در حال بارگذاری ...
نگاهی به فعالیت های تئاتر کشور در حوزه دفاع مقدس در سال 96:

برگزاری بیش از 10 جشنواره واجرای 25 نمایش در یک‌سال‌

ایران تئاتر: ورود ده ها هزار هنرمند در قالب گروههای نمایشی، اجرای بیش از ۱۰ جشنواره و همایش منحصر به دفاع مقدس و بیش از ۲۵ نمایش در این حوزه در سال ۱۳۹۶ مبین اهمیتی است که مسئولان تئاتر کشور به مقوله دفاع مقدس می دهند.

8 سال دفاع مقدس و ویژگی های بارز آن همواره به عنوان یکی از ارکان مهم فرهنگی کشور پذیرفته شده است. دوران نابی که در بطن خود شرافت، مقاومت، نوع دوستی،  ایثار، دفاع در برابر تعدی، آزادگی، شجاعت و... قرار داده و همچون مدینه ای فاضله از آن یاد می شود. جایگاه ویژه فرهنگ دفاع مقدس در میان مردم، مسئولان را بر آن داشتنه تا به انحای مختلف مسیر اجتماع پذیری الگوهای نسلی که نور انسانیت بر آن تلالو داشت را هموار سازند.

تئاتر به عنوان یک کانال رسانه ای موثر و مفید در جامعه، نقش بسزایی در این مهم دارد. موضوعی که از نگاه مسئولان این حوزه دور نمانده و تلاش برای انتقال جلوه های مختلف این فرهنگ جاودانه دائما در دستور کار قرار داشته و دارد.

ورود ده ها هزار هنرمند در قالب گروههای نمایشی، اجرای بیش از 10 جشنواره و همایش منحصر به دفاع مقدس و بیش از 25 نمایش در این حوزه در سال 1396 مبین همین مسئله است.

در زیر به صورت مختصر گذرایی خواهیم داشت بر مجموعه فعالیت های دست اندرکاران تئاتر کشور در مسیر فرهنگسازی الگوهای برگرفته از دفاع مقدس، که نظر شما خوانندگان گرانقدر را بدان جلب می کنیم:

 

  برگزاری بیش از 10 جشنواره و همایش در حوزه دفاع مقدس

در سالی که قدم‌هایمان آخرین روزهایش را می پیماید در کنار جشنواره های مختلفی که همگی به موضوع مقاومت توجه داشتند، جشنواره ها، همایش ها و برنامه جمعی متعددی مختص تئاتر دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت در سطوح استانی، منطقه ای و کشوری برگزار شد. رخدادهای فرهنگی مهمی که با برنامه ریزی، مشارکت، همکاری و همراهی اداره کل هنرهای نمایشی کشور در مسیر فرهنگسازی نقش بسزایی داشتند.

در زیر به 10 جشنواره و همایش مهم سال 1396 در حوزه تئاتر دفاع مقدس اشاره می کنیم:

 

همایش رهروان عشق

چراغ تئاتر کشور در سال 1396، با تئاترهای دفاع مقدس روشن شد. نمایشهایی که از اول تا هفتم فروردین و همزمان با برگزاری سفرهای راهیان نور در 4منطقه عملیاتی خوزستان، کردستان، ایلام و کرمانشاه برگزار شد.

این برنامه با عنوان «رهروان عشق» توسط دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی طرح ریزی شده بود، 13 نمایش «روایت مرصاد » هومن روح تافی، «آب کار» سعید ذبیحی، «آن مرد» هاشم پورمحمد، «فروشی» مجتبی مرادی، «کاغذ ها» مرتضی اسدی، «شاداماد» سعید خیرالهی، «حراجی» علی اصغر اسماعیلی، «اسو» بهنام کاوه، «حکایتی از یک پیرمرد» عبدالحسین جلیل نسب، «العماره» فواد رابحی، «کوچه های شهر» احمد مسافری، « کوچه» امین پورمند، «گمشده» کژال راست بین و «داد و بیداد» عزیز زادسر به اجرا درآمدند.

