در حال بارگذاری ...
نگاهی به رقابت هنرمندان 131 شهر در گسترده ترین فرصت نمایشی کشور

چگونه 62 نمایش استانی به جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شدند؟

ایران تئاتر- علی رحیمی: با پایان جشنواره تئاتر استانی کرمانشاه، حرکت عظیم تئاترهای استانی کشور با معرفی ۶۲ گروه نمایشی (۶۰ گروه نمایشی به صورت مستقیم و ۲ گروه نمایشی به صورت مشروط) به سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به کار خود پایان داد.

جشنواره‌های استانی سال 98 در میان شور و اشتیاق هنرمندان و هنردوستان تئاتر سراسر کشور پس از ماه‌ها تلاش بی‌وقفه به پایان خط پایان رسید.

در این جشنواره‌ها 306 گروه نمایشی از 131 شهر کشور پس از طی مسیر بازخوانی و بازبینی اولیه، در 34 منطقه از پیش تعیین‌شده گرد هم آمدند و در یک رقابت نفس‌گیر درنهایت 62 نمایش (60 گروه نمایشی به‌صورت مستقیم و 2 گروه نمایشی به‌صورت مشروط) به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی شدند.

طبق آمار به‌دست‌آمده، موفق‌ترین استان‌ها در بحث تعداد گروه‌های معرفی‌شده به جشنواره استانی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و سمنان بودند. حضور 13 گروه نمایشی در هر یک از این استان‌ها در بخش رقابتی نشان از تنوع اجراها و گروه‌های نمایشی در این استان‌ها دارد.

از منظر گستردگی جغرافیایی نیز استان اردبیل با ورود گروه‌های نمایشی از 9 شهر  این استان و تهران با ورود گروه‌های نمایشی از 8شهر  موفق‌ترین استان‌ها محسوب شدند. 

در زیر مروری داریم، بر آنچه در طی چندین‌ ماه تلاش بی‌وقفه در تئاتر استان‌ها برای اعلام فراخوان ، دریافت و انتخاب و تدارک تا برگزاری جشنواره‌های استانی  گذشت:

 

 

آذربایجان غربی

سی‌ویک مین جشنواره تئاتر استانی آذربایجان غربی از 25 تا 27 آبان ماه در ارومیه برگزار شد.

در این جشنواره که دبیری آن بر عهده ناصر خدایاری بود، 8 اثر نمایشی «پایین، گذر سقاخانه» به کارگردانی «علی قبچاق» و نویسندگی مرحوم «اکبر رادی»، «چیای سیپان» به کارگردانی کوروش انتظاری و نویسندگی رسول بانگین، «بازی معکوس» به کارگردانی و نویسندگی علی صابر رضایی، «افرا یا روز می‌گذرد» نوشته بهرام بیضایی و به کارگردانی نوید پیروز نیا، «نقل سرخ» نوشته آرش عباسی، به کارگردانی جعفر وهابی، «اعترافاتی درباره زنان»به کارگردانی هوشنگ بابایی و نویسندگی محمدامیر یاراحمد، «خشکسالی و دروغ» به نویسندگی محمد یعقوبی و کارگردانی رضا خوفی، «چند روایت نامعتبر ازآنچه نمی‌دانیم» نوشته رضا گشتاسب و به کارگردانی کریم علی خواه با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان جشنواره ۲ نمایش «چند روایت نامعتبر ازآنچه نمی‌دیدیم» و «خشکسالی و دروغ» به کارگردانی کریم علی خواه و رضا خوفی از سوی اعضای هیئت داوری متشکل از فرهاد مهندس پور، خسرو سینا و فرزاد تقی‌لر، به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی شدند.

 

آذربایجان شرقی

سی و یکمین جشنواره تئاتر استانی آذربایجان شرقی از 27 لغایت 30 آبان به دبیری احمد رجب پور و با حضور هنرمندان 5شهرستان تبریز، میانه، مراغه، مرند و اهر در تبریز برگزار شد.

در این جشنواره پس از بازبینی 55 اثر نمایشی ارسالی به دبیرخانه، 13 اثر «دن کامینو» به کارگردانی بهزاد سیاه، «من آنجا نیستم» کاری از مهدی میرباقری، «اتحادیه ابلهان» کاری از معین جعفری، «ترانه‌های تلخ تارا» به کارگردانی شهرام احمدی، «تولد می‌چرخد و مرگ می‌رقصد» به کارگردانی یونس ولی پور، «تئوری میسکال» به کارگردانی رامین ریاضی، «طربنامه مرد دست‌فروش» به کارگردانی علی فتوحی، «کا» به کارگردانی سیامک افسایی، «کالبد شکافی یک واقعه معمول» به کارگردانی دل آرام حبیب پیران، «یکی شبیه تو» به کارگردانی میر میلاد مهدی زاده، «دل سفید» کاری از رضا کوه کمری، «ماه دخت» به کارگردانی حسن عظیمی و «گل زخم» کاری از غزل زادحیدر به بخش استانی راه یافتند وطی 4 روز با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در مراسم اختتامیه این جشنواره، هیئت‌داوران متشکل از نسیم ادبی، علی سرابی، یعقوب صدیق جمالی با بررسی دقیق نمایش‌های اجراشده و دقت در امتیازات کسب‌شده، دو نمایش «یکی شبیه تو» به کارگردانی میرمیلاد مهدی زاده و «تولد می‌چرخد و مرگ می‌رقصد» به کارگردانی یونس ولی پور را به‌عنوان نمایش‌های برگزیده سی و یکمین جشنواره تئاتر استان آذربایجان شرقی انتخاب کردند.

 

اردبیل

بیست و هفتمین دوره جشنواره تئاتر استانی اردبیل با دبیری محمدتقی اسماعیلی و با ادای احترام به زنده‌یاد یوسف جاوید از 27 آبان ماه به مدت 4 روز برگزار شد.

در این جشنواره 9 نمایش«بانوی گمشده»هلن خانزاده امیری با کارگردانی حسن جباری و نسرین هوشیار از پارس‌آباد، «فلامینگوها همان آشپزهای ناشی» نوشته و کار مهرداد حسینی، «نوبل» نوشته و کار عدالت فرزانه، «نیشیکیگوی» نوشته و کار سپهر دادمان، «سزارین» نوشته و کار جعفر موسی زاده، «اؤلو ایته خالتا»نوشته محمد چرمشیر و کارگردانی حسن شیخ زاده و «عمارت فیروزه» به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم عادل نیا از اردبیل، «تمام که نمی‌شود ولی تمام» به نویسندگی و کارگردانی اکبر صادقی  از شهرستان بیله سوار و «گروتسک» به نویسندگی و کارگردانی محمدتقی خسروی از خلخال با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در انتهای این جشنواره هیئت‌داوران (عید ساحلی، فریدون ولایی و محمدتقی اسماعیلی)، هیات داوران بعد از بررسی‌های آثار، درنهایت نمایش «تمام که نمی‌شود ولی تمام» به نویسندگی و کارگردانی اکبر صادقی از بیله سوار و  «اولو ایته خالتا» به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی حسن شیخ زاده از اردبیل را برگزیدگان بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان اردبیل به جشنواره فجر معرفی کردند.

خاطرنشان می‌شود در حاشیه بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان نمایشگاه عکس «چهره‌نما» نیز دایر بود. در این نمایشگاه ۳۶ پرتره از هنرمندان استان که توسط بهناز عظیمی هنرمند اردبیلی طی یک سال و نیم جمع‌آوری‌شده، به نمایش گذاشته‌شده است.

