در حال بارگذاری ...
...

با اجرای نمایشنامه خوانی در سالن مشاهیر تئاتر شهر

اولین رویداد رسمی فجر 35 آغاز شد

سی و پنجمین دوره جشنواره بین اللملی فجر کار خود را با مراسم افتتاحیه بخش خوانش نمایشنامه ها در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر آغاز کرد.

به گزارش ایران تئاتر، ساعت15 و بیست دقیقه 23 آبان جشنواره فجر شاهد افتتاح اولین رویداد رسمی خود بود. در این دوره از جشنواره قرار است 10 اثر منتخب که به بخش نهایی مسابقه نمایشنامه نویسی تئاتر فجر راه پیدا کرده اند طی 5 روز خوانش شوند. این خوانش ها دیروز طی مراسم افتتاحیه آغاز شد.

در این مراسم علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، مهدی شفیعی رئیس مرکز هنرهای نمایشی و دکتر اسدی دبیر جشنواره تئاتر فجردر جمع اصحاب رسانه و مهمانان حضور پیدا کردند تا آغاز به کار جشنواره فجر سی و پنجم را در این افتتاحیه اعلام کنند. در ابتدای مراسم میلاد اکبر نژاد  با بیان اینکه مسابقه نمایشنامه نویسی همواره از بخش های مهم و جذاب اما مهجور جشنواره فجر بوده است عنوان کرد: در دوسال اخیر با حضور آقای دکتر اسدی در سمت دبیر جشنواره فجر تلاش شده تا این بخش شکلی تازه پیدا کند. جوان بودن  قشر شرکت کننده در این بخش باعث می شود تا ما تلاش کنیم روش هایی را در برگزاری بخش نمایشنامه نویسی برگزینیم که منجر به معرفی نویسنده های جوان و با استعداد، به جامعه تئاتری شود. او با بیان اینکه دبیرخانه سی و پنجمین جشنواره فجر تلاش دارد تا این آثار را به صورت کتاب چاپ کند یا امکان خوانش آثار را در نقاط دیگر کشور مهیا کند ادامه داد: در نظر داریم این جلسات خوانش را در شهر های دیگر نیز برگزار کنیم تا با معرفی آثار برگزیده و منتخب امکان معرفی این آثار در سطح کشور به وجود بیاید.
در ادامه مراسم دکتر سعید اسدی با حضور در جایگاه با خوش آمد گویی به مهمانان افتتاحیه بخش خوانش این مراسم را آغاز رویدادهای جشنواره فجر سی و پنجم دانست و گفت: از دوره  قبل  تلاش کردیم تا اتفاقاتی که در دوره های پیشین به صورت فشرده برگزار می شد در بازه ای فراخ تر رقم بزنیم زیرا هر کدام از این بخش ها نیاز به توجه ویژه ای دارند که با تمرکز زدایی زمانی می توان امکان آن را فراهم کرد. اسدی با ابراز خوشحالی از مواجه با آثار نمایشنامه نویسان جوان این دوره و شروع خوانش آثار منتخب اضافه کرد: امیدوارم دست اندر کاران تولید تئاتر با توجه به این آثار امکان به اجرا در آمدن این نمایشنامه ها  را فراهم کنند و مرکز هنرهای نمایشی نیز از تولید آثار معرفی شده حمایت کند. وی در پایان با تشکر از مسئولین به تجلیل داوران بخش نمایشنامه نویسی این دوره پرداخت و اضافه کرد: بنده شاهد بودم که این هیئت چگونه پس از دو جلسه طولانی با توجه و دقت تمام در مورد انتخاب آثار برتر با هم به بحث و گفت و گو پرداختند و داوری منصفانه ای را ارائه کردند. اسدی با اشاره به دومین دوره دبیری اش در جشنواره فجر ابراز امیدواری کرد که در آینده میزبان هنرمندانی از سراسر کشور باشد. وی افزود: همانطور که بارها گفته اما امیدوارم نتیجه این اتفاقات و اجراها در اختتامیه جشنواره تحویل حال ما باشد بدین معنا که حال ما تغییر کند و نتیجه اش هم اضافه شدن تلاش ما و افزایش حمایت های  دولتی و غیر دولتی ازتئاتر باشد.
بعد از دعوت اسدی از مرادخانی، معاون امور هنری پس از مقدمه ای با اشاره به توسعه تئاتر در سال اخیر اشاره کرد و گفت: تئاتر در سال اخیر از نظر تعدد اجراها و گروه ها و سطح کیفی رشد قابل توجهی داشته است. حالا در هر شب تهران بین 90 تا 110 تئاتر به صحنه می رود. او این اتفاق را نشان از توانمند شدن تئاتر دانست و آن را نشانه پتانسیل تئاتر در تاثیر گذار فرهنگی و سرفصل بودنش در امر فرهنگ دانست. مراد خانی با اذعان به وجود مشکلات زیر ساختی تئاتر گفت: امیدوارم تئاتر های خصوصی بتوانند بخشی از این معضلات را حل کنند.
او در ادامه با اشاره به نزدیک بودن زمان افتتاح موزه تئاتر و موزه تئاتر عروسکی گفت: زمان آن شده که مراکزی پژوهشی در مورد تئاتر را به وجود بیاوریم تا در این مکان ها مستندات تئاتر کشور جمع شود و بشود به آن مراجعه کرد. خود این جشنواره ها نیز برگی از تئاتر کشور هستند که آثارشان باید باقی بماند و ثبت شود. او نیز در صحبت هایش به گسترده کردن بازه زمانی برگزاری رویداد های جشنواره اشاره کرد و به اهمیت رعایت آن تاکید نمود و گفت: این روش باعث می شود که همه برنامه ها در فشار زمانی ده روزه جشنواره برگزار شود و بعد از آن این گرما و آتش خاموش شود. بدین ترتیب می توان دائم در معرض مسائل مختلف تئاتر کشور باشیم. او در انتها از همه دست اندرکاران جشنواره تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد که گزارش های رئیس مرکز و دبیر جشنواره خبر از موفقیت و پیشرفت تئاتر در این سال بدهد و نمودش را درجشنواره فجر ببینیم. او با اشاره به فضای تئاتر کشور به تغییر رویکرد گروه ها به سمت جدی شدن فعالیت هایشان اشاره نمود و گفت: امیدوارم با همه گیر شدن این روند تئاتر به سمتی برود که بتواند مطالبات صنفی اش را با قدرت بخواهد و صاحب آن شود. او همه را دعوت به همکاری برای دست یافتن به این هدف دعوت کرد و اظهار امیدواری نمود امسال مردم جشنواره خوبی را شاهد باشند. مراد خانی گفت: امیدوارم ما در حوزه های زیر ساختی نیز بتوانیم کارهایی را انجام دهیم که ان شاء الله در آینده تئاتر بتواند از امکاناتی که نیاز دارد برخوردار باشد.