در حال بارگذاری ...

خالق «مرگ دستفروش» مرد

آرتور میلرنویسنده و نمایشنامه نویس برجسته آمریکا و جهان پس از سالها مبارزه با سرطان درگذشت. نویسنده «مرگ دستفروش» در هنگام مرگ ۸۹ سال داشت. میلر یکی از پیشرو ترین نویسنده های آمریکا و جهان بود که اثار نمایشی بسیاری از وی برجای مانده است.

آرتور میلرنویسنده و نمایشنامه نویس برجسته آمریکا و جهان پس از سالها مبارزه با سرطان درگذشت.
نویسنده «مرگ دستفروش» در هنگام مرگ 89 سال داشت. میلر یکی از پیشرو ترین نویسنده های آمریکا و جهان بود که اثار نمایشی بسیاری از وی برجای مانده است.آرتور میلر در اغلب نمایش نامه هایش نقدی از جامعه آمریکا ارایه می‌کند.
وی در طول سالیان نویسندگی بارها به دریافت جوایز ارزنده ادبی و از جمله جایزه پولیتزر و مدال طلای آکادمی هنر و ادبیات امریکا نایل آمد. میلر متولد 1915 در نیویورک است که طی سال های تحصیلش در دانشگاه میشگان نمایش نامه هایی نوشت که جوایز ادبی متعددی را نصیب او کرد.
میلر در سال 1947 با نوشتن نمایشنامه " همه فرزندان من" به عنوان یکی از نمایشنامه نویسان پیشگام امریکا و جانشین شایسته ای برای " یوجنین اونیل" شناخته شد. نمایشنامه بعدی او" مرگ یک فروشنده دوره گرد" که به سال 1949 به کارگردانی "الیاکازان" روی صحنه آمد، آنچنان مورد استقبال قرار گرفت که منتقدان تئاتر آن را در ردیف یکی از بهترین آثار نمایشی تاریخ تئاتر امریکا به شمار آوردند." وی " در سال 1953 نمایشنامه " بوته" نوشت که " ژان پل سارتر" بر اساس آن، فیلمنامه ای نوشت که در فرانسه به صورت فیلمی موفق در آمد. در سال 1955 نیز دو نمایشنامه تک پرده ای به نام " منظره ای از پل" و " خاطره ای از دو روز دوشنبه" را منتشر کرد. و در سال 1969 نمایشنامه " ،در سال 1970 نمایشنامه " شهرت و دلیل آن " و در سال 1972 نمایشنامه " خلقت دنیا و مشاغل دیگر" را انتشار داد.
" میلر" علاوه بر نمایشنامه نویسی ، در نوشتن داستان نیز دستی داشت و علاوه بر داستان بلند Focus (1945) و " ناجور ها" (1961) چند مجموعه داستان کوتاه و از جمله مجموعه " دیگر تو را نمی خواهم"از او منتشر شده است.
میلردر جایی گفته است: " من به گمان خودم چیزهایی برای هنرپیشه ها تهیه کرده ام و غیر از این حرفی ندارم.امیدوارم با این نوشته ها دست کم توانسته باشم اندکی به معنی زندگی افزوده باشم."
میلر روز پنجشنبه عصر 10 فوریه در اثر سرطان و ابتلا به ذات الریه شدید در گذشت.