فرستیم. بلکه نمایشنامه‌ها شهرهای مختلف فرستاده می‌شود تا سی داور دست به انتخاب 150 نمایشنامه بزنند. سپس در مرحله دوم 9 داور و در مرحله نهایی یک هیات هفت نفره به قضاوت خواهند نشست.»
وی افزود:« ضمناً برای اینکه احیاناً هیچ اثری از چشم داوران پنهان نماند سه نمایشنامه‌نویس زبده و بزرگ ایران که نگاهی دمکرات دارند انتخاب می‌شوند و همه آثار را بخوانند تا در این میان اگر اثری از چشم داوران پنهان مانده بود انتخاب کنند و به هیات هفت نفره تحویل دهند.»
او با اشاره به تمدید مهلت ارسال آثار تا آخر بهمن ماه احتمال داد زمان برگزاری این مسابقه از اردیبهشت‌ ماه به خرداد ماه سال جاری موکول شود.
گفتنی است جوایز نقدی، اجرای نمایشنامه‌های برگزیده، سفرهای خارجی و چاپ 100 اثر برتر از جلمه جوایزی هستند که برای این مسابقه در نظر گرفته شده‌اند.