همچنین در حاشیه اختتامیه جشنواره تئاتر استان اردبیل از برگزیدگان دومین دوره مسابقه نمایشنامه‌نویسی زنده‌یاد «مجید واحدی‌زاده» نیز تجلیل به عمل آمد.

 

البرز

نهمین جشنواره استانی تئاتر البرز روز دوشنبه با شرکت ۱۱ اثر نمایشی از 4 تا 7 آذرماه در کرج برگزار شد.

در این جشنواره که دبیری آن بر عهده ناصر مقدم بود، نمایش‌های «با من حرف بزن» به کارگردانی سینا شفیعی، «آدم‌خوار» به کارگردانی محمدرضا مرتضوی، «پلاس به توان ۲» به کارگردانی محمدرضا محمدپور، «مثل خاراندن یک زخم» به کارگردانی فرانک فروتن، «سوته دلان» به کارگردانی سپیده توکلی و «مضحکه خشکسالی» به کارگردانی عبدالرضا یعقوبی، «آواز بهار» به کارگردانی سید رضا رباط جزی، «زیبا» به کارگردانی مسعود هاشمی نژاد، «کمپانی مرگ» به کارگردانی امیررضا ملکی، «یه حبه قند» به کارگردانی اسماعیل آقامحمدی و ناهید حق‌شناس و «شکم» به کارگردانی علی‌رضا معروفی به مدت سه روز با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران دو نمایش «شکم» به کارگردانی علیرضا معروفی و  «کمپانی مرگ» به کارگردانی امیررضا ملکی را به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فجر معرفی کردند.

 

ایلام

سی و سومین جشنواره تئاتر استان ایلام از تاریخ 27 لغایت 29 آبان ماه سال1398، با حضور 6 گروه نمایشی در بخش رقابتی برگزار شد.

در این جشنواره که به دبیری مهران جنگلی برگزار شد، 4 اثر استرالیا، ماهی‌ها هممی خوابن،  بهای یک راز پر از شرم و  ماتیک، مانیک از شهرستان ایلام، اثر نمایش  کوچه برلن از شهرستان آبدانان و اثر نمایشی ترانه‌ای برای تو از شهرستان دهلران با یکدیگر رقابت کردند.

در پایان این جشنواره نمایش «استرالیا» به کارگردانی حسنا قبادی و افسانه محمدی جهت حضور در جشنواره بین‌المللی فجر از سوی هیئت‌داوران )سامان خلیلیان، میلاد نیک‌آبادی و حیدر رضایی( معرفی شد.

 

اصفهان

سی و یکمین جشنواره تئاتر استانی اصفهان از 20 الی 23 آبان ماه با دبیری حمید شهرانی و رقابت 10نمایش برگزار شد.

در این جشنواره نمایش‌های «چایی راند آخر» به کارگردانی مسعود نریمانی، «خانه» به کارگردانی عماد قلی پور، «شرق دور،شرق نزدیک»به کارگردانی احسان جانمی، «سالمرگی» به کارگردانی پویان عطایی، «کلاغ‌ها»به کارگردانی سعید محسنی از اصفهان، «شصت» به کارگردانی هومن حیدری و «گراز» به کارگردانی هادی عسکری از شاهین‌شهر،‌ «مه‌لقا»به کارگردانی احمد شکرانه از نجف‌آباد، « گناه بر ضد روایت یک نویسنده به کارگردانی رامین علیزاده از گلپایگان و «تاریخ مردم کوچه بازار فرانسه در قرن ۱۸به کارگردانی مهدی رضایی از کاشان با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران متشکل از سامان خلیلیان، میلاد نیک‌آبادی و حیدر رضایی شهرام زرگر، جهانشیر یاراحمدی و ندا هنگامی دو نمایش «سبوط » به کارگردانی امید نیاز و «کلاغ‌ها» به کارگردانی سعید محسنی را به‌عنوان برگزیدگان جشنواره معرفی کردند.

 

بوشهر

سی‌ویک مین جشنواره تئاتر استانی بوشهر با حضور11 اثر نمایشی از شهرهای بوشهر، دیلم، گناوه، اهرم، دیّر و کنگان از ۲۶ آبان تا یکم آذرماه به میزبانی تئاتر شهر بوشهر برگزار شد.

در این جشنواره که دبیری آن بر عهده جهانشیر یاراحمدی بود، نمایش‌های «ژوست و فالش» به کارگردانی علیرضا میرشکاری، «حسنک کجایی...» به کارگردانی پیمان زند، «راز بری» به کارگردانی مهدی تنگستانی، «در دهانم حرف بزن» به کارگردانی عبدالزهرا محمودی، «ده هزار و یک شب» به کارگردانی محمد دهدشتی، «دقایقی پس از رفتنت» به کارگردانی اسماعیل ملاح جوان، «به‌وقت خیرگی» به کارگردانی محمدرضا کبگانی، «چند روایت نامعتبر» به کارگردانی لقمان بحرانی، «سوینی» به کارگردانی حسن رضایی و محسن حلوایی «کلات نامه» به کارگردانی سعید گل چمن و «بانوی دریایی» به کارگردانی رضا مختار زاده با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره، هیئت‌داوران (محمودرضا رحیمی، محسن علیخانی، حیدر مظفری)، پس از بررسی آثار، دو نمایش «در دهانم حرف بزن» کاری از عبدالزهرا محمودی و «بانوی دریایی» کاری از رضا مختارزاده را به‌عنوان آثار برگزیده جشنواره معرفی کردند.

 

تهران

بیست و چهارمین جشنواره استانی تهران با دبیری ابراهیم شریفی از 9 تا 13 آبان ماه برگزار شد.

در این جشنواره پس از بازبینی 65 اثر ارسالی به دبیرخانه، 12 نمایش «پس‌کوچه‌ها» به کارگردانی علی حاجیلو،«پیکارکنارپل» به کارگردانی کیانوش احمدی، «رام کردن زن سرکش» به کارگردانی علی طربی، «پنهان‌خانه پنج‌در» به کارگردانی آرش فلاحت پیشه، «انتهای پارک» به کارگردانی درسا علی‌آبادی، «مونالیزا» به کارگردانی پویان کرمی، «نقل سرخ» به کارگردانی سید امیرحسینی، «رکسانا» به کارگردانی هومن رهنمون، «سیاحت‌نامه چاکرالدله دوم» به کارگردانی محمدحسین ستوده فلاح، «گرگ‌ها کراوات نمی‌زنند»  به کارگردانی عادل عزیز نژاد،«بیوه‌ها» به کارگردانی کوروش حیدری و«راز عروسک» به کارگردانی سمیه آباده به بخش نهایی راه یافتند و طی 4 روز با یکدیگر رقابت کردند.

در مراسم اختتامیه جشنواره استانی تهران، هیئت‌داوران متشکل از فریبا متخصص، آرش دادگر و میثم زندی، پس از ارزیابی آثار نمایش یافته، نمایش‌های «پیکار کنار پل» و «گرگ‌ها کراوات نمی‌زنند» و «رکسانا» را بدون اولویت به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فجر معرفی کرد.

 

چهارمحال بختیاری

سی و یکمین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری ۳۰ آبان ماه تا ۲ آذرماه به‌صورت غیرمتمرکز در سه شهر شهرکرد، بروجن و فارسان برگزار شد.

