در حال بارگذاری ...
...

امیر دژاکام: طرح قراردادهای گیشه‌ای به صورت نسبی قابل اجرا است

اجرای قراردادهای گیشه‌ای، اگر به صورت نسبی انجام شود، قابل اجرا است و در غیر این صورت، جوابگو نیست

ایسنا: اجرای قراردادهای گیشه‌ای، اگر به صورت نسبی انجام شود، قابل اجرا است و در غیر این صورت، جوابگو نیست.
امیر دژاکام، نویسنده و کارگردان تئاتر با اشاره به سابقه‌ی فعالیت مدیران جدید مرکز هنرهای نمایشی، گفت: تیم جدید مرکز نزدیک به 9 ماه فعالیت کردند و ما خوشحال بودیم که شورایی متشکل از هنرمندان درد آشنای تئاتر این بار سرنوشت تئاتر شهر و تئاتر کشور را به عهده گرفته‌اند ولی بعد از مدتی این احساس پدید آمد که عملا از شورا خبری نیست، یعنی هر چیز اسما شکل گرفته است و رسما هیچ اتفاقی نیافتاده است.
وی ادامه داد: در این ایام شورا، شیوه‌ نامه‌ای تنظیم کرد که به اعتقاد من با تمام نقص‌هایی که داشت ولیکن اولین سند مالی مکتوب برای اهالی تئاتر محسوب می‌شد ولی متاسفانه در این ایام چند ماهه همین شیوه‌نامه به بدترین شکل اجرا شد.
دژاکام در ادامه صحبتهایش با اشاره به برگزاری جشنواره بیست و سوم تئاتر فجر و چگونگی انتخاب گروههای اجرایی، افزود: بعد از اعلام فراخوان جشنواره، مسئولین از انتخاب تنها 60 گروه نمایشی خبر دادند که باز هم به اعتقاد من ایده خوبی بود، زیرا این امکان را فراهم می‌کرد تا ما در نیمه اول سال 84 این کارها را اجرا کنیم و در نیمه بعدی سال امکان تولید و اجرای کارهای جدیدتر داشته باشیم ولی بعد از اتمام جشنواره و در زمان عملی شدن تمام قولها وعده‌هایی داده شد ناگهان همه چیز تغییر کرد و اعلام کردند که گروهها باید با قرارداد گیشه اجرا بروند.
این کارگردان تئاتر اضافه کرد:‌بعد از این همه نگرانی، تحمیل و فشاری که در طول جشنواره، قبل و بعد از آن برای تمام گروهها وجود داشت و با وجود شرایط بازبینی‌های جشنواره، انتخاب متون، کارهای ضعیف و ...گویا امروز ششصد بازی رخ داده است و مسئولین به این مرحله رسیده‌اند که امروز با گروهها قرارداده بسته نمی‌شود.
وی با تاکید بر وظیفه مسئولین مرکز هنرهای نمایشی و وزارت ارشاد، تصریح کرد: متولیان و مسئولین فرهنگی در برابر این همه اتفاقاتی که در حال وقوع است هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد و هیچگونه تحلیل و بررسی نکرده‌اند در حالیکه آنها در برابر سرنوشت جمع کثیری از هنرمندان مسئول هستند، پس بهتر است آنها مشکلات خود را به صورت شفاف‌تری مطرح کنند.
وی سپس با اشاره به طرح قرارداد گیشه‌ای با گروهها به ایسنا گفت: در سالهای قبل هم، گاها پیش می‌آمد که گروهها در طول سال مجبور می‌شوند برای یک بار به صورت گیشه‌ای کار کنند و اجرای چنین طرحی به صورت مطلق و در مورد تمام گروههای نمایشی غیر ممکن است.
پس باید برای اجرای چنین طرحی تعریف مشخصی هم ارائه داد به خصوص که اجرا این طرح در مورد تعهدات جشنواره بیست و سوم فجر کاملا غیرمنطقی است.
دژاکام در پایان،‌افزود: این کار مسئولین درست مثل « جر » زدن است زیرا، 60 کار را در جشنواره انتخاب کرده‌اند و همه این کارها با یک قرار شفاهی و ضمنی تمرین و اجرا شده‌اند ولی بعد از تولید واتمام کار تهیه کننده زیر قرارداد خود زده‌اند . به اعتقاد من این خلاف قانون و یا حداقل خلاف عرفی است که معیار و ملاک کار ما تا امروز بوده است.