در حال بارگذاری ...
مدیرکل هنرهای نمایشی در مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر کردی سقز؛

جشنواره تئاتر کُردی فرصتی برای توجه به آیین و فرهنگ‌های سنتی است

شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی کشور در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز با بیان اینکه هنر تئاتر یک هنر اندیشه‌ساز است و ضرورت دارد که بتواند از اعتبارات دولتی بهره ببرد، خواستار افزایش اعتبارات هنر تئاتر از بودجه دولتی شد.

 به گزارش ایران تئاتر از کردستان، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی جمعه شب (۲۲ آذر) در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره تئاتر کوردی سقز در تالار میلاد این شهرستان اظهار کرد: تعداد دوره‌های برگزاری جشنواره تئاتر کردی نشان از تاریخ پراهمیت و تاثیرگذار این رویداد با ارزش دارد.
وی ضمن تشکر از بانیان برگزاری این جشنواره عنوان کرد: هنرمندان سقز نیز با دلسوزی و علاقه همواره پیگیر برگزاری این رویداد در سقز بوده‌اند.و این مسئله نشان از اهمیت توجه به هنر تئاتر در کردستان است.
کرمی خطاب به نماینده مردم سقز در مجلس که عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس است، با بیان اینکه محدودیت اعتبارات دولتی در حوزه هنرهای نمایشی از مشکلات این حوزه است، خواستار افزایش اعتبارات این حوزه شد و افزود: بارها به این قضیه اعتراض شده که چرا باید بودجه تئاتر در مقایسه با سینما یک دهم باشد.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: با وجود پتانسیل، ظرفیت و گروه‌های فعال هنرهای نمایشی و تعداد ۸۲ جشنواره تئاتر و  ۱۸ هزار هنرمند فعال در کشور، اعتبار محدودی به تئاتر اختصاص یافته و فاصله بالای اعتبار اختصاص یافته و تامین آن مشکلاتی برای حوزه تئاتر در سال‌های گذشته و شرایط فعلی ایجاد کرده است. 
کرمی، با بیان اینکه هنر تئاتر یک هنر اندیشه‌ساز است و ضرورت دارد که بتواند از اعتبارات دولتی بهره ببرد، خواستار افزایش اعتبارات هنر تئاتر از بودجه دولتی شد.
وی با اشاره به اینکه تجاری سازی به ماهیت و اندیشه محوری تئاتر لطمه می‌زند تاکید کرد: مسئولین با جدیت برای مشکل اعتبار جشنواره های بین المللی تئاتر همچون تئاتر کردی تلاش کنند تا زمینه شکوفایی این هنرها فراهم شود.
مدیرکل هنرهای نمایشی گفت: جشنواره‌ها باید رویکردشان تغییر کند و  به سمت و سوی اجراهای عمومی پیش بروند، هر چند چند این رویه اتفاق می افتد ولی باید بیشتر از این‌ها اجراهای عمومی را برگزار کنیم. جشنواره تئاتر کُردی فرصتی برای توجه به آیین و فرهنگ‌های سنتی کردستان است.
کرمی با بیان اینکه فرهنگ و آیین های سنتی مناطق کردنشین ارزنده و فاخر است گفت: رویدادهای فرهنگی همچون جشنواره تئاتر کردی سقز فرصتی برای توجه به آیین و فرهنگ آیینی سنتی مناطق کرد نشین است.
وی اضافه کرد: توجه به این فرهنگ‌ها و شیوه‌های ارزنده و فاخر آن خیلی اهمیت دارد، گونه‌های فرهنگی و سنتی متعدد کردی در تمام شهرهای کردنشین وجود دارد و این گونه های منحصر به فرد خیلی زیاد است که باید حتما شناسایی شوند.
کرمی با بیان اینکه ما از این آداب و رسوم غافل هستیم و باید توجه بیشتری به آن شود افزود: امیدواریم این جشنواره آغازگر برگزاری بیشتر جشنواره های دیگر در ارتباط با فرهنگ و هنر کردستان باشد تا این جشنواره ها در آینده در راستای توجه به اهمیت بیشتر و بها دادن به فرهنگ کردی باشد. 
او با اشاره به اینکه هنر نمایش ایرانی با ویژگی های منحصر به فردش در جهان دارای اهمیت است تاکید کرد: مناطق کردنشین پربار از رویدادهای فرهنگی و هنری است بنابراین این ظرفیت و پتانسیل در آینده بیشتر نمایان می شود.
وی یادآور شد: مناطق کردنشین دارای هنری بومی بسیار باارزشی همچون میر نوروزی، بوکه بارانه، هه‌لپرکه با انواع شیوه ها و مراسم سنتی برا به ش هستند بنابراین این پتانسیل بالا را باید مورد توجه قرار داد.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با داور هجدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز

حمیدرضا نعیمی: تئاتر کردی درختی استوار است
گفت‌وگو با داور هجدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز

حمیدرضا نعیمی: تئاتر کردی درختی استوار است

حمیدرضا نعیمی، داور هجدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز، تئاتر کردی را همچون درختی استوار می‌داند که بر خاک این مرز و بوم ریشه تنیده و جزو هویت و شناسنامه این شهر به شمار می‌رود و تداوم این جشنواره برای هنرمندان اهمیت دارد.

|

در آیین اختتامیه جشنواره تئاتر ارتش مطرح شد

کاظم نظری:  اثر برگزیده جشنواره ارتش به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا می‌کند
در آیین اختتامیه جشنواره تئاتر ارتش مطرح شد

کاظم نظری: اثر برگزیده جشنواره ارتش به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا می‌کند

کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی در آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر ارتش از راه‌یابی یک اثر برتر از این جشنواره سراسری به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و اثری دیگر به جشنواره تئاتر دفاع مقدس در سال آینده خبر داد.

|

نظرات کاربران