برگزاری نمایشگاه ماسک و ورک شاپ در کشور ایتالیا
رونمایی از آثار هنرمندان ایرانی در قلعه سرخ

برگزاری نمایشگاه ماسک و ورک شاپ علی اصغر و عرفان خطیب زاده در کشور ایتالیا

برگزاری نمایشگاه ماسک و ورک شاپ علی اصغر و عرفان خطیب زاده در کشور ایتالیا

برگزاری نمایشگاه ماسک و ورک شاپ علی اصغر و عرفان خطیب زاده در کشور ایتالیا

برگزاری نمایشگاه ماسک و ورک شاپ علی اصغر و عرفان خطیب زاده در کشور ایتالیا

برگزاری نمایشگاه ماسک و ورک شاپ علی اصغر و عرفان خطیب زاده در کشور ایتالیا
علیاصغر و عرفان خطیب زاده در کارگاه بین المللی تئاتر ایتالیا ۲۰۱۶ نمایشگاه ماسکهای (مفهومی- نمایشی) و ورک شاپ برگزار کردند.
به گزارش ایران تئاتر، هنرمندان ایرانی علیاصغر و عرفان خطیب زاده در کارگاه بین المللی تئاتر ایتالیا 2016 نمایشگاه ماسکهای (مفهومی- نمایشی) و ورک شاپ برگزار کردند.
این رویداد هرساله توسط سازمان جهانی تئاتر تجربی دانشگاهی برگزار میشود. همچنین در این رویداد تئاتری پروفسور سرگئی استرانکو روس (کارگردان و مدرس سیستم بیومکانیک) دانستههای خود را به هنرمندان شرکتکننده آموزش داد. همچنین مکان این برنامه در شمال ایتالیا - منطقه قلعه سرخ واقع شده است.
نمایندگانی از کشورهای: آمریکا، استرالیا، سنگاپور، ایرلند، هند، ایتالیا، روسیه، اکراین، کوبا، آلمان و ... در این کارگاه شرکت کردند.
علیاصغر خطیب زاده نمایشگاه ماسکهای مفهومی- نمایشی خود را در سال 90 و 93 در کشور اتریش، رومانی برگزار کرده است و یکی از آثارش در موزه بوراتینی ایتالیا نگهداری میشود.
پیش از آن، علی اصغر خطیب زاده هنرمند باسابقه در فستیوال بین المللی رومانی (cibiu) در پایتخت فرهنگی اروپای شرقی در ۲۸۰ کلیومتری بخارست شرکت کرده بود .
خبرنگار تسنیم نیزگفت و گویی علی اصغر خطیب زاده انجام داده که در پی می خوانید :
در ابتدا از چگونگی حضورتان در کشور رومانی برای برپایی نمایشگاه ماسک های نمایشی و آموزش آن به سایر هنرمندان جهان به این فستیوال بگوئید.
خطیبزاده: من در سال ۱۳۹۰ این نمایشگاه را در کشور اتریش برگزار کردم و هنرمندان زیادی، به ویژه هنرمندان رومانیائی آثارم را دیده بودند و از این طریق به فستیوال رومانی دعوت شدم.
ایده ساخت ماسک هایتان را از چه چیزی می گیرید؟
خب طبیعی است که هر هنرمند، بر اساس مشاهده و الگوبرداری از آثار بزرگان رشته هنری خود اقدام به خلق و آفرینش اثر خود می کند، در مورد آثار خودم هم، بیشتر آنها برگرفته از آثار بزرگ نمایشی جهان از نمایش نویسانی مانند شکسپیر، چخوف، اونیل، آشیل، سوفوکل و دیگر بزرگان است.
آیا در نمایشگاه شما اثری که ایده آن را از نویسندگان ایرانی گرفته باشید وجود دارد؟
بله ، ۵ اثر من با نگاهی به بزرگترین اثر حماسی ایران شاهنامه فردوسی است. مانند رستم، سهراب، اسفندیار، ارجاسب و آرش بهرام بیضایی ساخته شده است.
شما ماسک(صورتک)هایتان را با چه موادی می سازید؟
