در سومین روز خوانش فجر 35:
خون چکان"، روایت چهره سیاه جنگ

نمایشنامه خوانی خون چکان

نمایشنامه خوانی خون چکان

نمایشنامه خوانی خون چکان
در سومین روز خوانش نمایشنامه های منتخب جشنواره تئاتر فجر، نمایشنامه خون چکان اثر مجتبی آقا بابایی خوانش شد.
در سومین روز خوانش نمایشنامه های منتخب جشنواره تئاتر فجر، نمایشنامه خون چکان اثر مجتبی آقا بابایی خوانش شد.
به گزارش ایران تئاتر، با شروع نمایشنامه فضای متوجه می شویم که با اثری درباره جنگ روبرو هستیم و احتمالا با نمایشی در ژانر دفاع مقدس برخورد می کنیم. این تصور ادامه دارد تا جایی که در ادامه متوجه می شویم اتفاقا قرار نیست خون چکان با هیچ صفت خاصی جنگ را روایت کند بلکه سعی می کند به وجه واقعی جنگ بپردازد. خون چکان در مورد شخصیتی به نام مرتضی است. داستان در زمان حمله شیمیایی اندیمشک رخ می دهد و در طول نمایشنامه بازه های زمانی مختلفی را در نمایشنامه می بینیم که شامل زندگی مرتضی تا زمان شهادتش است.
آقا بابایی این نمایشنامه را اقتباسی از رمان "عقرب روی پلههای راه آهن اندیمشک یا از این قطار خون میچکه قربان" نوشته حسین مرتضائیان آبکنار، معرفی می کند و می گوید: این رمان رویکردش ضد جنگ است و چهره زشت جنگ را نشان می دهد . او در مورد دلیل انتخاب این رمان برای اقتباس نمایشی می گوید: من به دلیل همین درونمایه ضد جنگ آن را برای اقتباس انتخاب کردم و جنگ را آنقدر منفی می دانم که به نظرم اصلا مهم نیست دو طرف جنگ چه کسانی هستند!
او در مورد چراییِ نوشتن اینچنین نمایشنامه ای اضافه می کند: به نظرم خوانش های متفاوت از جنگ باعث می شود ما با لایه های مختلف جنگ آشنا شویم. نگاه ما به جنگ باید به عنوان یک پدیده باشد و به نظرم دوران شعاری برخورد کردن گذشته است نمی توان مسئله ای زشت را خوب جلوه داد. آقا بابایی در مورد اهمیت زاویه دید و نگاه جدید به مسئله جنگ می گوید: لازم است که مخاطب امروز با این مسئله از زوایه دید متفاوتی روبرو شود. به همین دلیل ما باید به این فکر کنیم که جنگ چقدر بد است و چقدر می تواند آدمها را نابود می کند. او در مورد تفکر و سلیقه مخاطب حرف می زند و ادامه میدهد: فکر می کنم مخاطب امروز انتظار دارد به واقعی ترین شکل ممکن با پدیده روبرو شود. اینجا هم سعی شده قسمت هایی از ان واقعیت ها گفته شود البته فضای این اثر ذهنی است و تصویری را نشان می دهد کمی غلو شده و جنسی فرا واقع گرایانه دارد.
او که پدرش هم در جنگ شرکت داشته اضافه می کند: من زمانی این متن را نوشته ام که به خدمت سربازی رفتم. بعد از دوره آموزشی، فضایم به شکلی بود که من را به نوشتن وا داشت. اساسا متولدین دهه شصت تبعات جنگ را به نوعی حس کرده اند و من هم از این تجربه مستثنا نبوده ام.
آقا بابایی در توضیح شخصیت اصلی نمایشنامه اش اضافه می کند: مرتضی کارکتر اصلی نمایشنامه است که در رمان هم به او پرداخته می شود. ما در این نمایش قطعاتی از حضورش در جنگ را می بینیم. او اهل تهران است و دلش می خواهد به تهران برگردد و برگه مرخصی اش را هم گرفته است اما قضیه به شکلی دیگر برایش پیش می رود...
خوانش نمایشنامه خون چکان به کارگردانی محمد جواد طورانی و نقش خوانی ماکان خدا رحمی، رامتین روز بهان و حمید طاهری در سالن مشاهیر تئاتر شهر برکزار شد و این برنامه تا روز پنج شنبه 28 آبان ماه ادامه دارد.