هوشنگ جمشیدیان رئیس انجمن نمایش استان اصفهان در گفتگو با ایران تئاتر
استقبال از نمایشها در اصفهان بیش از پیشبینی ما بود

هوشنگ جمشیدیان رئیس انجمن نمایش استان اصفهان برگزاری اردوی هنری، تجلیل از پیشکسوتان تئاتر و برگزاری دورههای آموزشی را از جمله برنامههای این انجمن در سال جاری عنوان کرد.
به گزارش ایران تئاتر؛ هنر نمایش در استان اصفهان سابقهای دیرینه دارد تا جایی که بعضی معتقدند این شهر یکی از قدیمیترین مراکز نمایش در ایران است. شهری که در دوران معاصر در آنجا «مکتب تئاتر کمدی اصفهان» توسط هنرمندانی همچون رضا ارحام صدر، ناصر فرهمند، نصرالله وحدت و... بناین گذاشته شد و تا همین چند دهه پیش از این بسیاری از علاقهمندان از دیگر شهرهای کشور، حتی از پایتخت برای تماشای تئاترهای روی صحنه به این شهر سفر میکردند. تئاتر اصفهان اگرچه در دو سه دهه اخیر همانند قبل از آن رونقی که شایسته آن است افتاده اما با این حال هنرمندان تئاتر این شهر کماکان جزو پرکارترینها محسوب میشوند.
به بهانه برگزاری جشنهای اردیبهشت تئاتر با هوشنگ جمشیدیان رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان اصفهان درباره مسائل مختلفی از جمله برنامههای پیش روی این انجمن گفتگویی انجام دادیم که حاصل آن را در ادامه میخوانید:
هوشنگ جمشیدیان که بر اساس آییننامه جدید انتخاب روسای انجمنها و توسط هنرمندان تئاتر این استان به عنوان رئیس انجمن هنرهای نمایشی این استان انتخاب شده، درباره برنامههای پیشبینی شده این انجمن در سالجاری با بیان اینکه بر اساس برنامهریزی صورت گرفته قرار است ماهی یکبار تعدادی از هنرمندان تئاتر استان را تحت عنوان اردوی هنری و برای تماشای نمایش به تهران بیاوریم، گفت: در همین راستا برای این ماه نمایش «برف کور» را برای تماشا انختاب کردیم و این سفر انجام شد. علاوه بر این یک جشنواره تئاتر برای آموزشگاهها تشکیل دادیم به اسم «جشنواره آموزشگاههای تئاتر» تا دوستانی که نمیتوانند به راحتی روی صحنه باشند در مراسمی غیررقابتی دورهم باشند.
جمشیدیان در ادامه با اشاره به برگزاری همایش تجلیل از پیشکسوتان تئاتر استان در سالجاری افزود: اجراهای صحنهای و برگزاری جشنواره تئاتر استانی نیز از دیگر برنامههای پیشروی ما در سالجاری است.
اتمام بازسازی سه سالن تئاتر در اصفهان
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان اصفهان با بیان اینکه بازسازی سالنهای سعدی، نگارستان حضرت امام و سالن بهزیستی به اتمام رسیده و در حال حاضر قابل استفاده هستند، اضافه کرد: بر اساس برنامهریزی که انجام دادیم کارهایی که در سال گذشته با استقبال خوبی روبهرو شدند امسال بار دیگر اجرا میشوند. همچنین یکسری دورههای آموزشی داریم که در دو سطح گروههای ثبتشده و گروههایی که بهتازگی قصد ثبت دارند تشکیل میشود. علاوه بر اینها یک دوره آموزش سطح مبتدی برای خانوادهها در نظر گرفتیم تا خانوادهها با هنر نمایش و نمایشدرمانی بیشتر آشنا بشوند.
این نویسنده و کارگردان تئاتر در پاسخ به این سوال که چند درصد از برنامههای سال گذشته انجمن به صورت کامل اجرا شدند، گفت: خوشبختانه سال پیش با بیش از 135 اجرا سال خوبی بود و با توجه تمام مشکلات بیش از پیشبینی ما از کارها استقبال شد. ضمن اینکه استقبال از کارهای برگزیده که به شهرستانها میفرستیم و بلعکس با استقبال بسیار خوبی مواجه شدند. همچنین سال گذشته اجرای تئاتر معلولین نیز با استقبال خوبی روبهرو شد که این روند هنوز هم ادامه دارد.
30 درصد اجراها به نمایشهای طنز مردمی اختصاص دارد
کارگردان نمایشهای «کوچ یاران» و «یک روز دیگر» در پاسخ به این سوال که به طور کلی چه مقدار از تئاترهای اجرا شده در این استان به هنر اصیل و بومی اصفهان مرتبط است، اظهار داشت: بیشترین هنر بومی اصفهان همان تئاتر طنز مردمی اصفهان است که تقریبا 30 درصد نمایشهای اجرا شده را دربرمیگیرد. نمایشهایی که بر پایه خنده گرفتن از تماشاگران اجرا میشوند و به مسائل جامعه میپردازد.
جمشیدیان درباره واگذاری مدیریت درگاههای استانی ایران تئاتر به انجمن های نمایش استانها و بازخورد این اقدام عنوان کرد: در حال حاضر من به همراه آقای طالبی مسئولیت انجام این کار را برعهده داریم اما بیشتر از تلگرام و اینستاگرام استفاده میکنیم. اخبار و سوابق گروهها و هنرمندان را نیز آقای طالبی از شهرستانها میگیرند و در مجموع فعالیت خوبی دارند.
او در پایان ادامه درباره برگزاری جشن اردیبهشت تئاتر در استان اصفهان نیز گفت: امسال به دلیل اینکه در همان روز 7 فروردین، روز ملی هنرهای نمایشی مراسم تجلیل از هنرمندان را انجام دادیم برنامهای برای اردیبهشت تئاتر نداریم اما از این به بعد به جای اردیبهشت تئاتر در همان روز جهانی تئاتر این مراسم تقدیر و تشکر انجام میشود که آن را جشن نکوداشت تئاتر نام گذاشتیم.