 

جشنواره منطقه ای تئاتر دفاع مقدس

هفتمین جشنواره منطقه ای تئاتر دفاع مقدس به میزبانی منطقه ویژه پارس از 31 اردیبهشت ماه الی 3 خردادماه در شهرستانهای عسلویه، ‌کنگان و دیر برگزار شد.

در این جشنواره که با حضور گروههای نمایشی از استانهای بوشهر،فارس،خوزستان، هرمزگان، یزد ، کرمان و سیستان و بلوچستان و با هدف نشر آثار و ترویج فرهنگ دفاع مقدس با استفاده از قالب هنر نمایشی برگزار شد، 73 اثر در بخش های صحنه ای و خیابانی به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید.

 

جشنواره تئاتر فتح خرمشهر

جشنواره ملی تئاتر مقاومت فتح خرمشهر از سال 1377 به همت هنرمندان خرمشهری و با محوریت حماسه فتح خرمشهر و رخدادهای هشت سال دفاع مقدس ، شروع به کار کرد، امسال بیستمین دوره خود را از دهم تیرماه به مدت 4 روز در شهرهای خرمشهر و آبادان برگزار شد.

در بیستمین جشنواره تئاتر مقاومت که در سه بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای ، مسابقه نمایش‌های میدانی، بخش میهمان برگزار خواهد شد، 186 طرح و نمایشنامه از 28 استان کشور به دبیرخانه رسید، که پس از بررسی و بازبینی، 11 اثر در بخش صحنه ای و 9 اثر در بخش میدانی جواز حضور در رقابت ها را دریافت کردند.

 

جشنواره تئاتر منطقه‌ای مرصاد

نهمین جشنواره تئاتر منطقه‌ای مرصاد از پنجم تا هشتم مردادماه در اسلام‌آباد غرب برگزار شد.

در این جشنواره 40 اثر از هنرمندان 7 استان حضور یافتند که در نهایت 8 اثر به بخش نهایی راه یافت.

 

 جشنواره تئاتر منطقه آزاد اروند

نخستین جشنواره تئاتر منطقه آزاد اروند گرامیداشت سالروز حصر ابادان، با حضور 10 گروه نمایشی از آبادان و خرمشهر (6نمایش صحنه ای و 4 نمایش خیابانی) از 26تا28 شهریورماه در منطقه آزاد اروند برگزار شد.

 

جشنواره نمایش‌نامه نویسی ایثار

نهمین دوره جشنواره نمایش‌نامه نویسی ایثار با ارسال 326 اثر(120 اثر نمایش کودک و 206 اثر بزرگسال) از 18 استان کشور در آبان ماه به اجرا در آمد.

در این جشنواره پس از بازبینی آثار در دو بخش «کودک و نوجوان» و «بزرگسالان» در نهایت 60 اثر در بخش صحنه‌ای به مرحله دوم راه یافت و از میان آنها 22 اثر انتخاب شد

 

جشنواره لاله های سرخ اندیشمک

بیست و سومین جشنواره تئاتر لاله های سرخ با حضور هنرمندان تئاتر 24 استان از 6 الی 10 آذر ماه  در شهرستان اندیمشک برگزار شد.

در این جشنواره 155 اثر نمایشی (نمایش خیابانی 45 اثر و در بخش صحنه‌ای 110 اثر) به دبیرخانه ارسال شد که پس از مرحله بازبینی در بخش صحنه‌ای 12 اثر(2 اثر در بخش مهمان) و در بخش خیابانی 8 اثر به بخش نهایی راه پیدا کردند.

 

جشنواره ملی ایثار

ششمین جشنواره ملی تئاتر ایثار در هفته اول اسفندماه و همزمان با گرامیداشت روز شهدا برگزار شد.

در این جشنواره 568 اثر نمایشی (390 اثر در بخش صحنه ای و 178 اثر در بخش خیابانی) حضور داشتند که در نهایت 68 اثر صحنه ای و 61 اثر خیابانی مورد پذیرش قرار گرفتند.

