در نشست بررسی نتایج نمایشگاه «یک رویا پرداز از ایران» در اسپانیا عنوان شد؛
زهرا صبری:مرکز جامع هنر عروسکی در اروپا برای عروسکهای ایرانی ارزش بالایی قائل است

زهرا صبری: 5

زهرا صبری: 3

زهرا صبری: 6

زهرا صبری:مرکز جامع هنر عروسکی در اروپا برای عروسکهای ایرانی ارزش بالایی قائل است 2

زهرا صبری:مرکز جامع هنر عروسکی در اروپا برای عروسکهای ایرانی ارزش بالایی قائل است 3

زهرا صبری:مرکز جامع هنر عروسکی در اروپا برای عروسکهای ایرانی ارزش بالایی قائل است 4

زهرا صبری:مرکز جامع هنر عروسکی در اروپا برای عروسکهای ایرانی ارزش بالایی قائل است 5
زهرا صبری کارگردان و هنرمند شناخته شده تئاتر عروسکی که به تازگی از فرانسه بازگشته در نشستی خبری، روند برگزاری نمایشگاه عروسکهایش با عنوان «رویا پردازی از ایران» در موزه توپیک اسپانیا و تور اجرای نمایش «تا یک بشمر» در ۵ شهر فرانسه را تشریح کرد.
به گزارش ایران تئاتر، زهرا صبری در ابتدای این نشست با اشاره به نبودِ فضای مناسب برای حفظ و نگهداری عروسکهای تولید شده توسط نمایشگران عروسکی در کشور، گفت: من حدود 28 سال است که در عرصه تئاتر عروسکی فعال هستم و در این مدت یکی از مهمترین مشکلاتی که نه تنها من، بلکه تمام هنرمندان تئاترهای عروسکی با آن مواجه بودند، نبودِ فضای مناسب برای حفظ و نگهداری عروسکها است.
صبری با تاکید بر اهمیت ساخت و افتتاح هرچه سریعتر موزه عروسک در کشور، درباره روند برگزاری نمایشگاه عروسکهایش در موزه توپیک اسپانیا که 15 آبان ماه گذشته افتتاح شد و تا چهار ماه دیگر ادامه دارد، گفت: خانم ایدویا مدیر موزه توپیک شهر تولوسا اسپانیا، با توجه به شناختی که از تئاتر عروسکی ایران داشتند چندی پیش از من دعوت کردند که نمایشگاهی از عروسکهایم را به مدت 6 ماه در این موزه برگزار کنم. طبیعتا چنین پیشنهادی برای هر کسی که در حوزه تئاتر عروسکی فعال است، یک پیشنهاد فوقالعاده است به ویژه اینکه آنها قبول کردند که بخش عمدهای از هزینههای این نمایشگاه را تقبل کنند. البته اداره کل هنرهای نمایشی نیز حدود 6 میلیون تومان کمک کرداما در مجموع اتفاقی که افتاد به هیچ وجه بدون کمک موزه توپیک و همچنین اداره کل هنرهای نمایشی امکانپذیر نبود.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: بعد از هماهنگیهایی که با اداره کل هنرهای نمایشی صورت گرفت به همراه چند تن از دوستانم، عروسکها را که به دلیل نبود فضای مناسب و به اجبار، در انبار خانهی یکی از دوستانم، روکسانا بهرام و در خانه یکی از شاگردانم بود جمع کردیم و به دلیل آسیبی که ناشی از نبود فضای مناسب به آنها وارد شده بود، مدتی از زمان نمایشگاه صرف ترمیم عروسکها شد. نهایتا پس از آماده شدن عروسکها در تهران به همراه چند تن از دوستان عروسکساز برای افتتاح نمایشگاه به اسپانیا رفتیم.
صبری در ادامه با اشاره به حضور مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: حضور آقای شفیعی به عنوان رئیس مرکز هنرهای نمایشی در افتتاح این نمایشگاه بسیار اهمیت داشت و برای آنها بسیار حائز اهمیت بود که رئیس مرکز هنرهای نمایشی ما برای افتتاح این نمایشگاه به آنجا سفر کرده است.
