در حال بارگذاری ...
...

بودجه خانه تئاتر، تفاهم‌نامه شهرداری، قرارداد تیپ و تسهیلات صنفی

مدیرعامل خانه تئاتر اقدامات انجام شده و در حال پیگیری این نهاد صنفی در سال جاری را تشریح کرد. ایرج راد، در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر‌ و با تأکید بر این که گزارش دقیق خانه تئاتر در مجمع عمومی سالانه ارائه می‌شود، گفت:«همچون سال‌های گذشته بیمه هنرمندان عضو را که شامل بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی است، داشته‌ایم که شامل بیمه بازنشستگی، از کار افتادگی و درمانی نیز می‌شود. به محض این که کسی شرایط عضویت در هر یک از انجمن‌ها را پیدا می‌کند برای بیمه او اقدام می‌شود. در خصوص بیمه تکمیلی نیز امسال شرایط سهل‌تر‌ی را در نظر گرفته‌ایم به طوری که هنرمند و خانواده‌اش را در بر می‌گیرد. پول بیمه تکمیلی را از طریق خانه تئاتر پرداخت می‌کنیم و عضو به اقساط آن را بازپس می‌دهد.»

مدیرعامل خانه تئاتر اقدامات انجام شده و در حال پیگیری این نهاد صنفی در سال جاری را تشریح کرد.
ایرج راد، در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر‌ و با تأکید بر این که گزارش دقیق خانه تئاتر در مجمع عمومی سالانه ارائه می‌شود، گفت:«همچون سال‌های گذشته بیمه هنرمندان عضو را که شامل بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی است، داشته‌ایم که شامل بیمه بازنشستگی، از کار افتادگی و درمانی نیز می‌شود. به محض این که کسی شرایط عضویت در هر یک از انجمن‌ها را پیدا می‌کند برای بیمه او اقدام می‌شود. در خصوص بیمه تکمیلی نیز امسال شرایط سهل‌تر‌ی را در نظر گرفته‌ایم به طوری که هنرمند و خانواده‌اش را در بر می‌گیرد. پول بیمه تکمیلی را از طریق خانه تئاتر پرداخت می‌کنیم و عضو به اقساط آن را بازپس می‌دهد.»
وی ادامه داد:«امسال صندوق کمک را نیز داشتیم که از تمام افراد عضو با پر کردن یک فرم و صدور یک کارت از امکانات وام بدون بهره تا سقف 5 میلیون تومان و تسهیلات مختلف دیگر بهره‌مند شوند. در ‌مدت زمان همکاری با صندوق کمک بسیاری از مشکلات و جراحی‌های اعضاء ‌با کمک بلاعوض و در بعضی شرایط خاص با اعطای وام برطرف شده است که جای سپاس و قدردانی دارد.»
وی در خصوص دیگر اقدامات سال جاری گفت:«مسئله تعاونی مسکن نیز یکی از کارهای سال جاری بود. با سعیدی‌کیا دو جلسه داشتیم. تعدادی از دوستان برای قطعه زمینی مشاء در بزرگراه همت سند گرفتند و زمین دیگری نیز در پردیس شرق تهران خریداری شده است در این زمینه با وزارت مسکن نیز مذاکراتی داشتیم که شرایط بهتری را برای کسانی که ثبت نام کرده‌اند فراهم کند.»
وی با اشاره به فعالیت‌های مختلف صنفی و هنری خانه تئاتر در زمینه پیگیری شکایات، فعالیت انجمن‌ها در زمینه نمایشنامه‌خوانی، جلسات بحث و گفت‌وگو، مسابقه ادبیات نمایشی و... به عملکرد روابط عمومی خانه تئاتر پرداخته و توضیح داد:«روابط عمومی طی 5 ماه اخیر اقدام به چاپ نشریه خانه تئاتر کرده است. در عین حال خبرنامه انجمن‌های مختلف نیز طی سال تهیه می‌شود و در دسترس اعضاء قرار می‌گیرد. با تلاش مدیریت روابط عمومی خانه تئاتر سایت جدید خانه تئاتر راه‌اندازی شده است که می‌توانید در آدرس IRANTF.ir آن را مشاهده کنید و از اخبار و اتفاقات خانه تئاتر مطلع شوید.»