در این جشنواره که دبیری آن بر عهده کامیار معتمدیان بود، 5 اثر نمایشی «پرانول» به نویسندگی و کارگردانی مهرداد کردیان، «مایکلفسکی» به نویسندگی حسین ناظمیان پور و کارگردانی احمدرضا حیدری، «بوکا» به نویسندگی و کارگردانی هوشنگ عزیزی پور، «غمنومه ی وطن و تن» به نویسندگی و کارگردانی جواد خاکسار حقانی، «روزی، گذری، روزگاری» به نویسندگی خیرالله تقیانی پور و کارگردانی مشترک احمد و امید مردانی با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران متشکل از محسن سراجی،  قاسم اسماعیلی  و ثریا امینیان، از میان نمایش‌های شرکت‌کننده در جشنواره تئاتر استانی نمایش «غمنومه وطن وتن» به نویسندگی و کارکردانی جواد خاکسار حقانی را به‌عنوان نمایش برگزیده به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کرد.

 

خراسان جنوبی

سیزدهمین جشنواره تئاتر استان خراسان جنوبی با حضور ۸ نمایش از ۴ شهرستان استان شامل بیرجند، قاین، نهبندان و فردوس از 22 آبان ماه در بیرجند برگزار شد.

در این جشنواره که دبیری آن را ناصر نبی زاده عهده‌دار بود، نمایش‌های «هئوروتات» به نویسندگی باقر بارانی و کارگردانی گروهی،  «زبان‌اصلی» به نویسندگی رسول کاهنی و کارگردانی سمیه مو دی، «هبوط»، «آبراکادابرا»، «سینوس‌های چرکین» به کارگردانی مجید ابراهیمی و نویسندگی حسین ابراهیمی،«رازآسبادها» به نویسندگی وحید هاشمی نسب و کارگردانی بهروز رضایی، «زخمه تار» به نویسندگی و کارگردانی امان‌الله احراری، «زیر سایه نارنج» به کارگردانی حسین یوسفی و نویسندگی مشترک حسین یوسفی و فاطمه مختاری طی دو روز با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان رقابت گروه‌های نمایشی حاضر در سیزدهمین جشنواره تئاتر استان خراسان جنوبی، هیئت‌داوران متشکل از نصرالله قادری، سیروس همتی و بهزاد صدیقی نمایش «زبان‌اصلی» و «آبراکادابرا» را به دبیرخانه تئاتر فجر معرفی کردند.

 

خراسان رضوی

بیست و نهمین جشنواره استانی تئاتر رضوان به دبیری محمدرضا محمدی و با حضور هنرمندانی از شهرستان‌های خاف، گناباد، نیشابور، فریمان، مشهد، سبزوار و تربت‌جام  برگزار شد.

در بخش نهایی جشنواره که از 27 تا 30 آبان ماه در مشهد برگزار شد، «آدیداس» به کارگردانی پوریا غازی، «حادثه در نوسا» به کارگردانی دانوش یزدان‌پناه، «ژنتیک» به کارگردانی مهسا غفوریان، «مکبث» به کارگردانی مشترک امین رضایی، وحید عباسی و مسعود میرنیکزاد، «نسخه پشتیبان» به کارگردانی علی ایزدپناه، «زن سرخپوش» به کارگردانی مجید بخششیان، سونامی به کارگردانی احسان روحی و «ناحملط» به کارگردانی مسعود صفری از مشهد، «دور سه فرمان با ماری» به کارگردانی رضا بیقشی از سبزوار، «منیژه ۱۴۰۰ و چند» به کارگردانی رضا حسن‌زاده از خاف، «پرونده عجیب مرگ آقایان ف.الف و عین.الف» به کارگردانی حمید مهدوی از گناباد، «نفت» به کارگردانی عبدالحسین مهرکام از فریمان، «چرا خداحافظی نکردی با نجمه سورچی» به کارگردانی محمد رضایی از نیشابور و «آوات» به کارگردانی رسول محمدنیا از تربت‌جام در چارچوب جشنواره تئاتر استانی رضوان به روی صحنه رفتند.

در پایان این جشنواره اتابک نادری، حمید ابراهیمی و فریبا متخصص اعضای هیئت‌داوران، نمایش‌های «آدیداس» و «ژنتیک» را به‌عنوان دو اثر برگزیده برای حضور در سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کردند.

 

خراسان شمالی

 چهاردهمین جشنواره تئاتر استانی خراسان شمالی از 28 لغایت 30 آبان به دبیری امین فرحی در مجتمع فرهنگی و هنری گلشن بجنورد برگزار شد.

در این جشنواره، 8 اثر نمایشی «مارکو» محمد داورپناه از بجنورد، «هوای گندم» نریمان محزون از بجنورد، «بالستیک زخم» غلامرضا یوسفی از شیروان، «ببخشید مزاحم شدم» سعید نیستانی از بجنورد، «سوپ بوقلمون» محسن بیدوازی از اسفراین، «پلی از جنس شیشه» زهرا رحیمی از اسفراین، «همیشه همه‌چیز یه جور نیست» امیرحسین روحانی از بجنورد، «خون و ماتیک» محدثه الیاسی از اسفراین در بخش رقابتی و نمایش «فاخته» در بخش میهمان به روی صحنه رفتند.

در پایان این رقابت 3 روزه، هیئت‌داوران جشنواره (علیرضا صمدی شادلو، محمد شاکری و ابوالقاسم یزدانی)، ۲ نمایش «هوای گندم» به کارگردانی نریمان محزون از بجنورد و «سوپ بوقلمون» به کارگردانی محسن بیدوازی از اسفراین را به‌عنوان نمایندگان خراسان شمالی در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کرد.

 

خوزستان

سی و یکمین جشنواره تئاتر استان خوزستان با حضور 10 نمایش از شهرهای اهواز، شوش، اندیمشک، سوسنگرد، امیدیه، رامهرمز و بندرماهشهر از 2 الی 5 شهریورماه در شوش برگزار شد.

در این جشنواره که دبیری آن بر عهده محمد یاقوت پور بود،  نمایش‌های «شوومان» اثر مرتضی امینی پور از شهرستان امیدیه، «ملاقات چشم و عدد»  نوشته شهرام پورعسکر و علی عباسیه و به کارگردانی حسین کارگر از شهرستان بندرماهشهر، «این داستان را اول بار آسیابان پیر شنیده بود» نوشته  رضا گشتاسب و به کارگردانی مریم بنی طرفی از شهرستان سوسنگرد، «کوچک با آرزوی بزرگ» به نویسندگی مجتبی رستمی فر و کارگردانی حسین کیانی، «همه فرزندان مکبث» به نویسندگی مهدی شفیعی زرگر و کارگردانی مجتبی رستمی فر و «سرگذشت نابهنگام زنی که مدام می‌خندید» به نویسندگی سیاوش عالی پور و کارگردانی سید جاسم موسوی راد، «آداب تئاتر» به نویسندگی ایوب بختیاری و نبراس میرابیان و کارگردانی ایوب بختیاری  از اهواز و «پرتغالی که از درخت سیب افتاد» به نویسندگی و کارگردانی بهرام آریانفر از شهرستان شوش،«در اولین فرصت باز خواهم گشت» به نویسندگی علی رستگار و کارگردانی زهره عباس زاده کاری از شهرستان رامهرمز و «داهول» به نویسندگی و کارگردانی مهدی آشوغ از شهرستان اندیمشک  با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان این رقابت نفس‌گیر هیئت‌داوران (دکتر سعید اسدی، افشین خورشیدباختری و سعیدآلبوعبادی) دو نمایش «همه فرزندان مکبث» و «داهول» را به‌عنوان برگزیدگان سی و یکمین جشنواره تئاتر استان خوزستان معرفی کردند.

