در حال بارگذاری ...
...

مسعود نوری‌فرد دبیر جشنواره ملی نقل و ضرب در گفت و گو با ایران تئاتر

میزبانی شهر سهراب از برترین نقالان ایران

مسعود نوری‌فرد دبیر جشنواره ملی «نقل و ضرب» از تجلیل از دو تن از مرشدان پیشکوست کشور و نقالی بانوان در زورخانه برای نخستین بار در دومین دوره این جشنواره در کاشان و آران و بیدگل خبر داد.

مسعود نوری‌فرد دبیر دومین جشنواره ملی «ضرب و نقل» درباره روند برگزاری این جشنواره که با هدف ترویج هنر فاخر نقالی و پاسداشت آیین پهلوانی برگزار میشود، به ایران تئاتر گفت: پس از درخواست جمعی از هنرمندان کاشان از یاسر موحد‌فرد دبیرکل بنیاد فردوسی مبنی بر راه‌اندازی دفتر این بنیاد در این شهر، بنیاد فردوسی تصمیم به افتتاح شاخه شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل گرفت و بر همین اساس ما تصمیم گرفتیم که این اتفاق مهم همزمان با برگزاری یک جشنواره ملی باشد.

نوری‌فرد ادامه داد:  بنیاد فردوسی به ما اعلام کرد که سال گذشته در روز 17 ماه شوال (21 تیرماه) همزمان با روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای اولین دوره جشنواره «نقل و ضرب» در شیراز برگزار شده و ما هم با توجه به پیشینه شهر کاشان در ورزش‌های زورخانه‌ای، وجود افراد بزرگی مثل خان نایب (ابداع کننده ورزش میل بازی)، شهید طوقانی و... در این شهر و همچنین وجود زورخانه‌های تاریخی در کاشان و آران و بیدگل، درخواست کردیم که برگزاری دومین دوره این جشنواره  برعهده ما گذاشته شود که در نهایت با همکاری بنیاد فردوسی برگزاری دومین دوره جشنواره ملی «نقل و ضرب» به کاشان واگذار شد.

او در ادامه با تاکید بر اینکه همزمان با برگزاری دومین جشنواره ملی «نقل و ضرب»، دفتر بنیاد فردوسی شاخه کاشان نیز رسما افتتاح می‌شود، افزود: با توجه به زمان کمی که تا برگزاری جشنواره داشتیم فرصت اینکه بتوانیم فراخوانی گسترده منتشر کنیم ممکن نبود. به همین خاطر در این دوره از تعدادی از بهترین نقال‌های ایران مثل مرشد شایانی، مرشد نیری و... دعوت کردیم تا در این جشنواره حضور داشته باشند.

دبیر دومین جشنواره ملی «نقل و ضرب» درباره برنامه‌های مهم این جشنواره عنوان کرد: در این دوره جشنواره ما شاهد دو اتفاق بسیار خوب هستیم؛ یکی اینکه برای نخستین بار در این جشنواره ما توانستیم این اجازه را بگیریم که بانوان هم در بین مدعوین حضور داشته باشند و خانم‌ها نیز بتوانند با حضور در زورخانه‌ها از برنامه‌های جشنواره استفاده کنند. دوم اینکه امسال ما در طول جشنواره شاهد اجرای سه نقال زن خواهیم بود. از جمله خانم سارا عباس‌پور بعنوان یکی از نقال‌های شناخته شده به همراه کیمیا یعقوبی از تهران و آیناز فکروند از برازجان بعنوان دو نقال نوجوان در این جشنواره برای علاقه‌مندان نقالی خواهند کرد و بانوان نیز می‌توانند در طول جشنواره با حضور در زورخانه ها به تماشای اجرا بنشینند.

او با بیان اینکه برگزارکنندگان این دوره جشنواره در کاشان پیگیر هستند تا دبیرخانه دائمی این جشنواره در این شهر آغاز به کار کند و در این رابطه رایزینی‌های لازم نیز صورت گرفته، تصریح کرد: در صورتی که دبیرخانه دائمی این جشنواره در کاشان آغاز به کار کند قطعا فراخوان جشنواره سال آینده زودتر منتشر خواهد شد و اجراها نیز مورد داوری قرار خواهند گرفت.

نوری‌فرد رونمایی سردیس مفاخر ادبی و استوره‌های شاهنامه فردوسی (ساخته گروه فرهنگی هنری یادمان)، تجلیل مرشد رضاکریمی عراقی از کاشان و مرشد مهدی چایانی از همدان بعنوان دو نقال و پهلوانان پیشکسوت، تقدیر از مروجان فرهنگ پهلوانی و مدیران فرهنگی و بازدید از میراث فرهنگی شهرهای کاشان، قمصر و آران و بیدگل را نیز از دیگر برنامه‌های این جشنواره ملی برشمرد.

گفتنی است، دومین جشنواره ملی «نقل و ضرب» به کوشش بنیاد فردوسی، اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری نهادهای فرهنگی شهرهای کاشان، قمصر و آران و بیدگل، در روزهای ۲۱ و ۲۲ تیرماه جاری در شهرهای کاشان و آران و بیدگل برگزار می‌شود.