ایرج راد با اشاره به دریافت مجوز چاپ اولین کتاب از سوی خانه تئاتر گفت:«اگر بودجه خانه تئاتر کفایت می‌کرد در این زمینه برنامه‌های دیگری نیز داشتیم که میسر نشد. امیدوارم تا پایان سال جاری اولین کتاب را به چاپ برسانیم.»
وی درباره اقدامات انجام شده برای مکان خانه تئاتر در سال جاری گفت:«پس از خرید ساختمان سمیه در سال 84 جلسه‌ای با شهردار تهران برای صدور مجوز و تغییر در آن ساختمان قدیمی داشتیم و نقشه‌هایی را نیز برای بهره‌برداری هر چه بهتر از آن تهیه کردیم. شهردار نیز دستور دادند که مجوز شهرداری صادر و مبلغ نیز از طریق شهرداری پرداخت شود. بخشی از آن از طریق ماده 17 پرداخت شد و بخش دیگر در گیر و دار نامه‌نگاری‌های پی در پی و پیدا کردن مکان پرداخت کننده بلاتکلیف ماند که امیدواریم در سال 86 به نتیجه برسد. این ارتباط باعث شد تفاهم‌نامه‌ای بین خانه تئاتر و شهرداری در تاریخ 2/11/85 امضاء شود که با رسیدن پول کار ما نیز شروع خواهد شد.»
این هنرمند پیشکسوت تئاتر کشور درباره وضعیت بودجه خانه تئاتر که از طریق مصوبه مجلس با عنوان کمک به موسسات فرهنگی پرداخت می‌شد، گفت:«این مصوبه مبلغ 100 میلیون تومان بود که در سال اول 85 میلیون و پانصد هزار تومان در سال دوم 85 میلیون تومان پرداخت شد اوایل امسال نیز 15 میلیون بقیه آن را گرفتیم. اما پس از آن، مصوبه به شکلی در آمد که تکلیف آن مشخص نیست. برای سال جاری درخواست 150 میلیون کرده بودیم، معاونت هنری با آن موافقت کرده بود اما امسال بودجه‌ای دریافت نکردیم. تاکنون با همکاری معاونت هنری به صورت علی‌الحساب مبالغی را دریافت کرده‌ایم تا کارهایمان را پیش ببریم طبیعی است که در مضیقه هستیم.»
وی در این باره گفت:«گاه عنوان می‌شود که این مبلغ به معاونت پرداخت شده است اما معاونت می‌گوید که می‌خواهد بودجه از ردیف‌ همان مصوبه ارسال شود.»
وی با بیان این جمله که چند سالی است که برای رسیدن به قرارداد تیپ تلاش می‌کنیم، گفت:«در سال جاری با کمک انجمن‌های مختلف خانه تئاتر به بازنگری قرارداد قبلی پرداختیم و به یک قرارداد تیپ که در آن همه رشته‌ها درجه بندی شده و براساس بودجه تعیین شده و تورم سالانه، کف دستمزدها تعریف شده است، رسیدیم. تاکنون با مرکز 4 جلسه درباره این قرارداد تیپ داشته‌ایم، پس از گذراندن مراحل توقف سرانجام قرار شده است کار به جریان بیفتد. گرچه تا به حال به نتیجه‌ نرسیده‌ایم اما جناب وزیر قول مساعدی در این زمینه به من داده‌اند.»
وی ضمن تشریح ویژگی‌های قرارداد تیپ افزود:«یکی از دغدغه‌های هنرمندان تئاتر امنیت شغلی است که ما همچنان پیگیر این قضیه هستیم. فکر می‌کنیم کار باید یک مدیر تولید داشته باشد تا بخش هنری بتواند با فراق بال کار خلاقه خود را به نتیجه برساند. مطابق قانون اساسی هر فردی که کاری انجام می‌دهد باید قرارداد مشخصی در زمینه نوع کار، دستمزد و زمان بندی آن داشته باشد.»
وی در پایان درباره برنامه‌های پیش روی خانه تئاتر در سال 86 گفت:«در بهار 86 جشن خانه تئاتر را خواهیم داشت. سال‌های گذشته به مدت یک هفته و در بخش‌های مختلف برگزار شد. سعی‌مان این است که جشن را همچون سال‌های گذشته داشته باشیم و امیدواریم اگر از نظر مالی در مضیقه نباشیم با همان وسعت برگزار شود. این جشن 7 اردیبهشت آغاز و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.»