خاطرنشان می‌شود در حاشیه این جشنواره سالن پلاتو شهید حیاری در شهرستان شوش افتتاح شد.

 

زنجان

سی و یکمین جشنواره تئاتر استان زنجان از تاریخ ۲۷ الی ۳۰ آبان ۹۸ با حضور هنرمندانی از شهرستان‌های زنجان، خرمدره و خدابنده در فرهنگسرای امام خمینی (ره) زنجان برگزار شد.

در این جشنواره که دبیری آن بر عهده حسین نجفی بود، نمایش‌های «خانم» به کارگردانی داود نجفی از شهرستان خرمدره، «عینهو شب که سیاس» به کارگردانی حامدمحسنی از شهرستان خدابنده و «نت‌های خاکستری» به کارگردانی اصغر محمدی، «برجک شماره ۳۷» به کارگردانی داریوش عربخانی، «نقطه صفرمغزی» به کارگردانی متین شفیعی‌مقدم، «خطی که به موازات دیگری هدر رفت» به کارگردانی نسرین نباتی، «خوخانلار» به کارگردانی گروهی، «به مناسبت ورود اشکان» به کارگردانی محمدحسین محمدی و «خواب در فنجان خالی» به کارگردانی امیررضامرادی از شهرستان زنجان با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان سه روز رقابت این گروه‌های نمایشی هیئت‌داوران متشکل از اتابک نادری، زهرا خسروی و پیمان کریمی نمایش‌های «عینهو شب که سیاس» از شهرستان خدابنده و «نقطه صفر مغزی» از شهرستان زنجان را به‌عنوان آثار برگزیده به جشنواره فجر معرفی کردند.

 

سمنان

سی‌امین جشنواره تئاتر صحنه‌ای استان سمنان همزمان با دومین دوره جشنواره تئاتر خیابانی این استان، با دبیری نعمت‌الله قنبری از 14 الی 16 آبان ماه در گرمسار برگزار شد.

در این جشنواره 5 اثر نمایشی «سرگذشت لافکادیو» به کارگردانی مازیار صالحیان، «کابوس شب نیمه آذر» اثر جواد رفیعیان، «خط سرخ» اثر بهار ذوالفقاری، «از آدم تا آدم» اثر امیرحسین قدیری، «حسین بن منصور حلاج» اثر محمدعلی دانشگر از سمنان، 2 اثر نمایشی «دلداه» به کارگردانی ملیحه عامریون، «زبان‌اصلی» به کارگردانی علیرضا مویدی از شاهرود، 3 نمایش «ماجرای ناپدید شدن» اثر شهرزاد شادمان و نوید خدام عباسی، «معرکه در معرکه» از رضا نوروز زاده پور و «آفتاب از میلان طلوع می‌کند» از بهروز وثوقی از شهرستان مهدی‌شهر، 2اثر نمایشی «گازوئیل» کاری اثر محمد فرجی پور و «مجلس ضربت زدن» به کارگردانی امیرمحمد صباغی و محبوبه سادات احمدی پناهی از گرمسار و نمایش «شیرهای خان بابا سلطنه» کاری از  روح اله صفا از سرخه با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران  رضا خانلری، عرفان پهلوانی و محمد عرب اسدی)، نمایش «کسی که مرا می‌خواند» را به‌عنوان برگزیده سی‌امین جشنواره تئاتر صحنه‌ای استان سمنان انتخاب کردند.

 

سیستان و بلوچستان

بیست و نهمین جشنواره تئاتر سیستان و بلوچستان از تاریخ 23 تا 25 آبان ماه در زابل برگزار شد.

در این جشنواره ۲۷ اثر از شهر‌های زهک، زابل، میرجاوه، سرباز، خاش، ایرانشهر، سراوان، نیکشهر اعلام آمادگی کردند که از این بین ۱۳ اثر مورد بازبینی قرار گرفت و درنهایت ۱۰ اثر به جشنواره راه یافت.

در پایان این جشنواره که در سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه زابل برگزار شد نمایش «خون بس» به کارگردانی نظیر برهان زهی و نمایش «خواب‌زدگی» به کارگردانی رامین رخ فروز به‌عنوان برترین نمایش‌ها به جشنواره فجر معرفی شدند.

 

فارس

سی‌امین جشنواره تئاتر فجر استان فارس با حضور ۱۲ گروه نمایشی از شهرستان‌های لامرد، مرودشت و فسا از 21 تا 24 آبان ماه در شیراز برگزار شد.

در این جشنواره که صابر سهرابی دبیری آن را عهده‌دار بود، 9 اثر نمایشی «بی‌هوازی» به نویسندگی و کارگردانی اسماعیل سلیمانیان؛ «کارخانه مرغ تلخ» به نویسندگی و کارگردانی محمدحسن محمودی، نمایش «دا» به نویسندگی محمدرضا طاهری و کارگردانی امیر خواجه‌میرکی؛ «لوپوس» به نویسندگی و کارگردانی ابوالفضل فرهادی، «شیاطین را فرابخوان» به نویسندگی و کارگردانی مسعود احمدی؛ «معجون کاکتوس برای صبحانه» به نویسندگی و کارگردانی امیر بهبودی‌نیا؛ «گربه چاردست و پا در پوست گردو» به نویسندگی سعیدرضا خوش‌شانس و کارگردانی نادیه قارونی؛ «استرالیا» به نویسندگی پیام لاریان و کارگردانی سید محمد هاشم‌زاده و «وقتی که از بریدگی‌های خون‌بار عصب می‌گذرد» به نویسندگی رضا شاهبداغی و کارگردانی سارا ظریف صناعی از شیراز، نمایش‌ «آخور» به نویسندگی و کارگردانی جواد صادقی از شهرستان لامرد، نمایش «شیوا» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا فلاحی از شهرستان مرودشت و نمایش «ننه مده‌آ» به نویسندگی یوسف شکوهی وکارگردانی آرمان بیژنی‌نسب از شهرستان فسا به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران متشکل از عطاءالله کوپال، محمدرضا خاکی و سهیلا نجم دو نمایش «ننه مده‌آ» و «وقتی از بریدگی‌های خون‌بار عصب می‌گذرد» را به‌عنوان نمایش‌های برتر به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فجر معرفی کردند.

گفتنی است در حاشیه این جشنواره 5 نمایش خیابانی چهاردیواری اختیاری، خط قرمز، بهشت، و جنگ ادامه دارد و پدرها پسرهایشان را دوست دارند، در بخش جنبی مجموعه باز هنر شهر آفتاب و محوطه تالار حافظ و پارک آزادی اجرا شدند.

 

قزوین

بیست یکمین جشنواره تئاتر استان قزوین به دبیری ناصر ایزد فر از 24 تا27 آبان ماه در دو سالن علامه رفیعی و کتابخانه امام خمینی  قزوین برگزار شد.