 

جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی شرهانی

دومین جشنواره منطقه ای تئاتر خیابانی شرهانی با با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، زنده نگه داشتن یاد شهیدان و تکریم ایثارگران، معرفی زوایای پیدا و پنهان دوران دفاع مقدس به نسل جدید، ایجاد انگیزه در هنرمندان برای خلق آثار هنری با موضوع ایثار و شهادت، تقویت روحیه ایثار و مقاومت در سال اقتصاد مقاومتی ، تولید اشتغال و تبلیغ و ترویج قصص قرآنی و همچنین زندگی ائمه از 18 اسفندماه در شهر دهلران برگزار شد.

در این جشنواره 66 اثر در بخش مسابقه و 4 اثر در بخش جنبی از 15 استان کشور به دبیرخانه ارسال شد که 15 اثر برای حضور در جشنواره تایید شدند.

 

دومین همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور

دومین همایش ملی تئاتر خیابانی راهیان نور با عنوان هنر دفاع از ۲۰ اسفند ۹۶ لغایت ۱۰ فروردین ۹۷ با حضور گروه‌های برگزیده تئاتر دفاع مقدس در چهار استان کرمانشاه، ایلام، آذربایجان غربی و خوزستان آغاز به کار کرده است.

در این همایش ۸ گروه نمایشی خیابانی شامل نمایش‌های«بوی باروت» کار احمد صمیمی از تهران، «عطش و آتش» کار حیدر رضایی از تهران، «سردار حرم» کار پژمان شاهوردی از لرستان، «تندیس نور» کار کژال راستبین از کردستان، «گم کرده ام تورا...» کار معصومه عموری از خوزستان، «راه ناتمام» کار مرتضی اسدی مرام از کرمانشاه، «روایتی از ۵۹ » کار مصطفی کولیوندی از ایلام، «به رنگ مرگ» کار علیرضا قاسمی از آذربایجان غربی در یادمان ‌های شلمچه، موزه دفاع مقدس خرمشهر، روبروی مسجد جامع خرمشهر و در آبادان در یادمان شهدای اروند‌ پذیرای کاروان‌های راهیان نور و میهمانان نوروزی خواهد بود.

 

جشنواره تئاتر فجر و دیگر جشنواره هایی که به موضوع مقاومت توجه کردند

در یکساله اخیر علاوه بر جشنواره های و همایش های اختصاصی با محوریت دفاع مقدس، در سایر جشنواره ها نیز ردپای محسوسی از تلاش مسئولان حوزه نمایشی کشور در مسیر ارتقای فرهنگ مقاومت در کشور  و آشنایی نسل جوان با 8 سال دفاع مقدس دیده شد.

براساس اطلاعات به دست آمده در عموم جشنواره های مطرح تئاتر کشور از جمله جشنواره بین المللی فجر، تئاتر سوره، جشنواره تئاتر بچه های مسجد، جشنواره خمسه، جشنواره تئاتر رضوان، جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان و ... نگاه جامعی به این مقوله شد و آثار مختلفی را در این حوزه در معرض دید عموم قرار داد.

 

نمایش هایی که با مضمون دفاع مقدس و مقاومت در یکسال گذشته به اجرای عموم در آمدند

در کنار برگزاری جشنواره ها، همایش ها و...، در چند سال اخیر گرایش به دفاع مقدس در میان هنرمندان نیز از جایگاه  ویژه برخوردار است و امسال نیز به طور متوسط هر ماه 2 تا3 نمایش به این موضوع اختصاص داشت.

در زیر به برخی از نمایشهایی که در سال گذشته با موضوع دفاع مقدس به نمایش درآمدند، اشاره می شود:

 

چراغ تئاتر کشور با 13 نمایش دفاع مقدس روشن شد

همانطور که در بخش همایش ها و جشنواره ها توضیح داده شد، چراغ تئاتر کشور در سال 1396، با تئاترهای دفاع مقدس روشن شد. 13 نمایشی که از اول تا هفتم فروردین و همزمان با برگزاری سفرهای راهیان نور در 4منطقه عملیاتی خوزستان، کردستان، ایلام و کرمانشاه برگزار شد.

