در حال بارگذاری ...
...

کنگره بررسی مکاتب، سبک‌ها و شیوه‌های آوازی در تعزیه برگزار می‌شود

نخستین کنگره بررسی مکاتب، سبک‌ها و شیوه‌های آوازی در تعزیه نواحی ایران با هدف حفظ و احیای هنر مردمی و دیرینه تعزیه، شناسایی و انسجام بخشی به آثار متعدد و متنوع آوازی در این زمینه و بهره‌مندی بهتر و بیشتر از موسیقی آئینی در بیان و انتقال پیام عاشورا، از ۱۶ تا ۲۱ فروردین ماه ۸۴ در فرهنگسرای هنر برگزار می‌شود.

نخستین کنگره بررسی مکاتب، سبک‌ها و شیوه‌های آوازی در تعزیه نواحی ایران با هدف حفظ و احیای هنر مردمی و دیرینه تعزیه، شناسایی و انسجام بخشی به آثار متعدد و متنوع آوازی در این زمینه و بهره‌مندی بهتر و بیشتر از موسیقی آئینی در بیان و انتقال پیام عاشورا، از 16 تا 21 فروردین ماه 84 در فرهنگسرای هنر برگزار می‌شود.

به گزارش سایت ایران تئاتر به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمد‌حسین برزین دبیر نخستین کنگره تعزیه نواحی ایران با بیان این مطلب همچنین از حضور بیش از 100 تعزیه خوان شاخص و اجرای شیوه‌های تعزیه‌ نواحی در این کنگره خبر داد.
وی تاکید کرد: این برای نخستین بار است که هنر تعزیه به شکلی جامع و گسترده و با رویکرد پژوهشی، تاریخی و کارگاهی در قالب همایشی بزرگ مورد بازشناسی، تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد.
برزین از تمامی محققان، تعزیه‌پژوهان و پژوهشگران موسیقی آئینی نواحی دعوت کرد مقالات و رسالات خود را تا 12 فروردین ماه 84 به دبیرخانه کنگره ارسال کنند.
به گفته وی موضوعات محوری کنگره عبارت است از: مکاتب و سبک‌های آوازی در تعزیه‌ نواحی ایران، انواع نقالی، رجز‌خوانی، اشتلم‌خوانی، مرثیه‌خوانی، صبح‌خوانی و چاووشی‌ها، نغمه‌های بومی در تعزیه نواحی، تعزیه‌های آذری و عربی و سبک‌های آوازی آن، تاثیر لهجه‌ها و گویش‌های بومی در تعزیه، مرکب خوانی و مخالف‌خوانی در تعزیه، زندگینامه تعزیه خوانان شاخص پیشین و معاصر نواحی ایران، قالب‌ها و ویژگی‌های ادبی در نسخ تعزیه، مقایسه پیش‌خوانی‌های تعزیه با تصانیف در موسیقی ردیفی، زندگی و آثار نسخه نویسان متقدم و متاخر، سازشناسی و نقش موسیقی سازی در تعزیه نواحی ایران.
دبیر نخستین کنگره تعزیه نواحی ایران سخنرانی پدید آورندگان 10 اثر برجسته و اهدای یک دوره کامل از آثار پژوهشی کنگره در قالب لوح فشرده، کاست و کتاب به تمامی شرکت‌کنندگان را از جمله برنامه‌های کنگره برشمرد.
وی افزود: تمامی پدید‌آورندگان آثار ارسالی یک هفته میهمان کنگره خواهند بود و از نویسندگان 10 مقاله برتر تجلیل می‌شود.
برزین اجرای برنامه زنده با 100 تعزیه‌خوان از نواحی سراسر کشور را از دیگر برنامه‌های کنگره ذکر کرد و گفت: در طول برگزاری کنگره میزبان نخبه‌ترین اساتید آواز تعزیه از تمامی استان‌های ایران خواهیم بود.
دبیرخانه نخستین کنگره تعزیه نواحی ایران به نشانی تهران، خیابان شهید مطهری، بعد از تقاطع سهروردی، شماره 53، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، طبقه چهارم حداکثر تا تاریخ 12 فروردین 84 پذیرای رسالات و مقالات ارسالی نویسندگان و پژوهشگران در حوزه تعزیه می‌باشد.