در این جشنواره 10نمایش «چیزهایی که باختیم» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی شهرتی، «اگر شبی از شبهای طهران مسافری» به نویسندگی علی شمس و کارگردانی کمال زارعی، «خوابگرد» به نویسندگی نوید ایزدیار و کارگردانی امیر کلهری پور، «خداحافظی طولانی» به نویسندگی اصغر گروسی و کارگردانی هادی حسین لو، «روشنک» به نویسندگی و کارگردانی حامد مکملی، «امتداد یک سکوت» به نویسندگی سارا الهیان و کارگردانی میثم ملازینل، «خانه» به نویسندگی نغمه ثمینی و کارگردانی مرتضی نادی فر، «کورگم ها» به نویسندگی میثم فرهمندیان و کارگردانی سعید شیخی، «شیحه های طلایی باغچه خانه ما» به نویسندگی و کارگردانی رضا قدیانی، «مرثیه باد» به نویسندگی مهدی نصیری و کارگردانی محمدرضا کشتکار در بخش رقابتی به روی صحنه رفتند.

در بخش جنبی جشنواره نیز نمایش محیطی «چهار پاره» به نویسندگی و کارگردانی محدثه اردکانی و نمایش «معرکه در معرکه» به نویسندگی داود میرباقری و کارگردانی علیرضا رحمانی به اجرا درآمدند.

در پایان این جشنواره هئیت داوران متشکل از اردشیر صالحپور، مهرداد کوروش نیا و مهدی روشن‌روان دو نمایش «خوابگرد» به کارگردانی امیر کلهری پور و «روشنک» به کارگردانی حامد مکملی را به‌عنوان نمایش‌های برتر به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کرد.

 

قم

بیست و یکمین جشنواره استانی تئاتر قم با دبیری علی فرحناک از 21 تا 24 آبان برگزار شد.

در این جشنواره 7 نمایش «بمانی رفتی، بمانی رفته‌ای» به نویسندگی  مرتضی مرتضوی راد و کارگردانی محمدرضا شاهمردی،  «وداع با اسلحه»  به نویسندگی  شهرام سلطانی و کارگردانی شاهین سلطانی، «مهندس واشینگ کلوز» به نویسندگی و کارگردان  ابوالفضل بلغندر، «اشک خدا» به نویسندگی سید مجید میرحسینی و کارگردانی مرضیه بنی علی، «پنج‌متری اول ، بن‌بست سوم» به نویسندگی عباس نصرتی نیا و کارگردانی احمد شریفی فرد، «راس ساعت پنج» به نویسندگی عباس نصرتی نیا و کارگردانی مهناز رود ساز و«غسال‌خانه» به نویسندگی بابک غلامی و کارگردانی رضا جعفری در سه روز با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران متشکل از سامان خلیلیان، میلاد نیک‌آبادی و حیدر رضایی نمایش «مهندس واشینگ کلوز» کاری از ابوالفضل بلغندر را به‌عنوان نمایش برگزیده به دبیرخانه سی و هشتمین جشنواره سراسری تئاتر فجر معرفی می‌نماید.

خاطرنشان می‌شود در حاشیه این جشنواره ورک شاپ های آموزشی، نمایشگاه پوستر و نمایشگاه عکس برگزار شد.

 

قشم

ششمین جشنواره تئاتر منطقه آزاد قشم از تاریخ 30 آبان ماه تا یکم آذرماه در منطقه آزاد قشم برگزار شد.

در این جشنواره که دبیری آن بر عهده حسین پاروکش بود، 4 اثر «زخم ماهی‌ها در قاب شور» به نویسندگی کوروش سلمانی و کارگردانی کمیل جعفری، «اشکن» کاری از امید الماسی نیا، «سیاه به رنگ دریا» کاری از ابوطالب احدی و«بازگشت» به نویسندگی جعفر قاسمی و کارگردانی راضیه بهادری برگزار شد.

در پایان هیت داوران ششمین جشنواره تئاتر منطقه آزاد قشم، نمایش«بازگشت» به نویسندگی جعفر قاسمی و کارگردانی راضیه بهادری را به دبیرخانه جشنواره بین اللملی فجر معرفی کردند.

 

کردستان

سی‌امین جشنواره استانی کردستان به دبیری شهرام میرزایی و با حضور هنرمندانی از 4 شهرستان سنندج، بیجار، قروه و سقز از 4 تا 7آذرماه در سنندج برگزار شد.

در این جشنواره 8 اثر نمایشی «ال کلاسیکو» نوشته احسان روحی و به کارگردانی فریدون احمدی، «بی حالی» نوشته و کارگردانی بنیامین احمدی،«چند غروب مانده تا شب» نوشته حسن ترقی به کارگردانی فرشید کرمی، «رخ در رخ» نوشته ناصر حسینی مهر به کارگردانی رزگار خاطری،«رسن‌های گور» نوشته باقر سروش به کارگردانی کامران جباری، «قرار» نوشته و کارگردانی یونس صحرارو، «کهنه زخم‌ها» نوشته و کارگردانی پریسا قلی پور و «ماندن» نوشته مهدی میرباقری به کارگردانی علیرضا اسماعیلی با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان جشنواره، نمایش‌های «رخ در رخ» از سنندج و نمایش «رسن‌های گور» از بیجار از سوی خسرو شهراز، صابر نیک‌بخت و پرویز فاضل نژاد هیئت‌داوران به دبیرخانه جشنواره فجر معرفی شدند.

 

کرمان

سی و یکمین جشنواره تئاتر استان کرمان با حضور 8 اثر از شهرستان‌های کرمان، انار و سیرجان از ۲۶ تا ۲۹ آبان ماه در شهرستان سیرجان برگزار شد.

در این جشنواره که دبیری آن بر عهده عبدالرضا قراری بود، 6 نمایش «تجربه‌های اخیر» به کارگردانی سید حمید سجادی از کرمان، «دم» به کارگردانی سامان پهلوان،«به خنده گندم، که رویای آرد» به کارگردانی محمدرضا حیدری، «تشریح» به کارگردانی فاطمه محمدیان، «دختری هفتادساله...» به کارگردانی سودابه رجایی و «پنج و نیم صبح» به کارگردانی علی صادقی از کرمان، نمایش«موسم زردآلو» به کارگردانی علی شفیعی از انار و نمای، «مثل میمون» به کارگردانی ابراهیم اسدی از سیرجان با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در انتهای این جشنواره هیئت‌داوران (مازیار رشیدصالحی، مهدی نصیری و توحید معصومی) نمایش‌های«پنج و نیم صبح» به کارگردانی علی صادقی و «دَم» به کارگردانی سامان پهلوان را به‌عنوان برگزیده جشنواره معرفی کردند.

در حاشیه این جشنواره، فعالیت تالار فردوسی سیرجان پس از طی مراحل طولانی بهسازی، با سیستم نور تجهیز از سر گرفته شد.

 

کرمان جنوب

دهمین جشنواره تئاتر استانی جنوب کرمان به دبیری حمداله توکلی با حضور 6 نمایش از 4 شهرستان عنبرآباد، جیرفت، رودبار و منوجان از 21 آبان ماه به مدت 3 روز در جیرفت برگزار شد.

در این اثر 6 گروه نمایشی «حجله در آتش»، «ما شدیم سنگ خدا»، «دستان بسته»، «گور خواب‌ها»، «لنگوج» و «یاغی» به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره هئیت داوران نمایش  «حجله در آتش» کاری از شهرستان منوجان را به‌عنوان اثر برگزیده انتخاب کرد.