 

تعظیم رویای شب مولانا بر ساحت سردار شهید وزوایی

نمایش رویای شب دهم اردیبهشت به کارگردانی میلاد جباری مولانا از دهم اردیبهشت ماه در تالار وحدت به روی صحنه رفت.

در این نمایش که ساختاری مدرن و غیرخطی درباره زندگی شهید محسن وزوایی از دوران کودکی تا زمان شهادتش دارد، ارژنگ امیر فضلی، آتش تقی پور، سیروس کهوری نژاد، مهری آل آقا، ایمان صفا، حسام افسری، هانیه رحیمی، علیرضا عباسی، شهاب درفشدار ایفای نقش کردند.

 

حرکت نمادی «روزی روزگاری...» در جنوب کشور

«روزی روزگاری...» عنوان نمایشی بود که به نویسندگی حمید نعیمی و کارگردانی مهدی زمین پرداز و با هدف آشنا کردن مردم مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته با این هنر، از 11 اردیبشهت در سیستان و بلوچشتان آغاز شد و پس از طی مسیر در چهار استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان، روز سوم خرداد همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در این شهر به کار خود پایان داد.

 

اجرای سه اثر خیابانی همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر

همزمان با سالروز آزاد سازی خرمشهر، اداره کل هنرهای نمایشی به پاس بزرگداشت این روز، سه اثر نمایشی خیابانی با مضمون ۸ سال دفاع مقدس به محوطه تئاتر شهر آورد. این مراسم که از ساعت 18:30 و با نمایش «به دنبال او» کاری از مجتبی دربندی بود آغاز شد.

سپس بدون وقفه زمانی نمایش «دوازده» کاری از الهه پورجمشید بود، به صحنه آمد و در نهایت پس از گذشت 20 دقیقه آخرین نمایش با نام «آقا مجتبی» به کارگردانی مسعود محرابی به اجرا در آمد.

 

جانبازان فراموش شده بر صحنه تئاتر

نمایش «خواب‌آلودگی» به نویسندگی احسان بیات فر و کارگردانی سهیل پورجعفر در 4 خردادماه 96 در تماشاخانه استاد مشایخی به روی صحنه رفت.

در این نمایش که روایتگر زندگی چهار جانباز اعصاب روان فراموش شده در یک آسایشگاه است داوود سلیمانی، رامین مسیبی، محسن قربانی، آرام سلیمانی و سهیل پورجعفر در این نمایش به ایفای نقش پرداختند.

 

«پچ پچه‌های پشت خط نبرد» در تالار حافظ

نمایش «پچپچه‌های پشت خط نبرد» کاری از محمدرضا ستاری از 28 خردادماه ساعت 19 در تالار حافظ روی صحنه رفت. در این نمایش که روایتگر 8 رزمنده دهه 60 در خط مقدم جبهه بود رامین پرچمی، توماج دانش بهزادی، حجت غلامی، امیدرضایی، رامین دلفانی، سام قوام، محمدرضاستاری، مسعود عابدی ایفای نقش کردند.

 

انتخاب در فسا بوستان ها را در نوردید

نمایش خیابانی «انتخاب» به نویسندگی حیدر رضایی و کارگردانی صدیقه شکر از جمله آثاری بود که پس از دریافت مجوز حضور در دوازدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان، از 23 تا 31 تیرماه در بوستانها و پارک های سطح شهرستان فسا به اجرا در آمد.

نمایش داستان دوره گردی است که شانس و اقبال مردم را می آزماید و در گذر ایام روایتگر سالهای جنگ می شود.

 

«ترانه ای برای آیدا» در فرهگسرای ولا نواخته شد

نمایش کمدی «ترانه ای برای آیدا» به نویسندگی حمیدرضا نعیمی و کارگردانی عباس فلاحی در مردادماه تالار سعدی اصفهان به روی صحنه رفت.