با مواد مختلفی این کار را انجام می دهم، اما بیشترین مواد مصرفی من برای این آثار شامل چسب و خمیر کاغذ است.
به نظر شما برای راهیابی به فستیوال بین المللی چه فاکتورهایی لازم است؟
کار هنرمند باید حرفی برای گفتن داشته باشد، نگاه خلاقانه و متفاوت در اثر دیده شود و تقلیدی و ضعیف نباشد و از همه مهمتر جهان شمول باشد.
آیا از ایران کار دیگری در این فستیوال شرکت کرده بود؟
خیر. به طور کلی تا کنون از ایران در هیچ دوره و در هیچ بخشی نمایندهای در این فستیوال حضور نداشته است و این افتخار بسیار بزرگی برای من است که به عنوان نخستین نماینده جمهوری اسلامی ایران در آن، توانستم بخشی از هنر کشورم را به دنیا معرفی کنم.
چه کشورهایی در این فستیوال حضور داشتند؟
در این فستیوال از ۷۰ کشور دنیا حضور داشتند از جمله آن می توان به نام های آمریکا، کانادا، انگلیس، آلمان، فرانسه، هلند، ژاپن، سوئیس، بلغارستان، جمهوری چک، لهستان، روسیه، اتریش و دیگر کشورهائی که الآن حضور ذهن ندارم اشاره کرد.
آیا تا کنون در ایران هم این نمایشگاه را برگزار کرده اید؟
بله، آن هم در چندین مرتبه. به طور مثال در تالار آفتاب سمنان، دانشگاه فردوسی مشهد، نگارخانه جهان نمای تهران، خانه هنرمندان، فرهنگستان هنر، مجموعه تئاتر شهر و بسیاری موارد دیگر که الآن به یاد ندارم.
برخورد سایر هنرمندان جهان در این فستیوال با آثار شما چگونه بود؟
بسیاری از آنها نمیتوانستند باور کنند که آثارم را با خمیر کاغذ ساختهام و تصور می کردند که از چوب و گل ساخته شده است و نکته قابل توجه در این موضوع نهفته بود که می خواستند بدانند چگونه توانسته ام آثارم را به شکلی بسازم که قدیمی و زیر خاکی به نظر برسند و چون همه آنها از خانواده تئاتر بودند به راحتی با ماسک ها ارتباط برقرار می کردند.
شما در بین آثارتان ماسکی ساخته بودید تحت عنوان کرگدان اثر اوژن یونسکو، گویا این ماسک با استقبال زیادی رو به رو شده است. اگر ممکن است در این باره برای خوانندگان خبرگزاری تسنیم بیشتر توضیح بدهید .
"کرگدن" نوشته اوژن یونسکو نمایش نامه نویس مشهور رومانیایی است، این اثر به مسخ انسان اشاره می کند در این نمایشنامه همه انسان ها دچار دگرگونی می شوند، پوستشان زمخت میشود و تغییر رنگ میدهند و از پیشانیشان شاخی همچون کرگدن بیرون میآید و همه چیز را خراب میکند در واقع همه آنها هویتشان و صفات خوب انسانیشان را از دست میدهند اما فقط یک انسان تلاش میکند که همچنان انسان باقی بماند و او کسی نیست جز برانژه !این اثر به عنوان یادگار یک هنرمند ایرانی به مسئولین فستیوال در کشور رومانی اهدا شد.
برنامه آینده شما در این خصوص چیست ؟
به یاری خداوند بزرگ که همیشه به من کمک کرده، ایدههای بسیاری دارم و بیتردید میبایست برای ساخت آنها وقت بگذارم تا بتوانم آثار جدیدم را برای شرکت در سایر فستیوال های بین المللی بسازم .