 

کرمانشاه

 سی و یکمین جشنواره تئاتر استانی به دبیری داریوش گراوندی از 27 الی 29 آبان ماه در مجموعه تئاتر شهر کرمانشاه برگزار شد.

در این جشنواره 7 اثر «استرالیا» به نویسندگی پیام لاریان و کارگردانی محسن یارمحمدی، «اعترافاتی» درباره زنان به نویسندگی محمدیاراحمدی و کارگردانی نسترن رستمی، «ایف» به نویسندگی علیرضا رضائیان و کارگردانی زهرا طیوری، «جایی که استخوانها فریاد می کشند» به نویسندگی داوود پور حمزه و کارگردانی حسین نادری، «خیال» به نویسندگی محمدرضا زندیو کارگردانی سعید نوروزی، «نگاهمان می‌کنند» به نویسندگی نغمه ثمینی و کارگردانی بیژن مرادی و«همه‌چیز درباره فروید و دایه فانوس» به نویسندگی آرش منصوری و کارگردانی محمدسعید فرازمند وآرش منصوری با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در آخرین روز این جشنواره، هواس پلوک، کوروش نریمانی و مهدی حاجیان (اعضای هیئت‌داوران) دو نمایش «نگاهمان می‌کنند» و  «همه‌چیز درباره فروید ودایه فانوس» را به جشنواره بین‌المللی فجر معرفی کردند.

 

کهکیلویه و بویراحمد

سی و یکمین جشنواره تئاتر استان با حضور هنرمندانی از شهرستان‌های گچساران، یاسوج و کهگیلویه از تاریخ 4 الی 7 آذرماه 1398در شهر دوگنبدان برگزار شد.

در این جشنواره  که دبیری آن بر عهده رضا گشتاسب بود، 6نمایش «صدمین سالگرد فتح گریه» به نویسندگی صابر محمدی و کارگردانی مهرداد علی پور، «ماهی‌های نه ماهی» به نویسندگی صابر محمدی و کارگردانی کورش شمس، «گاو‌های جنگی» به نویسندگی و کارگردانی اعظم فرزین، «چفتر چین» به نویسندگی و کارگردانی مسلم نارکی، «شب ساعت هشت» به نویسندگی پوریا کاکاوند و کارگردانی ثارالله آذریتون و فرشاد داوودیان و «مادر مانده» به نویسندگی حمیدرضا آذرنگ و کارگردانی رامین حامدی به روی صحنه رفتند.

در پایان این رقابت‌ها هیئت‌داوران (وحید لک، علی عابدی و آرش دادگر)، نمایش «صدمین سالگرد فتح گریه» از شهرستان گچساران را به‌عنوان اثر برگزیده به دبیرخانه سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کردند.

 

گلستان

سی‌امین جشنواره تئاتر استانی گلستان با حضور هنرمندانی از دو شهر گنبد کابوس و گرگان،  از 27 الی 30 آبان در گرگان برگزار شد.

در این جشنواره که به دبیری 8 اثر «پرواز پروانه‌ای» به کارگردانی یونس افسری از گنبد، «خاطرات هنرپیشه نقش دوم» به کارگردانی پویان سهرابی و حمید مصدق از گرگان، «دوشیزه» به کارگردانی عمادالدین رجبلو از گرگان، «راشومون» به کارگردانی رسول اونق از گرگان، «رویاهای آبی مردان صلیب سرخ» به کارگردانی صمد رحیمی، «کورتکس» به کارگردانی ادریس ندری و «وصال خوانی درباره چند بی‌شعور» به کارگردانی پورنیک کاوش با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در آیین اختتامیه سی‌امین جشنواره تئاتر استان گلستان، هیئت‌داوران(شکرخداگودرزی، رضا صابری و حمید کاکاسلطانی) نمایش‌های  «وصال خوانی درباره چند بی‌شعور» به کارگردانی پورنیک کاوش و  «متساوی الساقین» به کارگردانی عمادالدین رجبلو را به‌عنوان برگزیدگان جشنواره معرفی کردند.

 

گیلان

سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر گیلان با دبیری حدیث نیک‌رو از نهم تا دوازدهم آبان ماه امسال در رشت برگزار شد.

در این جشنواره 7 نمایش «تئوری توطئه» به کارگردانی جواد لاله‌دوست از بندر انزلی، «سواران دریا» فاطمه مولودی از رودسر، «آرش تنها بر سپهر سرد سرزمین سپندارمذ» نیما جهان‌بین، «پری» مهرداد آبسالان، «کیفر یا خیلی خیلی خصوصی» وحید درویشی، «الیور توئیست» محمد پورجعفری و «موبی دیک» مهیار وقاری از رشت با یکدیگر رقابت کردند.

در پایان این جشنواره جایزه اثر برگزیده از سوی هیئت‌داوران (حمیدرضا نعیمی، رضا مهدی‌زاده و خانم لیلی عاج) به نمایش «الیورتوئیست» به کارگردانی محمد پورجعفری اهدا کرد.

 

لرستان

سی و یکمین جشنواره تئاتر استان لرستان از 22 تا 26 آبان ماه در دو شهر خرم‌آباد و الیگودرز برگزار شد.

در این جشنواره که احمد حسین عظیمی دبیری آن را بر عهده داشت 8 نمایش «آقالیلا» به نویسندگی مهرداد کوروش نیا و کارگردانی نازنین مهاجر حسینی، «برجک شماره۳۷» به نویسندگی پژمان شاهوردی و کارگردانی غلامعباس گودرزی و«مرده شور» به نویسندگی مهردادرایانی مخصوص و کارگردانی آبت اله یگانه از شهرستان بروجرد، نمایش‌های «پرسه‌های موازی» به نویسندگی پیام لاریان وکارگردانی احمداحسانپور و«اسمز» (اقتباس از نمایش بازرس گوگول) به کارگردانی پویاحسنوند از شهرستان خرم‌آباد، نمایش «قزلحصار» به نویسندگی و کارگردانی امین ابراهیمی از شهرستان کوهدشت، نمایش «جامی که عقل برزمین می زندش» به نویسندگی و کارگردانی شهاب ولیخانی چگنی از شهرستان دورود و نمایش «گلهای پارچه‌ای» (اقتباس از نمایش پیک‌نیک در میدان جنگ ) بازنویسی سایه موسوی و کارگردانی نجف شکری از شهرستان دلفان با یکدیگر رقابت کردند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران متشکل از بهزاد فراهانی، شهرام گیل‌آبادی و غلامحسین شاه علی اعلام کردند: نمایش‌های «قزلحصار» و «پرسه‌های موازی» بدون اولویت به‌طور مستقیم و نمایش «آقا لیلا» را پس از اصلاحات، شایستگی لازم برای معرفی به دبیرخانه جشنواره فجر را دارا می‌باشند.

 

مازندران

سی و یکمین جشنواره تئاتر مازندران به دبیری یاسر محمودی برنتی و با حضور ۱۲ گروه نمایشی از شهرهای تنکابن، نوشهر، آمل، بابلسر، نکا، قائم‌شهر و پل سفید  از تاریخ ۲۰ لغایت ۲۳ آبان ماه به مدت چهار روز  در ساری برگزار شد.

