بهزاد عبدی:
باخ مفهومی برای تمامی اعصار است

بهزاد عبدی نمایش «باخ» را با تلفیق تئاتر و موسیقی در قالب داستانی روی صحنه برده است. او در این نمایش به جنبههای مستند زندگی باخ هم پرداخته با این حال میگوید که این شخصیت نه تنها یک کاراکتر بلکه مفهومی است که در تمامی اعصار وجود دارد.
به گزارش ایرانتئاتر، بهزاد عبدی، نویسنده و کارگردان نمایش «باخ» که قرار است دور دوم اجراهای خود را از فردا، یکشنبه هفتم اردیبهشت ساعت 19:30 در عمارت نوفللوشاتو آغاز کند؛ درباره روند تولید و اجرای این نمایش توضیح داد.
عبدی با اشاره به ایده اولیه کار و شکلگیری داستان نمایش براساس رویارویی یک شخصیت ایرانی با باخ؛ آهنگساز شهیر آلمانی در یک اثر نمایشی بیان کرد: از آنجایی که موسیقی دغدغه همیشگی من بوده و هست و نمایش را همیشه دوست داشتهام و به آن عشق ورزیدهام، تصمیم گرفتم از تلفیق دو هنر در بیان یک مفهوم بلند که بخش مهمی از موسیقی ایران است، استفاده کنم و آن را در قالبی داستانی روی صحنه ببرم.
او ادامه داد: در این نمایش از جنبههای مستند زندگی شخصیت باخ نیز بهره بردم ولی بیشتر در لایههای زیرین متن به آن پرداختهام. البته اضافه کنم که باخ فقط یک شخص نیست بلکه یک مفهوم است. مفهومی که در تمامی اعصار و قرون وجود دارد و فقط باید درک شود.
این هنرمند افزود: موسیقی در تار و پود کار تنیده شده است. داستانی اتفاق میافتد که در ظاهر به موسیقی بیربط است ولی در باطن خود چیزی جز موسیقی نیست.
عبدی با بیان اینکه خوشبختانه جایگاه موسیقی در تئاتر به لطف کارگردانان آگاه واقعا رو به پیشرفت است، گفت: آهنگسازان خوبی در عرصه نمایش فعال هستند و موسیقیهای درخشانی در هر ژانر شنیده میشود و این بسیار خوشحالکننده است.
او در پایان سخنانش بیان کرد: از نمایش حمایت کنیم. هر اثر نمایشی حاصل چندین ماه تمرین مداوم است. نمایش را بخشی از سبد زندگی خود قرار دهیم؛ چرا که نمایش هنری بسیار والاست و با دیدن آن در سالنهای نمایش به طراوت و شادابی آن کمک کنیم.
گفتوگو: نگار امیری