او در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری از عروسکها در مکانی مناسب، گفت: من در این سالها عروسکهای زیادی داشتم که به دلیل نبودن فضای مناسب آنها را از دست دادم و الان هم یکی از نگرانیهای من اینست که بعد از اتمام نمایشگاه و زمانیکه قرار است عروسکها به ایران بازگردانده شوند، نمیدانم که آنها را باید در کجا بدون اینکه آسیبی به آنها برسد نگه دارم. واقعا عجیب است که کشورهای اروپایی و موزه تاپیک اسپانیا ؛ تنها مرکز جامع برای هنر عروسکی در اروپا برای عروسکهای ما چنین ارزش بالایی قائل هستند اما در کشور خودمان جایی برای عروسکها نداریم.
کارگردان نمایشهای «ننه دلاور» و «خانه برنارد آلبا» همچنین با بیان اینکه متاسفانه هنوز نگاه در جامعه به تئاتر عروسکی وجود ندارد، عنوان کرد: کار عروسکی در اجرا بسیار سختتر از تئاتر عادی است و برای اجرای تئاتر عروسکی فعالان این عرصه کار سختی را پیشروی خود دارند اما متاسفانه ارزشگذاری حتی بین خود جامعه تئاتری، یک پله پایین میآید. در حالیکه به نظر من این ارزشگذاری اصلا درست نیست.
صبری در این نمایشگاه که آن را به مادرش تقدیم کرده، و تا چهار ماه دیگر ادامه دارد، عروسکهای نمایشهای «هشت لحظه»، «طوطی پر»، «زمین و چرخ»، «خانه برنارد آلبا»، «تا یک یشمر» و «ننه دلاور» شامل بیش از 200 عروسک را در معرض دیدعلاقمندان قرار داده است.
او همچنین درباره جایگاه موزه تاپیک اسپانیا در دنیا توضیح داد: موزه تاپیک به عنوان تنها مرکز جامع برای هنر عروسکی در اروپا و در ساختمانی که قبلا یک دادگاه قضایی بوده، همزمان با اولین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی در پاییز ٢٠٠٩ افتتاح شده و «توسعه و ترویج»، «پژوهش و تحقیق»، «کارآموزی و برنامه سازی مداوم» و «بخش نگهداری و حفاظت» از جمله رویکردهای اصل این موزه هستند.
این کارگردان تئاتر ضمن قدردانی از زحمات مدیر کل هنرهای نمایشی و رایزن فرهنگی ایران در مادرید و دوستانی که او را بدون هیچ دستمزدی همراهی کردند، از برگزاری نمایشگاه عکسی از نمایش «خانه برنارد آلبا» در بخش دیگری از این موزه خبر داد.
مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، مهرداد رایانیمخصوص، علیرضا اسماعیلی رایزن فرهنگی ایران در مادرید، انگل مارسیا نایب مدیر مرکز هنرهای دراماتیک اسپانیا، خانم پئون شهردار تولوسا، کاربونل رایزن فرهنگی تولوسا، ایدویا مدیر موزه توپیک و ماریا سنسباستین مسئول موزه و مرکز اسناد موزه توپیک، از جمله چهرههای حاضر در افتتاحیه نمایشگاه «رویا پردای از ایران» بودند.
زهرا صبری در پایان با اشاره به تور اجرای نمایش «تا یک بشمر» در 5 شهر فرانسه، خاطر نشان کرد: تنها دو روز بعد از افتتاح نمایشگاه «یک رویا پرداز از ایران» من برای تور اجرای نمایش «تا یک بشمر» به فرانسه رفتم. در واقع به نوعی زمان شروع این دو اتفاق تقریبا همزمان با هم بود اما به خاطر برنامهریزی دقیقی که صورت گرفته بود خوشبختانه اجراهای بسیار خوبی در شهرهای پاریس، کان، اولورون، تورنفیل و تولوز داشتیم.