در این جشنواره که نمایش «تولد 18سالگی» به نویسندگی و کارگردانی سارا فرخی و بازی مددجویان بهزیستی از آمل را در بخش میهمان به روی صحنه داشت، 11 نمایش «بقا» به نویسندگی افشین نبی پور و کارگردانی مشترک محمدرضا شجاعی و افشین نبی پور، «آقای کانگ» به نویسندگی و کارگردانی سهیل شیخ متولی، «طالب» به نویسندگی و کارگردانی تورج زایدلی، «سیل ساکن تفکرات اذهان بیخودی ناآرام» به نویسندگی نیما دهقانی و کارگردانی سبحان قربانی، «چند پاراگراف عشق» به نویسندگی و کارگردانی حامد کریمی، «جنگال» به نویسندگی  و کارگردانی علی قاجاری، «پس از برخورد جسم سخت به سر» به نویسندگی سجاد داغستانی و کارگردانی مهدی ملکی، «خواب در فنجان خالی» به نویسندگی نغمه ثمینی و کارگردانی احمد خدادی، «انتخاب» به نویسندگی حسین ذوالفقاری و کارگردانی حمید ناطقی، «پانما» به نویسندگی مجید کاظم‌زاده مژدهی و کارگردانی مسلم خردمند، «تنت تازیانه‌ای است که زلفش را در باد بی‌زمان رها کرده» به نویسندگی مجتبی دهدار و کارگردانی داریوش شافی در 4 روز با یکدیگر رقابت کردند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران متشکل از اسفندیار بهاری، هوشنگ رضایی، محمد منصوری، محمدرضا ضمیر پور، الله‌یار هزارجریبی، صفرعلی اوجانی،محمد جونیان و حمیدرضا گل محمدی تواندشتی، نمایش «جنگال» به نویسندگی و کارگردانی علی قاجاری را به‌عنوان اثر برتر جشنواره انتخاب کردند.

 

مرکزی

سی‌ویک مین جشنواره تئاتر استانی 4 تا 7 شهریورماه به دبیری جواد روستایی و با حضور هنرمندان 4 شهرستان اراک، خمین، ساوه و دلیجان در ساوه برگزار شد.

در این جشنواره 10 نمایش  «مکبثک» به کارگردانی افق ایرجی، «پیتزا خونی» به کارگردانی نفیسه مهری، «گراز» به کارگردانی شهرام سلطانی، «ترانه‌های پاییزی» به کارگردانی شایان سلطانی، «آر ای کیو » به کارگردانی محمد طبخی، «در انتهای شب» به کارگردانی سید محمد محمدی، «ساعت 25» به کارگردانی فردین محمدی، «قندخون » به کارگردانی عبدالرضا فتحی، «آنجا که عشق» به کارگردانی فرزانه آیافت و فاطمه قاسمی و «حفره‌ای سیاه وسط چشمه‌ای زاغ» به کارگردانی اشکان ملکی با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان 4 روز رقابت در این جشنواره، هیئت‌داوران (اتابک نادری ، پیام لاریان و گلاب آدینه) نمایش‌های «قند خون » از دلیجان و «مکبثک » از اراک را به‌عنوان آثار برگزیده سی‌ویک مین جشنواره تئاتر استان مرکزی به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کردند.

 

هرمزگان

سی و یکمین جشنواره استانی هرمزگان با دبیری حسین کریمی از 17 تا 22 آبان ماه در دو شهر بندرلنگه و بندرعباس برگزار شد.

در این جشنواره که پس از ارسال 26 اثر به دبیرخانه رسما کار خود را آغاز کرده بود، 11نمایش «عیسوک» به کارگردانی محمد سلامتی، «غراب شیطان» به کارگردانی حسن سبحانی، «گودو» به کارگردانی ابوالقاسام احدیان، «هادس» به کارگردانی عبدالرسول رنجبر، «چشم‌هایت را ببند» به کارگردانی مهران محمودزاده، «ریشه های تنیده در تار عنکبوت» به کارگردانی ناصر دلدار، «بریم بریتانیا» به کارگردانی مصیب داوری، «دعوت» به کارگردانی محمد سایبانی، «شوایک» به کارگردانی رضا آزاد دریایی، (+18) به کارگردانی کوروش سلمانی و این منم دگا به کارگردانی علی طوسی به بخش نهایی راه یافتند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران متشکل از نسیم ادبی، سهند خیرآبادی و مهدی عطایی با توجه به کسب بیشترین جوایز دو نمایش «گودو» و «غراب شیطان»، این دو نمایش را به‌عنوان نماینده‌ هرمزگان به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کردند.

گفتنی است در حاشیه این جشنواره کارگاه نویسندگی دکتر سهند خیرآبادی و نمایشگاه عکس‌های تئاتر «آن نگاه» در طول جشنواره برگزار شد.

 

همدان

سی و یکمین جشنواره تئاتر استان همدان با حضور هنرمندانی از 6 شهرستان همدان،ملایر، نهاوند، تویسرکان، بهار و کبودرآهنگ  از 3 الی 6 شهریور به میزبانی شهر ملایر برگزار می‌شود.

در این جشنواره 7 اثر نمایشی «ورود آقایان ممنوع» به کارگردانی منیژه احمدی ، «لیلی و مجهول» به کارگردانی سجاد طهماسبی، «خوابگاه دختران شماره 13» به کارگردانی مهدی کلهری، «چند برش از مغز سرباز برجک شماره چهار» به کارگردانی رضا باغبان و بهرام حاج علی‌اکبری، «طمارزو» به کارگردانی روح‌الله صالحی، «موسیو ابراهیم و گلهای قرآن» به کارگردانی ابراهیم یمین اسماعیل و محمود غفاری، «فرجام عجیب زوج نافرم» به کارگردانی مزدک مهیمنی در بخش رقابتی و نمایش «بوم، با، بیم» به کارگردانی حمید محبی از کبودراهنگ در بخش جنبی حضور داشتند.

در پایان جشنواره تئاتر استان همدان، سیروس همتی، سیدمحمدجواد کبودرآهنگی و حسین صفی در کسوت هیئت‌داوران، نمایش «لیلی و مجهول» را به‌صورت مستقیم و نمایش «فرجام عجیب زوج نافرم» را مشروط به اعمال موارد اصلاحی به‌عنوان نمایش‌های برگزیده برای معرفی به جشنواره مناطق و دبیرخانه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر انتخاب کردند.

 

یزد

 بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان یزد به دبیری احمد ندافی از 26 تا 29 آبان در شهرستان میبد برگزار شد.

در این جشنواره 10 اثر صحنه‌ای «گذشته التزامی» نوشته کیوان میرمحمدی و کارگردانی صادق نصیری، «جشن خون» نوشته وحید احمدی و کارگردانی روح ا... کریم زاده، «خشکسالی و دروغ» نوشته محمد یعقوبی و کارگردانی سهیلا ستوده نیا، «دوران خوش بازنشستگی» نوشته کامران شهلایی و کارگردانی محمد پارسایی خواه، «سندبادنامه به روایت شبانه‌های شهرزاد» نوشته صحرا رمضانیان و کارگردانی علی فلاح، «عاشقانه، عامدانه، قاتلانه» نوشته ساناز بیان و کارگردانی مجتبی لاله زاری، «گذشته التزامی» نوشته کیوان میرمحمدی، به کارگردانی صادق نصیری، «عصری عصرگاهی عصرآباد» نوشته مازیار رفعتی و کارگردانی حسام افروز، «کاکوتی» نوشته کرامت یزدانی و  کارگردانی جعفر دل دل، «کشتی منو - 3/1+5/8-13»  نوشته ابوالفضل سلیمی درب رزی و کارگردانی بهناز زحمتکش و «مافیا طور» نوشته حامد حکیمی و کارگردانی حمیدرضا شهامتی و 6 نمایش خیابانی ازدواج موفق، امیرو، بچه های سنگی، بینوایان، پشت قاب شیشه ای و تراژدی زباله ها به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران متشکل از شهرام زرگر، افشین خورشید باختری و افسانه ماهیان دو نمایش «گذشته التزامی» به کارگردانی صادق نصیری  و «مافیا طور» به کارگردانی حمیدرضا شهامتی را به‌عنوان آثار برگزیده انتخاب کردند.

