در حال بارگذاری ...

گزارش ایسنا از وضعیت یک سالن نمایشی: «تالار محراب» در دست فراموشی

بعد از سه سال و با هزینه‌ای حدود ۳۰۰میلیون تومان برای بازسازی و تعمیرات «تالار محراب»،همچنان فعالیت‌های این تالار متوقف مانده است.

ایسنا: بعد از سه سال و با هزینه‌ای حدود 300میلیون تومان برای بازسازی و تعمیرات «تالار محراب»،همچنان فعالیت‌های این تالار متوقف مانده است.
«‌تالار محراب» که در خیابان ولیعصر واقع شده است، به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی - هنری بوده که از سال 56 به حوزه‌های موسیقی و تئاتر اختصاص پیدا کرد ولی بعد‌ها به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص آن، نزدیکی این مجموعه به هنرستان موسیقی و واگذاری هر ساله آن به یک نهاد باعث شد تا کم‌کم تالار به دست فراموشی سپرده شود.
مدیریت تالار محراب تا مدتی زیرنظر مرکز هنرهای نمایشی بود و با تغییر مدیریت مجموعه بعدها تحت‌نظر معاونت فرهنگی - هنری وزارت ارشاد قرار گرفت.
دراسفند ماه سال 1380 و طی نامه نگاری‌های فراوان به وزارت ارشاد، مسئولین وزارتخانه بالاخره تصمیم گرفتند تا جهت اصلاح وضعیت داخلی و خارجی این تالار طرح‌های عمرانی را به تصویب برسانند و برای این امر در همان ابتدا بودجه‌ای نزدیک به 650 میلیون تومان را برآورد کردند.
به دنبال این تصمیمات از مهرماه سال 1381 تعمیرات تالار شروع شد و در خبری که شهریور سال 81 از روابط عمومی وزارت ارشاد منتشر شد، 35 درصد از فعالیتهای ساختمانی و تاسیساتی این تالار انجام شده بود و حتی در مرداد ماه سال 1382 اعلام شد که تالار تا 22 بهمن ماه آماده افتتاح است، ولی این امر تا امروز حاصل نشده است.
یکی از مسئولان «تالار محراب» در گفت وگو با خبرنگار هنری ایسنا، با اظهار تاسف از وضعیت نابسامان این تالار گفت: با وجود اینکه در طول این سه سال هزینه‌های متعددی برای تعمیرات سالن شده است ولی چون بازهم تمام امور متوقف شده است،‌هیچ چیز به چشم نمی‌آید و اصلا هم معلوم نیست که بهر‌ه‌برداری از سالن به این زودی انجام بگیرد.
وی ادامه داد: تعمیرات ساختمانی تالار از هفت ماه پیش وتعمیرات داخلی و اگوستیک سالن‌ها نیز از هشت ماه پیش متوقف شده است، در حالیکه تا امروز 600 متر فضا به محوطه پایینی تالار اضافه کرده‌ایم و حتی 2 سالن تمرین و یک اتاق را هم برای روابط عمومی، سایت و کتابخانه تخصصی تئاتر و موسیقی اختصاص داده‌ایم.
وی همچنین خبر از افتتاح یک سالن برای نمایش عروسکی داد و گفت: در مجموعه «محراب» حتی سالن تخصصی برای نمایش عروسکی ساخته‌ایم و 75 درصد از امور اجرایی تالار را در بخش سالن اصلی به اجرا رسانده‌ایم بخش پاینی تالار هم تا 60 درصد آماده شده است ولی با خوابیدن پروژه‌ها اصلا معلوم نیست که چه اتفاقی برای تالار می‌افتد.
براساس همین گزارش مهندس عسگری پور، یکی از کارشناسان دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد نیز که جزو مسئولین پروژه تالارمحراب محسوب می‌شود،به ایسنا درباره‌ی دلایل اصلی متوقف شدن تعمیرات تالارمی‌گوید: نبود اعتبار مالی و دیر رسیدن موافقت نامه مربوط آن دلیلی شد تا دراین مدت کارهای عمرانی مربوط به تالار انجام نشود.
وی ادامه داد: ‌موافقت نامه‌ی مالی که بودجه مربوط به طرح‌های امسال را اعلام می‌کرد، اوایل بهمن ماه به دست ما رسید و با وجود اینکه رقم آن خیلی جزئی بود ولی بازهم عمده بودجه آن به شهرستان‌ها رفت.
وی با اشاره به پیش‌بینی‌های دفتر طرح‌های عمرانی ‌تصریح کرد: با توجه به نزدیکی انتخابات، ما تصمیم داشتیم با پولی که به دستمان می‌رسید لااقل پروژه را به فاز اول بهره‌برداری برسانیم و تا جایی که می‌توانیم کار را تکمیل کنیم، در حالیکه این اتفاق امسال حاصل نشد واین پروژه درهمان مرحله‌ای که هشت ماه پیش بود،‌متوقف شده است.
عسگری‌پور همچنین درباره بودجه‌آی که از ابتدای شروع پروژه هزینه تعمیرات شده است گفت:در سال 80 که تصمیم به تعمیرات اصلی گرفتیم چیزی در حدود شصت میلیون،‌درسال بعد 100 میلیون و در سال 82 هم 67 میلیون هزینه صرف تعمیرات ساختمانی تالارمحراب شد وتا امروز نزدیک به هفتاد درصد ازتعمیرات ساختمانی زیبایی و آگوستیک تالار و فضاهای مجاور آن را انجام داده‌ایم ولی متاسفانه قصد داشتیم امسال حداقل بخشی از تجهیزات صوتی، نوری و حرفه‌ای سالن راهم خریداری کنیم که به دلیل نرسیدن اعتبار سال 83 این اتفاق نیافتاد.
عسگری‌پور در پایان اضافه کرد: درهر حال نباید فراموش کنیم که تمام بودجه‌ای که برای کارهای عمرانی درنظر گرفته می‌شود مربوط به تعمیرات هفت سالنی است، که فقط یکی از آنها محراب است و البته باز هم بخشی از این اعتبار مربوط به کارهای عمرانی شهرستان‌ها نیزمی‌شود.