در این نمایش که به شرح زندگی یک خانواده نگ زده آبادانی می پردازد که در تهران ساکن هستند، فاطمه اسلامی، میلاد فروتنیان، کیارش دادگر، سیروس محمدی و ... ایفای نقش کردند

 

آبی‌ترین آسمان زمین در پردیس تهران

نمایش «آبی‌ترین آسمان زمین» به نویسندگی و کارگردانی محمد قاسمی در تماشاخانه استادمحمد پردیس تئاتر تهران به اجرا در آمد. در این نمایش که در 4هزار لیتر آب به اجرا در می آید، سه شخصیت سه قصه مجزا از اتفاقاتی را که پس از جنگ برایشان رخ داده است، روایت می کنند.

پری بارانی، محمد قاسمی و محیا جباری بازیگران این نمایش بودند.

 

با هم پچ پچه‌های پشت خط نبرد

پچپچه های پشت خط نبرد که در خردادماه در تالار حافظ به روی صحنه رفته بود، اینبار دستاویز هنر اشکان خیل نژاد شد. تا او نیز با شیوه ای متفاوت این نمایشنامه پرمخاطب علیرضا نادری را به روی صحنه برد.

این نمایش از شهریورماه به مدت دو ماه در تماشاخانه پالیز به روی صحنه رفت.

نوید محمدزاده، حمیدرحیمی، مهدی فریضه، سینا بالاهنگ، امیراحمد قزوینی، محمدهادی عطایی، کیوان ساکت‌اف و محمد اشکان‌فر در این نمایش ایفای نقش می کردند.

 

سیزده خان طومان اینبار در نور

نمایش «سیزده» به نویسندگی و کارگردانی مهدی نصراله زاده از 26 الی 29 شهریور ماه در شهرستان نور به اجرا در آمد.

این نمایش که در 2 اپیزود توسط گروه هنری گل نرگس شهرستان  نور به روی صحنه رفت روایتگر ماجرای سیزده تن از شهدای مازندرانی در خان طومان بود.

فردین اسلامی، سید محمد موسوی ، مهدی نصراله زاده، پژمان نیکدان بحری، اشکان نجاری، احمد ایکانی، محمد حسین ازوجی،علیرضا رمضانی،سما کابلی، سوگند آسمانی، لیلا ترک کجوری، رها شکوهی و سیده زهرا حسینی  به عنوان همسریان در این نمایش به ایفای نقش پرداختند .

 

ماه هفتم به خانه نمایش رفت

نمایش «ماه هفتم »  به نویسندگی و کارگردانی  امیر زاوش از ۲۲ شهریورماه ساعت ۲۰ شب  در خانه نمایش (اداره تاتر) به روی صحنه رفت.

در این نمایش که روایتگر مشکلات و عوارض شیمیایی یک پرستار جنگ بود، فاطمه سرلک، مهسا نظری و امیر زاوش به ایفای نقش پرداختند.

 

به خاطر خواب من روایت مصائب پشت جبهه

نمایش به خاطر خواب من به نویسندگی مهدی نصیری و کارگردانی کیانوش احمدی از 12 شهریورماه در تماشاخانه استاد نصیریان به روی صحنه رفت.

نمایش داستان سه زن را روایت کرد که در فضایی رویا گونه به دنبال همسران خود به خط مقدم جنگ رفتند و از همسران خود درخواست کردند که برگردند ...

در نمایش «به خاطر خواب من» پناه باقریان، عاطفه حق شناس، نغمه نخعی شریف، محمد جبارنیا، محمود ساعی، علی محمدی، عباس رحمانی مطلق ایفای نقش نمودند.

 

شاهکاری به نام «هفت عصر هفتم پاییز»

نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» از دیگر نمایشهای  شهریور ماه بود که  به نویسندگى و کارگردانى ایوب آقاخانى در سالن چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت.

این نمایش آخرین که آخرین حلقه سه گانه آقاخانی محسوب می شد پس از  نمایش‌های «کابوس شب نیمه ى آذر» و «تکه هاى سنگین سرب» روی صحنه رفت و زندگی قهرمان ملی شهید جهان ارا را به تصویر کشید.

