در گام اول جشنواره تئاتر فجر:
از تئاتر سعدی تا یرمای درون به نمایش در می آیند

تئاتر سعدی تابستان سی و دو

فرشته مرگ

راهبان معبد وانگ
سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در نخستین روز برگزاری خود میزبان ۱۰ نمایش در بخش صحنهای است.
به گزارش ایران تئاتر، اسامی نمایشهایی که روز اول بهمن ماه اجرا میشوند، به شرح زیر است:
نمایش «تیاتر سعدی، تابستان سی و دو» نوشته و کار حسین کیانی در تالار اصلی تئاتر شهر به صحنه میرود. این نمایش یک اجرا در ساعت 20 دارد. در خلاصه داستان نمایش «تیاتر سعدی، تابستان سی و دو» آمده است: گروه تئاتری تصمیم دارند در روز ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ (روز کودتا) نمایششان را برای اولین شب در تئاتر سعدی روی صحنه ببرند. تئاتر سعدی یکی از مکانهایی است که طبق تاریخ در روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به آتش کشیده شد. در این نمایش همچنین برای اولین بار شخصیت شعبان جعفری به روی صحنه می رود.
در« تئاتر سعدی، تابستان 32 »علیرضا آرا در نقش فردوس کیهانخدیو، خاطره اسدی در نقش مهرزاده ایرانی، شهرام حقیقتدوست در نقش حسن آقا، امیررضا دلاوری در نقشهای سرگرد قربانعلی فخرایی و شعبان جعفری، مجید رحمتی در نقشهای تقی تُمبَکی و احمد عشقی، علی سلیمانی در نقش سرابعلی بهرامافشار و رویا میرعلمی در نقش لورین به ایفای نقش می پردازند.حمید حسینی، سهیل ملکی، اشکان دلاوری و پدرام محمدی نیز علاوه بر حضور در گروه کارگردانی و صحنه، نقشهای فرعی این نمایش را بر عهده دارند.
از دیگر عوامل این نمایش می توان به الهام شعبانی (طراح لباس)، ماریا حاجیها (طراح گریم)، محمد گودرزیانی (برنامهریز و دستیار اول کارگردان)، مهلا پاکدامن (منشی صحنه)، سارا حدادی (روابط عمومی) و نرگس کیانی (مشاور رسانهای) اشاره کرد.
«جی» عنوان نمایشی است نوشته کیوان میرمحمدی و کار محمد صادق نصیری که در تالار «چهارسو» تئاتر شهر اجرا میشود. این نمایش بهعنوان کاری از شهر یزد، در دو نوبت 18:30 و 20:30 دقیقه به صحنه میرود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: مردی که از فرط بیکاری دچار توهم شده است، هرشب صداهایی را میشنود. این موضوع باعث ایجاد درگیری بین او و همسرش میشود. مرد تلاش میکند همسر خود را متقاعد کند که این صداها واقعی است اما ... .
سیدهادی آقابزرگی، مریم نیکآئین در این نمایش به ایفای نقش می پردازند.
از دیگر عوامل این اثر می توان به: احسان نیکمحضر (طراح نور)، محمد هدایتی، فاطمه دهقانپور (طراحان گریم)، شنتیا آرزومندلَموک(طراح پوستر و بروشور)، سجاد نصیریبافقی(مدیر صحنه)، محسن عسگریزاده(مجری نور) و امین محمدنیا ( طراح موسیقی) اشاره کرد.
تالار «سایه» در اولین روز جشنواره شاهد اجرای نمایش «همه دختران من» نوشته جواد روستایی و محمد قاسمی و کار جواد روستایی است. این نمایش که از ساوه در جشنواره حضور دارد، در دو نوبت 17 و 19 به صحنه میرود. در این نمایش، داستان زندگی سه زن که در سه دوره تاریخی قربانی خشونتهای طایفهای و اجتماعی شدهاند، روایت میشود. ناصر شاهمرادی، سمیرا هاشمی، داوود فضلاللهی، مرضیه مقیمی، جواد روستایی، الهه نادری، اکرم رضایی، مریم اسکویی، سمیرا برجخانلو، سمیه یوسفنژاد بازیگرانی این نمایش 45 دقیقه ای هستند.
از دیگر عوامل این اثر می توان به: لیلا جانمحمدی (طراح لباس)، حمیدرضا تقوی، رضا تقینژاد (طراحان نور) و مرتضی جعفری، حسام اشتری، مینو نیکوکار اشاره کرد.