افتتاح پلاتوی شهرخورشید میبد از مهمترین حواشی بیست و هشتمین جشنواره استانی یزد بود.

 

منطقه آزاد اروند

سومین جشنواره تئاتر استانی اروند از تاریخ ۲۷ الی ۲۹ آبان ماه به دبیری سید محمدحسین مرعشی پور در آبادان و خرمشهر برگزار شد.

در این جشنواره 8 نمایش «چشم آبی سگ» به کارگردانی شبنم زیرک قشقایی، «نامه‌هایی به دخترم سهراب» به کارگردانی علی حیدری، نمایش «شلب» به کارگردانی حمید بقایی، نمایش «لگاح» به کارگردانی عبدالله حلیات، «یک اتفاق ساده» به کارگردانی کاظم سلمانی، «نامه‌هایی که از مردگان می‌رسد» به کارگردانی ندا اعتمادی کیا، «مرگ معکوس» به کارگردانی علی عباسیه و شهرام پورعسگر و «بوی خاکستر» به کارگردانی عبدالحسین جلیل نسب با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در پایان این جشنواره هیئت‌داوران (رضا نوری، عادل کروشاوی و مجتبی رستمی فر)، بدون قید اولویت دو نمایش «نامه‌هایی به دخترم سهراب» از آبادان و «شلب» از خرمشهر را به‌عنوان آثار برگزیده جهت معرفی به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی می‌نماید.




مطالب مرتبط

مدیرکل هنر‌های نمایشی مطرح کرد

دنبال رشد محتوا و فرم تئاتر کودک و نوجوان هستیم
مدیرکل هنر‌های نمایشی مطرح کرد

دنبال رشد محتوا و فرم تئاتر کودک و نوجوان هستیم

کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی می‌گوید تنها دلیل عدم حضور گروه‌های تئاتر کودک و نوجوان در جشنواره تئاتر فجر برگزاری جشنواره تخصصی تئاتر کودک و نوجوان بود و اداره کل هنرهای نمایشی به دنبال رشد محتوا و فرم این رویداد هنری و همچنین تئاتر کودک و نوجوان است.

|

گفت‌و‌گو با داور بخش دانشجویی چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر

بهرام جلالی‌پور: ضعف امروز تئاتر ما، نمایشنامه است
گفت‌و‌گو با داور بخش دانشجویی چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر

بهرام جلالی‌پور: ضعف امروز تئاتر ما، نمایشنامه است

بهرام جلالی‌پور، داور بخش دانشجویی چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر، با بیان اینکه ضعف امروز تئاتر ما، نمایشنامه است و باید نمایشنامه نویسی به یک شغل خودکفا با درآمد مکفی تبدیل شود تا نمایشنامه نویس تمام وقت خود را به خلق آثار جدید اختصاص دهد، گفت برگزیدگان این جشنواره جزو ...

|

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

«خودپرواز» و طرح موضوع عدم مناسب‌­سازی خودپرداز بانکی برای نابینایان
گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

«خودپرواز» و طرح موضوع عدم مناسب‌­سازی خودپرداز بانکی برای نابینایان

کارگردان نمایش «خودپرواز» قشر توان‌خواه جامعه را که شامل نابینایان نیز می‌­شود، دارای مشکلات فراوانی دانست و معتقد است این مشکلات باعث می­‌شود تا برخی از این عزیزان به جای مشارکت در فعالیت‌­های اجتماعی، به انزوا کشیده شوند. او موضوع عدم مناسب­‌سازی بانکی و خودپرداز ...

|

کارگردان حاضر در بخش تازه‌های تئاتر جشنواره گفت

کیانوش احمدی: امیدوارم نگاه عادلانه جشنواره در انتخاب و داوری آثار ادامه‌دار باشد 
کارگردان حاضر در بخش تازه‌های تئاتر جشنواره گفت

کیانوش احمدی: امیدوارم نگاه عادلانه جشنواره در انتخاب و داوری آثار ادامه‌دار باشد 

کیانوش احمدی، کارگردان حاضر در بخش تازه‌های تئاتر بر رویکرد عادلانه چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در انتخاب آثار و داوری آن‌ها تاکید کرد. 

|

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

لقمان بحرانی: «آشپزخانه فنلاندی­‌ها» نمایشی انتقادی درباره مردم، جامعه و دولت است
گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش فراگیر جشنواره تئاتر فجر

لقمان بحرانی: «آشپزخانه فنلاندی­‌ها» نمایشی انتقادی درباره مردم، جامعه و دولت است

کارگردان «آشپزخانه فنلاندی‌­ها» نمایش خود را دارای فضایی کمدی-فانتزی می­‌داند که در درون مایه خود انتقادهایی را نیز درباره مردم، جامعه، دولت و تعاملات بین آن‌ها دارد.

|

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش هویت ملی جشنواره تئاتر فجر

میثم حبیبی: «همه خواب بودیم» روایتی متفاوت از زندگی حاج قاسم سلیمانی است
گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش هویت ملی جشنواره تئاتر فجر

میثم حبیبی: «همه خواب بودیم» روایتی متفاوت از زندگی حاج قاسم سلیمانی است

کارگردان نمایش «همه خواب بودیم» می‌گوید ما می‌خواهیم جریانی مستندگونه از زندگی و آنچه آن شب برای خانواده حاج قاسم رقم خورده را برای مخاطب روایت کنیم.

|

گفت‌وگو با حامد مکملی، نویسنده و کارگردان نمایش «آریوبرزن»

برخوانی یک اتفاق تاریخی
گفت‌وگو با حامد مکملی، نویسنده و کارگردان نمایش «آریوبرزن»

برخوانی یک اتفاق تاریخی

حامد مکملی، نویسنده و کارگردان نمایش «آریوبرزن»، اثری که از طریق ورود به بخش تازه‌ها وارد مسابقه تئاتر ایران چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شده است، می‌گوید این نمایش یک برخوانی از داستان سردار بزرگ پارسی است که در برابر اسکندر مقدونی ایستاد و برای سرزمینش جان ...

|

در گفت‌وگو با کوروش شاهونه، کارگردان نمایش «هیدن» مطرح شد

چشم‌های بینایی که حقیقت را کتمان می‌کنند
در گفت‌وگو با کوروش شاهونه، کارگردان نمایش «هیدن» مطرح شد

چشم‌های بینایی که حقیقت را کتمان می‌کنند

کوروش شاهونه، یکی از نویسندگان و کارگردان نمایش «هیدن»، از جمله آثار حاضر در بخش مسابقه تئاتر ایران چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر می‌گوید این اثر بر پایه اندیشه چشم‌های بینایی که حقیقت را کتمان می‌کنند بنا شده است. حقیقتی که می‌تواند به کل روابط جوامع انسانی ...

|

نظرات کاربران