در «هفت عصر هفتم پاییز» رحیم نوروزی و لیلا بلوکات نقش‌آفرینانی کردند و محسن بهرامی با صدای خود بازی آنها را همراهی کرد.

 

غسالخونه به حافظ رسید

«غسالخونه» عنوان نمایشی به کارگردانی مصطفی ملک مکان بود که با مضمون مضمون صلح و جنگ از 18 شهریور در تالار حافظ روی صحنه رفت. در این نمایش که غلام کویتی‌پور مداح و خواننده صاحب‌نام سال‌های جنگ، ترانه‌ای را با توجه به مضمون و محتوای این اثر نمایشی آماده کرده است. نادر فلاح، شبنم گودرزی، جوانه دلشاد، علی برقی، مصطفی پوریوسف، حسین سپهرنژاد، محمد حسینی، اریک قاراسمیان، اردوان اربابی و رامین پرچمی ایفای نقش کردند.

 

مجنون روایتگر اسارت یک جانباز آزاده

نمایش «مجنون» به نویسندگی سمیه نجفی خاتونی و کارگردانی امید یارندی نیمه دوم مهرماه به پردیس تئاتر تهران می‌آید.

به گزارش ایران تئاتر نمایش «مجنون»به کارگردانی امید یارندی از نیمه دوم مهرماه در پردیس تئاتر تهران به‌صحنه رفت.

در این نمایش که داستان آن در یک آسایشگاه جانبازان اعصاب و روان روایت می‌شد، قصه یک جانباز و آزاده دفاع مقدس است که سال ها اطلاعی از او در دست نبوده، اما به یکباره از زندان های عراق آزاد شده و به کشور بازمی گردد و با مشکلات روحی و روانی زیادی دست و پنجه نرم می کند و دچار شوک های مقطعی می شود.

 

کاوران نور به یاد شهید محسن حججی

نمایش «کاروان نور» به نویسندگی اصغر واشهری قمصری و کارگردانی مشترک «احترام حسین پور» و «اصغر واشهری قمصری» به یاد و خاطره شهید مدافع حرم «شهید محسن حججی»  در سالن غدیر شهرستان نور به روی صحنه رفت.

 

نذار این خواب تعبیر بشه

نمایش «نذار این خواب تعبیر بشه» به نویسندگی و کارگردانی مهدی نصیری 25 مهرماه در تالار سایه مجموعه تئاترشهر به روی صحنه رفت.

در این نمایش که با نگاهی متفاوت وقایع جنگ تحمیلی و تاثیرات اجتماعی آن را بر روی سه زوج جوان به نمایش می گذارد، یهرام تشکر، ترانه کوهستانی، فریبا امینیان، رضا جوشنی و بهروز پناهنده ایفای نقش کردند.

 

حوالی ساعت صفر در جبهه چه خبر است

نمایش حوالی ساعت صفر به نویسندگی علیرضا کیا سری و کارگردانی رضا فرحی از  دیگر نمایشهای با مضمون دفاع مقدس بود که در مهرماه به روی صحنه رفت.

در این نمایش که داستان زندگی دو باجناق و نیت آنها برای حضور در جبهه را شرح می دهد، سودابه جعفر زاد، باران ستوده، رضا انورای، دانیار عباسی به ایفای نقش کردند.

 

پرواز 745 با شیوه میکروتئاتر مخاطبان را به تماشا دعوت کرد

مرجان پورغلامحسین نمایش پرواز شماره 745 را به شیوه میکرو تئاتر که تلفیقی از  تکنیک‌های سینمایی با قابلیت‌های تئاتر است را از 24 مهرماه در تالار سایه مجموعه تئاترشهر به روی صحنه برد.

این اثر داستان دختری است که در میانه جنگ ایران و عراق مهاجرت کرده و پس از سی سال به کشور باز می‌گردد تا خانه پدری خود را بفروشد و به دنبال خاطرات و یافتن نشانه‌هایی از گذشته به محله قدیمی خود می‌رود.