اما تالار «قشقایی» میزبان نمایش «بازگشت در چهارشنبه آخر سال» نوشته رئوف دشتی و کار رضا حسینی است. این نمایش که کاری از مشهد است، در دو سانس 17:30 و 19:30 به صحنه میرود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: بعد از گذشت سه ماه از در گذشت پدر و مادر خانواده مرزبان، نوبت به خواندن وصیتنامه است و به دستور مرحوم مرزبان باید آرمین هم حضور داشته باشد اما آرمین از خانواده انها نیست و مدتهاست مشهد را ترک کرده است و بازگشت او مرور خاطرات را به همراه دارد. حامد یزدی، پرستش سلطانی، منیره الاداغی، فائزه علیآبادی، فرخنده طالبی، حاتمه شکوهی بازیگرانی هستند که در این نمایش 60 دقیقه ای به ایفای نقش می پردازند.
از دیگر عوامل این اثر می توان به: بهاره فاضلیراد (دستیار کارگردان)، رضا حسنزاده (طراح صحنه)، محمود کریمی (طراح نور)، فائزه علیآبادی (طراح لباس)، حسن خرسند (آهنگساز)، امیر جوادزاده (مدیر صحنه) و مسعود حکمآبادی (مشاور رسانه ای اشاره کرد.
«خاطرات هنرپیشه نقش دوم» نوشته بهرام بیضایی و کار افشین زمانی اثری است که در تماشاخانه سنگلج به صحنه میرود. این نمایش در دو نوبت 17 و 19 اجرا میشود. در خلاصه داستان این اثر آمده است: موهبت و ذولفقار برای پیدا کردن کار و درآمد به تهران میآیند و ... .محمدرضا خادمی، پانتهآ مرزبانیان، سهیل ساعی، مریم گلدوزتوکلی، امیر ستوده، مهدی بزرگزاده، محمد ابوحمزه، مهدیس توکلی، وحید کلیایی، نریمان عابدی، بیاینا محمودی، مرتضی افتخاری، مهدی سربیایی، نیلوفر مصطفایی، افشین زمانی بازیگرانی هستند که در این نمایش 80 دقیقه ای نقش آفرینی می کنند.
از دیگر عوامل این اثر می توان به: مهسا توکلی (دستیار کارگردان و برنامهریز)، افشین زمانی (طراح صحنه و لباس)، مهدیس توکلی (طراح پوستر و بروشور)، بهزاد بختیاری (آهنگساز) و شایان فرجندی (عکاس) اشاره کرد.
در تالار مولوی نمایش «دال» نوشته و کار مسلم خراسانی اجرا میشود . این نمایش نیز در دو نوبت 17 و 19 به صحنه میرود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: اعضای یک خانواده صبح زود از خانه خارج میشوند و به محل کار و تحصیل خود میروند اما شب هنگام ... . حامد جعفریکیا، شببو طوفانی، دُنا تارفی، علی گلبن، کیانوش خانمحمدی، فرهاد رادمان، علی شادکام، ریحان زنگنه، رضا اسماعیلی بازیگرانی هستند که در این نمایش 70 دقیقه ای به ایفای نقش می پردازند.
از دیگر عوامل این اثر می توان به: پیمان شجره (عکاس، طراح پوستر و ساخت تیزر) و هومن صالحی (آهنگساز) اشاره کرد.
«فرشته مرگ» نام نمایشی است به نویسندگی و کارگردانی مسعود رایگان که در تالار حافظ اجرا دارد. این نمایش در دو نوبت 18:30 و 20:30 به صحنه میرود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: شهروندی معمولی در جریان جنگ بالکان به قاتلی بیرحم تبدیل میشود. این نمایش به پدیدههای اجتماعی و تاثیر محیط بر سرنوشت انسان امروزی میپردازد. نسیم ادبی، توماج دانشبهزادی بازیگرانی هستند که در این نمایش 75 دقیقه ای به ایفای نقش می پردازند.
از دیگر عوامل این اثر می توان به: رؤیا تیموریان (مشاور کارگردان)، کاملیا غزلی، عقیق بلوری، مسعود بهارلو، ونداد فلاح (دستیاران کارگردان)، محمد نفری (طراح صحنه)، کیوان معتمدی (طراح نور)، آیدین الفت (طراح صدا و موسیقی)، محمد نفری (ساخت دکور)، رامتین فیروزیان (عکاس و طراح پوستر)، بهنام براتی (طراح بروشور و تبلیغات محیطی)، امیر قالیچی (روابط عمومی و تبلیغات فضای مجازی)، مریم رودبانی (مشاور رسانه ای) و محرم براتی (مجری طرح و جانشین تهیهکننده) اشاره کرد.
