علی فرحات مدیرکل هنرهای نمایشی لبنان :
جمهوری اسلامی ایران در توسعه فرهنگ ، دیدگاه های انسانی دارد

وقتی به این اجلاس دعوت شدم، از قبل متوجه دیدگاه انسانی جمهوری اسلامی ایران بودم که در خدمت آگاهی و تفکر انسانی است .ایران با این رویکرد انسانی به دنبال توسعه فرهنگ است.
علی فرحات مدیرکل هنرهای نمایشی لبنان، ضمن بیان این مطلب به ایران تئاتر گفت: هدف این نشست کاملا انسانی است و نه تجاری. من فکر می کنم این یک نشست محدود با منافع شخصی نیست بلکه یک اجلاس درباره فرهنگ، هنر و تمدن است.
وی افزود: در هنگام دیدارها و همچنین نوشته شدن بیانیه ای که شامل همفکری دوستان مدعو خواهد بود، تلاش داریم ، به یک حرکت مثبت در زمینه هنر نمایش بین کشورها، بدون هدف تجاری برسیم. در واقع تبادل فرهنگی موضوعیت اصلی این اجلاس است، چون هنر نمایش اهتمام خاصی به مسایل انسانی و انسانیت دارد .
فرحات خاطرنشان کرد: این اجلاس وتجمع فرهنگی هیچ کسی را نادیده نمی گیرد.
گاندی می گوید برای کشورم می خواهم که فرهنگ های دیگر هم در آن دمیده شود، به شرط اینکه دمیده شدن این فرهنگ ها، فرهنگ ما را از بین نبرد. منظور گاندی این است که ما پذیرای همه فرهنگ ها هستیم غیر از فرهنگی که می خواهد فرهنگ خودش را به قصد نابود کردن فرهنگ ما، به خود ما تحمیل کند. درباره اجلاس نیز به همین شکل است و بیان دغدغه های مشترک درباره هنر نمایش هدف ماست ضمن اینکه در این میان با فرهنگ هم نیز بیشتر آشنا می شویم.
وی درباره شرایط کنونی تئاتر در لبنان تصریح کرد: تئاتر در لبنان با اینکه همیشه تحت تاثیر تغییرات امنیت و اقتصادی بوده، اما متفکران و پیشکسوتانی دارد که با توجه به تحصیل در اروپا، اندیشه های گرانبهایی را بدست آوردند و در حال انتقال اندیشه ها و تجربیاتشان به جوانترها هستند. هنرمندان جوان تئاتر نیز سعی می کنند ، فعالیتشان را به بهترین شکل ممکن انجام بدهند .
فرحات که مدیر تئاتر دانشگاهی نیز در لبنان هست، درباره تاثیر آموزش در تئاتر گفت: تاسیس مدرسه های تئاتر برای تربیت و پرورش بازیگر بسیار مهم است.این تمرین ها باعث می شود، تفکر بازیگر در کنار استعدادش قرار بگیرد و به همین دلیل ضرورت دار د که مدارس آموزش تئاتر وجود داشته باشد.
گفتنی است اجلاس مدیران هنرهای نمایشی غرب آسیا بصورت رسمی دهم و یازدهم آبان ماه در هتل فردوسی تهران برگزار می شود .