محمدحسن رجبیان در گفتگو با ایران تئاتر عنوان کرد
برگزاری جشنوارهها باید منتج به تولید متون فاخر نمایشی بشود

یورت

یورت
محمدحسن رجبیان کارگردان نمایش «یورت» معتقد است؛ برای ماندگار نمودن اندیشهها و آموزههای اهلبیت(ع) و اشاعه هنرهای آیینی و دینی برگزاری یک یا دو جشنواره بسیار کم است.
محمدحسن رجبیان کارگردان فعال تئاتر که با نمایش «یورت» در دوازدهمین جشنواره تئاتر رضوی حضور پیدا کرده بود، در گفتگو با ایران تئاتر با بیان اینکه برگزاری چنین جشنوارهای برای ماندگار نمودن اندیشهها و آموزههای اهلبیت(ع) و اشاعه هنرهای آیینی و دینی است، گفت: با توجه به ظرفیت بالای اثرگذاری هنر نمایش، حاصل اینگونه جشنوارهها به نظر من باید منتج به تولید متون و آثار نمایشی فاخر دینی، آیینی و همچنین کشف استعدادهای نو بشود.
رجبیان در ادامه با ابراز رضایت از برگزاری چنین جشنوارههایی افزود: به طور کلی معتقدم برای ارائه مفاهیم دینی و ماندگار ماندن آموزههای اهلبیت، برگزاری یک یا دو جشنواره خیلی کم است و باید تعداد اینگونه جشنوارهها افزایش یابد.
او که امسال نمایش «یورت» را در بخش صحنهای دوازدهمین جشنواره تئاتر رضوی اجرا کرد، درباره خط داستانی نمایش خود گفت: داستان نمایش درباره یک پسر نابینای عشایری است که از طریق خانواده خود قرار است برای شفا به مشهد برود اما در ادامه با ماجراهایی روبهرو میشود.
رجبیان که از استان فارس به این جشنواره راه پیدا کرده بود در ادامه با اشاره به واقعی بودن متن نمایش، افزود: «یورت» چادرهایی هستند که به عنوان خانه مورد استفاده عشایر قرار میگیرد.
او همچنین درباره روند نگارش متن این اثر نیز عنوان کرد: «یورت» را بهرام صادقی مزیدی نوشته و ما سه سال پیش این متن را در یکی از شهرهای اطراف شیراز اجرا کرده بودیم. ضمن اینکه نمایشنامه «یورت» امسال توسط انتشارات سوره مهر منتشر نیز شد.
این کارگردان تئاتر همچنین درباره شیوه اجرایی نمایش خود توضیح داد: ما در ابتدا سعی داشتیم در «یورت» فضای خوابگونه و رویا را توضیح بدهیم اما پس از تمریناتی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که بهتر است نمایش را در قالب یک اثر رئال اجرا بشود.
رجبیان در پایان با اظهار امیدواری نسبت به اینکه بتواند این اثر را برای عموم نیز در تهران و دیگر شهرهای کشور اجرا کند، خاطر نشان کرد: حمایت از این آثار می تواند در مدت کوتاهی به تولیات فاخری در این زمینه منجر بشود.