تالار دکتر ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر نمایش «حادثه در ویشی» نوشته آرتور میلر و کار منیژه محامدی اجرا میشود. این نمایش در دو نوبت 17 و 20 به صحنه میرود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «حادثه در ویشی» در زمان جنگ جهانی دوم و در منطقه غیراشغالی ویشی، واقع در فرانسه اتفاق میافتد. اشغالگران در مکانی نامعلوم، انسانهایی غریبه و از اقشار مختلف جامعه را وارد میکنند و آنها در انتظار این هستند که ... . محمد اسکندری، مهوش افشارپناه، مجید جعفری، فرناز رهنما، محمد نادری، هومن کیایی، سام کبودوند، نسترن پیکانو، محمد خداوردی، داریوش برزگر، مهدی مشهدیکاظمی، احسان مرادخواهی بازیگرانی هستند که در این نمایش 70 دقیقه ای به ایفای نقش می پردازند.
از دیگر عوامل این اثر می توان به: ماهانا نریمانی (دستیار کارگردان)، امیرحسین دوانی (طراح صحنه)، علیرضا حبیبی (طراح نور)، اَرشام مؤدبیان (طراح صدا و افکت)، مریم غیورزاده (طراح لباس)، احمد نگهبان (طراح گریم)، اَرشام مؤدبیان، کیارش اعتمادسیفی (موسیقی)، کیارش اعتماد سیفی، فرزاد میلانی (نوازندگان)، اِمسن جعفری (طراح ویدئو و تیزر)، احسان نقابت (طراح پوستر و بروشور)، حبیب هوشیار (مدیر صحنه) و علی ژیان (روابط عمومی و مشاور رسانهای) اشاره کرد.
«راهبان معبد وانگ» نوشته محمدرضا کوهستانی و کار احمد سلیمانی در تالار استاد سمندریان ایرانشهر به صحنه میرود. این نمایش نیز در دو نوبت 17 و 18:30 اجرا دارد. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: در روز اول، راهبان کارهای روزمرهشان را انجام میدهند. در صبح روز دوم، یک زن وارد معبد میشود و ... . علی فرحناک، مجید امیری، حمید لاجوردی، محمدجواد پیروزی، ماشاالله کوهستانی، مهدی نیکروش بازیگران این نمایش 65 دقیقه ای هستند.
از دیگر عوامل این اثر می توان به: بابک نصیریخواه (آهنگساز)، مهدی نیکروش (طراح صحنه و لباس)، محمدرضا آزاد (طراح نور)، زینب عسگری (طراح پوستر و برشور)، لیلا پریشان (طراح گریم)، روحالله زنگنه (ساخت انیمیشن)، کامران چیذری (عکاس)، نیما سیاری (دستیار کارگردان)، محمدرضا سلمانی، علی ارشادی (مدیران صحنه)، مرجان محمداسماعیلی (منشی صحنه)، مژگان پناه (هماهنگی)، تهران تئاتر، مرتضی کازرانی (تبلیغات مجازی) و میترا محمداسماعیلی (تبلیغات محیطی) اشاره کرد.
«یرمای درون من» نوشته و کار ستاره تبریززاده نام نمایشی است که از اصفهان در جشنواره تئاتر فجر اجرا دارد. این نمایش در دو نوبت 16 و 18 در تالار استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران به صحنه میرود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: در این نمایش، شاهد بیتابیهای یرما(زن داستان) به دلیل نداشتن فرزند میباشیم. پیرزنی برای حل کردن مشکل یرما وارد زندگیاش شده و به او پیشنهاداتی میدهد و در این بین حقایقی دیگر برای یرما روشن میشود. زهرا شفیع، فراز شیرانی، رامتین صادقینژاد، ستاره تبریززاد بازیگرانی هستند که در این نمایش 45 دقیقه ای به ایفای نقش می پردازند.
از دیگر عوامل این اثر می توان به: هیوا بشیری (طراح صحنه)، زهرا شفیع، ستاره تبریززاد (طراحان حرکات)، شقایق کشانی (طراح لباس)، محسن رهنما (مشاور هنری)، عارفه نقیپور، علی عنایتی (دستیاران کارگردان)، عمادالدین متین، نیما امامی (مدیران صحنه)، الهه کاظمی، آذر ادیبی (عکاسان) و حسین سلیمی (نوازنده کاخن) اشاره کرد.
سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری سعید اسدی از اول تا دوازدهم بهمن برگزار میشود.