در حال بارگذاری ...
یک ناشر تخصصی در پاسخ به جریان سیاسی پیگیر لغو معافیت های مالیاتی گفت :

تاثیرات مخرب حذف معافیت مالیاتی غیرقابل جبران است

کسانی که به بهانه چند سوپر استار پیگیر حذف معافیت مالیاتی خانواده بزرگ فرهنگ و هنر هستند به این فکر نمی کنند که حرفه ها و گروه های آسیب پذیر بی شماری از فعالیت بازمی مانند و خسارت بزرگی به فرهنگ کشور وارد می شود؟

به گزارش ایران تئاتر اعظم کیان افراز  ناشر تخصصی هنرهای نمایشی با طرح این پرسش به ایران تئاتر گفت: گروه های دانشجویی یا گروه های مستقل و پیشکسوتان و جوانان تئاتری که هیچ تهیه کننده ای ندارند و در شرایط حاضر نیز با دشواری های بسیار موفق می شوند آثار خود را تولید و اجرا کنند، چگونه قادر به پرداخت مالیات خواهند بود؟ واضح است که چنین امکانی برای این گروه ها وجود نخواهد داشت و این مانعی بزرگ بر سر راه این هنرمندان خواهد بود.
کیان افراز با ابراز خشنودی از تصمیم به موقع رئیس سازمان برنامه بودجه در اعمال معافیت های مالیاتی افزود : معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی یک ضرورت انکارناپذیر است و تعلیق این معافیت ها صد در صد در تولیدات و فعالیت های این عرصه اثرات سوء و غیرقابل جبران می گذارد. واقعاً رفتار برخی جریان ها در مخالفت با معافیت مالیاتی حوزه فرهنگ و هنر قابل درک نیست؛ در شرایطی که سرمایه گذاری در عرصه تولیدات و نشر آثار تئاتری در حال حاضر نیز در شکل حداقلی خود قرار دارد، اساساً چگونه می توان مسئله حذف حمایتی هایی را که از طریق معافیت مالیاتی شامل حال این فعالیت ها بوده مطرح کرد.

اعظم کیان افراز  ناشر تخصصی حوزه تئاتر در واکنش به پیش نویس طرح لغو معافیت مالیاتی کلیه فعالیت‌های فرهنگی-هنری به ایران تئاتر گفت: در این ارتباط باید پیش از هر چیز این نکته را یادآوری کرد؛ در زمانی که طرح معافیت مالیاتی برای فعالیت های فرهنگی-هنری در نظر گرفته شده ضرورت چنین اقدامی محرز و قطعی بوده است. واضح است که در هر جامعه ای ضرورت دارد حمایت هایی از فعالیت های فرهنگی و هنری صورت بگیرد تا این دست فعالیت ها رونق بیشتری بگیرند؛ نه این اینکه موانع و دشواری هایی را پیش روی فعالان این عرصه قرار بدهند؛ طوری که این فعالان اساساً از کار کردن در این عرصه منصرف و ناامید شوند. فعالان این عرصه به خوبی می دانند که با وجود معافیت های مالیاتی که در این سال ها در عرصه فعالیت های فرهنگی-هنری اعمال می شده موانع و مشکلاتی در این زمینه وجود داشته و برخی از ممیزان مالیاتی با اعمال سلیقه و سخت گیری های بی مورد در این مسیر مشکلاتی را پیش روی فعالان قرار می دادند.

کیان افراز در ادامه سخنانش در ارتباط با تاثیر معافیت های مالیاتی در حوزه نشر نیز بیان کرد: ناشران حوزه تئاتر نیز ذیل عنوان فعالان مطبوعاتی بر اساس بند (ب) مشمول معافیت های مالیاتی فعالیت های فرهنگی و هنری هستند. هرچند  در این مدت نیز تفسیرهای دست و پاگیر و بروکراتیک ممیزان مالیاتی دشواری های را پیش روی ناشران و فعالان عرصه مطبوعات قرار می داده است.

او افزود :ناشران فرهنگی در سال های گذشته حتی با وجود این معافیت ها به دلایل گوناگون از جمله افزایش هزینه های چاپ و نشر با محدودیت های بسیاری روبه رو بوده اند و این روند محدود شدن فعالیت ها در این سال ها رو به افزایش بوده است. در نشر افراز که به صورت تخصصی در حوزه چاپ نمایشنامه متمرکز هستیم هم این روند به خوبی قابل مشاهده است؛ به طوری که ما در سال های دهه هشتاد به مراتب از قدرت بیشتری برای چاپ نمایشنامه های نویسندگان برخوردار بودیم. با این حال این معافیت های مالیاتی در این سال ها تنها دریچه ای بود که اجازه می داد فعالان حوزه نشر و به ویژه ناشران تخصصی فرهنگ و هنر تا اندازه ای در این فضا نفس بکشند و به فعالیت های خود ادامه دهند.

کیان افراز پیگیری حذف معافیت مالیاتی را  ضربه بزرگی به تولیدات فرهنگی و هنری کشور دانست و افزود : باید در نظر بگیریم که این ضربه تنها به تولیدکنندگان محصولات فرهنگی و هنری محدود نخواهد شد و به این ترتیب دسترسی مخاطبان به این محصولات نیز دچار محدودیت های جدی خواهد شد. به طور مشخص و در ارتباط با فعالیت نشر افراز باید عنوان کنم بسیاری از مخاطبان ما هنرمندان و فعالان تئاتری در شهرستان ها و اقصی نقاط کشور هستند که محدودتر شدن تولیدات ما دسترسی آنان به این تولیدات را به طور مستقیم دچار اختلال خواهد کرد. در نهایت امیدوارم  جریان های پیگیرطرح لغو معافیت های مالیاتی حوزه فرهنگ و هنر پس از تصمیم رئیس سازمان برنامه و بودجه آسیب های جدی و غیر قابل جبران چنین اقدامی را در نظر بگیرند و از تعقیب این طرح منصرف شوند.  

 




نظرات کاربران