 

مامن

 نمایش «مامن» بازنمای محیطی از جنگ تحمیلی و تجاوز رژیم بعث به خاک ایران بود که با طراحی جواد صدفی و کارگردانی سید محسن بنی هاشمی در زیر بنایی به مساحت ۵ هزار متر مربع و حضور بیش از ۷۰ نفر در قالب تیم های هنری، اجرایی، نظامی و... از مهرماه به اجرا در آمد.

 

یک + سه زیر پای سیمرغ نیشابور

نمایش «یک + سه» به نویسندگی سروش نیک پیام و کارگردانی هنرمند جوان نیشابوری احسان اتابکی در محل فرهنگسرای سیمرغ نیشابور به روی صحنه رفت.

در این نمایش که دوران دفاع مقدس را  با دستمایه طنز ورئال ایثار رزمندگان اسلام روایت می کرد، محمد رضا آسیایی، جعفر خوش بیان، احمد رضا خانی و محمد لطیفی ایفای نقش کردند.

 

آبی‌ترین آسمان زمین در پردیس تهران

نمایش «آبی‌ترین آسمان زمین» به نویسندگی محمد قاسمی و کارگردانی سید محمد هادی هاشم زاده در سالن استاد هودی شیراز به اجرا در آمد. در این نمایش که در 4هزار لیتر آب به اجرا در می آید، سه شخصیت سه قصه مجزا از اتفاقاتی را که پس از جنگ برایشان رخ داده است، روایت می کنند.

حسن فلاح زاده، مریم شکری، نسیم شیرزادی، شهرزاد بداغی و علیرضا جهاندیده بازیگران این نمایش بودند.

 

«بیست‌وسه» روایتی از مرگ یک رزمنده

نمایش «بیست‌وسه» به نویسندگی احسان رحیمی تمبی و کارگردانی مسلم رضایی در تماشاخانه سرو روی صحنه رفت.

این نمایش داستان رزمنده ای را پس از جنگ روایت می کند که دچار مرگ های پی در پی شده و هر بار همسرش اجازه دفن شوهرش را نمی دهد و در آن بازیگرانی همچون پروا آقاجانی، فرهاد تفرشی، احمد صمیمی، مسلم رضایی ایفای نقش کردند.

 

فیش آباد قصه رزمنده ای در عصر حاضر

فیش آباد کاری از سیروس همتی بود که به عنوان اولین نمایش سالن تازه تاسیس سرو تهران به اجرا در آمد.

نمایش به تصویر وضعیت زندگی امروز یک رزمنده می پردازد و پایبندی او به راه شهدا را در قالب یک اشتباه بانکی و نحوه مواجه این رزمنده با آن  نشان می دهد.

سروش طاهری، شهرام مسعودی، مانلی حسین پور، سیروس همتی، محیا علیزاده و علی یعقوب زاده بازیگران این نمایش بودند.

 

چشم‌ها
این نمایش به نویسندگی مسعود هاشمی نژاد و کارگردانی بهار محمودزاده از 2 بهمن تا 4 اسفند در تماشاخانه شهرزاد به روی صحنه رفت.

این نمایش که با حضور شبنم قلی خانی، الهه شه‌پرست و مهدی ماهانی به اجرا در آمد روایتگر زندگی دو خواهر است که به نوعی با بررسی گذشته زندگی این دو نفر، وقوع جنگ در شهر محل سکونت آنها و کشته شدن پدر و بسیاری از افراد این شهر و دریاچه‌ای در کنار شهر که مردان، زندگیشان را از طریق آن می‌گذراندند روایت می شود.

 

بوی بهشت در تئاتر شهر

نمایش خیابانی بوی بهشت در 29 بهمن ماه در محوطه تئاتر شهر برگزار شد.

در این نمایش که همزمان با ایان فاطمیه و بر اساس یک اتفاق واقعی شکل گرفت، داستان مادر شهید صبوری به تصویر کشیده شد که پس از 23 سال بی‌خبری از فرزندش، یک شب خانم فاطمه زهرا (س) به خوابش می‌آید و محلی که پیکر پسر آن مادر دفن بوده را به او نشان می‌دهد.

 

علی رحیمی

 

 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران