در حال بارگذاری ...
...

تمام دکور نمایش تحت تاثیر نقاشی قهوه‌خانه‌ای است و با یاد نقاشی‌های محمد مدبر و فتح‌الله قوللر آغاسی و محمد قوللر آغاسی انجام شده و لباس‌های بازیگران نیز با استفاده از همین سبک نقاشی شده است. همچنین برای اولین بار با استفاده از پرده درویشی که معمولاً با استفاده از آن واقعه کربلا خوانده می‌شود، داستان رستم و سهراب را اجرا خواهیم کرد

تمام دکور نمایش تحت تاثیر نقاشی قهوه‌خانه‌ای است و با یاد نقاشی‌های محمد مدبر و فتح‌الله قوللر آغاسی و محمد قوللر آغاسی انجام شده و لباس‌های بازیگران نیز با استفاده از همین سبک نقاشی شده است. همچنین برای اولین بار با استفاده از پرده درویشی که معمولاً با استفاده از آن واقعه کربلا خوانده می‌شود، داستان رستم و سهراب را اجرا خواهیم کرد

نمایش"رستم و سهراب" تلفیقی از تئاتر، نقالی، پرده‌خوانی و نقاشی قهوه‌خانه‌ای است که حدود 10 سال وقت صرف تحقیق آن کرده‌ام.
رسول نجفیان، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون که اخیراً تصمیم به کارگردانی نمایش"رستم و سهراب" و اجرای آن در فرهنگسرای نیاوران گرفته، با اعلام این مطلب در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر، گفت:«طی صحبت‌هایی که با فرهنگسرای نیاوران کرده‌ایم، احتمالاً این نمایش را نیمه دوم ماه مبارک رمضان اجرا خواهیم کرد. همچنین تقاضانامه حضور این نمایش را در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به مرکز هنرهای نمایشی ارائه کرده‌ام تا پس از اجرای عمومی در فرهنگسرای نیاوران، کار در این جشنواره نیز اجرا شود.»
وی در ادامه افزود:«طرح متن"رستم و سهراب" را شخصاً آماده کرده‌ام. همچنین جمع‌آوری آهنگ‌های نمایش که از آهنگ‌های اصیل شاهنامه‌خوانان قدیمی است نیز به عهده خودم بوده که‌ این آهنگ‌ها را از روستاهای مختلف جمع‌آوری کرده‌ام.»
نجفیان در مورد نقاشی‌های استفاده شده در نمایش اظهار کرد:«تمام دکور نمایش تحت تاثیر نقاشی قهوه‌خانه‌ای است و با یاد نقاشی‌های محمد مدبر و فتح‌الله قوللر آغاسی و محمد قوللر آغاسی انجام شده و لباس‌های بازیگران نیز با استفاده از همین سبک نقاشی شده است. همچنین برای اولین بار با استفاده از پرده درویشی که معمولاً با استفاده از آن واقعه کربلا خوانده می‌شود، داستان رستم و سهراب را اجرا خواهیم کرد.»
وی خاطر نشان کرد:«شاهنامه‌خوانی‌های این نمایش با مشاوره و تحلیل دکتر حسین وحیدی صورت می‌گیرد تا حتی کلمه‌ای از شاهنامه به غلط تلفظ نشود. همچنین برای شاهنامه‌خوانی این نمایش از نسخه مرحوم اتابکی استفاده‌ کرده‌ایم.»
کارگردان نمایش"رستم و سهراب" در ادامه افزود:«تصمیم دارم تمام داستان شاهنامه را به صورت نمایشی اجرا کنم، به همین دلیل پس از اجرای نمایش"رستم و سهراب" طی سال آینده به ترتیب نمایش‌های"رستم و سیاوش" و"زال و سیمرغ" را اجرا خواهم کرد.»
نجفیان در پایان با اشاره به اصیل بودن ادبیات کهن ایران اظهار کرد:«همواره قبل از اسلام و پس از اسلام ادبیات ایران پر محتوا بوده و هست تا جایی که پائولو کوئیو از استقبال ایرانیان از کتاب"کیمیاگر" تعجب کرده بود؛ چرا که این کتاب را از یکی از داستا‌ن‌های مولانا برگرفته است. بنابراین توجه به ادبیات کهن ایران سراسر مفید و سودمند است و داستان"رستم و سهراب" نیز نویدبخش مهر و صلح است.»
گفتنی است در نمایش"رستم و سهراب" کاظم هژیرآزاد در نقش"رستم" فرهاد تجویدی، "گویشِ سهراب" و هادی فرشچی در نقش"سهراب"، محمد علیپور در نقش"کاووس"، انوش نصر در نقش"هژیر"، مریم رحیمی در نقش"تهمینه"، سمیرا حسن‌پور در نقش"گُردآفرید"، بهروز عنایتی در نقش"افراسیاب"، احمد آجرلو در نقش"هومان"، بیژن ظهیری در نقش"بارمان"، علی نجاتی در نقش"گیو"، ناصر بنایی در نقش"گودرز"، مهرداد صفاجو در نقش"شاه سَمنگان"، نادر نوری‌زاده در نقش"ژند رزم" و... ایفای نقش دارند و طراحی صحنه و لباس نمایش به عهده نسرین شریعتی است.